Kodin saanut koira: DANUT (Aseman pennut) (nyk. MERRI)

Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: uros
ei kastroida
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
29.12.2018
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Pääsääntöisesti eläimet asuvat sisätiloissa ja ulkoilevat turvallisesti aidatulla pihalla. Kuitenkaan ei voida puhua normaalista kotiympäistöstä koirien suuren määrän vuoksi, vaikka ympäristö sellainen onkin. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Lorete on asunut vuosia Luizan kodin lähistöllä sijaitsevalla rautatieasemalla. Sillä on ollut lukematon määrä pentuja, joista tuskin kukaan on selvinnyt alkua pidemmälle. Kun Luiza sai asemalla työskentelevältä naapuriltaan tiedon, että Loretella on uudet pennut, Luiza kiirehti asemalle. Tällöin oli helmikuu ja Romaniassa pakkasta, joten pennut olisivat tuskin selvinneet. Siten pentue emoineen päätyi Luizalle. Nyt, kun pennut ovat saaneet tarvittavat rokotukset, koko poppoo tulee etsimään kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Crinan, Danutin, Ivonen, Nancyn, Deirdren ja Codrinin emo Lorete on ollut pennuilleen erinomainen äiti. Se on jaksanut hyvin lapsostensa riekkumista ja jatkuvaa roikkumista nisissä. Tavatessaan vieraan se ei hermostu, vaikka sen pennut menevätkin ihmisten luo, joskin välissä on verkkoaita. Se ei myöskään itse hakeudu vieraiden luo, mutta Luiza kertoo, että tutuille Lorete on rohkea ja sosiaalinen. Se ei kuitenkaan ole mikään erityisen vilkas, vaan rauhallinen ja sävyisä. Vaikka se elääkin nyt pentujensa kanssa omassa aitauksessaan, Luiza kertoo, että se tulee toimeen kaikkien koirien kanssa ja on asemalla eläessään sielläkin tullut toimeen niin ihmisten kuin koirien kanssa. Näissä olosuhteissa pennut ovat saaneet kasvaa ja vaikka niiden ihmiskontaktit ovat vähäisiä, ne ovat positiivisia. Pennut ovat saaneet kasvaa tasapainoisen emonsa kanssa, mistä on niille jatkossa paljon hyötyä, mutta niiden kanssa on silti opeteltava monen monta asiaa aivan alusta ja varauduttava, että aluksi ne voivat olla arkoja uusien asioiden suhteen. Danut on pentueen keskikastia, eli se ei ole kaikkein vetäytyivin eikä se oli kaikkein raisuin. Se suhtautuu uusiin asioihin uteliaasti ja tykkää painia sisarustensa kanssa päivät pitkät, mutta aina silloin tällöin se vetäytyy itsekseen varjoon hiukan pohdiskelemaan. Danut ei ole missään nimessä arka, mutta se varmasti arvostaisi kotia, jossa se saisi aina silloin tällöin pohdiskella syntyjä syviä pois hälinästä.

Danut on kasvanut jo komeaksi koirapojaksi, jolla on korkeutta n. 45-50cm ja painoa arviolta 15kg.

Päivitykset
13.4.2019
Danut aloitti tänään uuden elämänsä rakastettuna perheenjäsenenä.

18.3.2019
Jymyuutisia kantautuu Suomesta pian Danutin korvaan. Sillä on Suomessa oma koti, joka kuumeisesti odottaa poikaa saapuvaksi.<3

29.12.2018
Danut on pentueen viimeinen pentu, joka edelleen odottelee tarhalla omaa kotiaan. Myös Danutin äiti Lorete muutti hiljattain suomeen asumaan. Danutista on kasvanut komea koirapoika, joka on tarhalla oppinut sosiaaliseksi niin toisia koiria, kuin kissojakin kohtaan. Ihmisistä Danutilla on kokemuksia melko vähän, mutta ne kokemukset, mitä sillä on, ovat positiivisia. Uusia asioita se saattaa hieman jännittää, mutta saadessaan rauhassa tutustua, kuoriutuu pidättyväisen kuoren alta iloinen keppostelija, kuten nuoren koiran kuuluukin olla. Danutin sisarukset ovat sopeutuneet kotikoiran elämään todella mallikkaasti. Myös Danutista saisi joku varmasti uskollisen ystävän ja kumppanin niin metsäretkille, kuin koti-iltoihin.

15.6.2018
Toukokuu toi muassaan Romaniaan myös Kulkurien aktiivit. He tapasivat myös kaikki Luizalla vielä olevat Aseman pennut. Danut nauttii rapsutuksista, muttei ole samanlainen puskeva kohkaaja, kuin veljensä Codrin. Danut tulee Codrinin vanavedessä mukaan meininkeihin ja rohkaistuu höseltämään sen kanssa, mutta aina välillä se hakeutuu varjoon lepäämään. Se vaikuttaisi olevan vähän pohdiskelijaluonne, joskin lämmin ilma saattoi myös verottaa sen jaksamista. Reipas ja luottavaisen oloinen pentu, joka aina silloin tällöin tarvitsee omaa aikaa akkujaan ladatakseen. Hellyttävä ja fiksu nuorimies, joka on varmasti parhaimmillaan ikioman perheen keskellä.   

Lisätty kuvia ja video.

27.4.208
Danut aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Danut kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöön ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: