Päivitetty 03.04.2019

Kodin saanut koira: FOX (nyk. Viljami)


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
kastroitu

Perustiedot ja tausta

19.3.2019
Fox, nykyisin Viljami, saapui Suomeen kotihoitoon keväällä 2015. Aika nopeasti kävi selväksi, että kotihoitopaikasta tulisi sille myös koti ja niin kävikin. Nyt kuitenkin yhdellä perheenjäsenistä on todettu vakava koira-allergia, eikä perhe voi jatkaa Viljamin kanssa enää, joten se tulee etsimään kotiaan uudelleen Kulkurien adoptio- ohjelmaan. Kotona Viljami on kiltti ja kultainen poika, joka joskus haukkuu rapun äänille. Eroahdistusta sillä ei ole ja se pärjääkin kotona työpäivän ajan. Se on asunut aikuisperheessä ainoana koirana. Se on tavannut pienempiäkin lapsia ja tullut niiden kanssa toimeen, mutta koska se ei ole pikkulasten kanssa koskaan asunut, etsitään sille ensisijaisesti kotia, jossa ei ole pieniä lapsia. Muiden koirien kanssa Viljami tulee toimeen pääsääntöisesti, erityisesti silloin, kun se saa olla vapaana, eikä hihna rajoita sen liikkumista, mutta tytöt ovat sen suosikkeja, nuoret urokset ovat nekin ihan ok. Isot koirat ovat sen mielestä pelottavia, samoin yllättävät tilanteet lenkkeillessä, esimerkiksi nopeasti ohi suhahtavat polkupyöräilijät. Viljami saattaisikin hyötyä kodista, jossa valittavana olisi myös rauhallisempi lenkkipolku. Viljami asuu tällä hetkellä kerrostalossa ja hississä ja portaissa kulkeminen onnistuvat vaivatta. Tällä hetkellä Viljami syö kuivanappulaa ruuakseen ja sen vatsa toimii hyvin. Iho- eikä allergiaongelmia sillä ei ole ollut.

Viljami on kooltaan 35 cm ja 12 kiloa.

 

Päivitykset

31.3.2019

Kukapa ei hurmaantuisi niin upeasta pojasta kuin Viljami? Pikkuherraan ihastunut perhe löysi hänet pian, ja niinpä Viljami pääsi tänään muuttamaan uuteen kotiinsa. Kuinka onnekas onkaan pieni koira, jolla on ympärillään niin paljon rakkautta – onnea Viljami ja uudet omat ihmiset, ja kiitos ensimmäiselle kodille neljän vuoden hellästä huolenpidosta!

19.3.2019
Viljami palasi Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Lisätty kuvia ja videota.

24.3.2015
Fox on varattu omaan kotiin Suomeen.

14.4.2015
Foxin varaus peruuntui viime metreillä siitä riippumattomista syistä. Foxin lento on jo varattu, joten poika tulee kotihoitoon Uudellemaalle ottamaan uutta vauhtia kodin etsintään. Foxin ensimmäinen varaaja löysi pojan ennenkuin se edes ehti sivuillemme, joten Fox saa esittelynsä sivuillemme hieman nurinkurisessa järjestyksessä.

Frumusanin tarhaa ylläpitää toinen pääyhteistyökumppaneistamme, Asociata Suflete Dragi. Suflete Dragin (Kind Souls) takaa löytyvät voimanaiset, äiti ja tytär, Anda ja Alina Murgu. Yksi Frumusanin asukeista on Fox.

Anda kuvailee Foxia rauhalliseksi, sosiaaliseksi ja poikkeuksellisen hienoksi luonteeksi. Fox tulee toimeen kaikkien koirien kanssa sukupuolesta riippumatta. Se rakastaa myös ihmisiä ja tulee niiden kanssa toimeen. Fox ei hauku paljoa, joten sen koti voisi sijaita myös kerrostalossa. Foxista lienee siis koiraksi monenlaiseen perheeseen.

22.4.2015
Fox on nyt saapunut kotihoitoon ja sitä voi sovitusti käydä tervehtimässä. Olethan tarvittaessa yhteydessä Foxin varaajaan.

24.4.2015
Fox hurmasi kotihoitajaperheen ensisilmäyksellä ja niin Foxin kotihoitajasta tulikin ikioma koti. Onnea Fox ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Ei kuitenkaan voida olettaa, että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Viljami on  kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Viljami on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Viljamin yhteyshenkilö:Maiju Lanki

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.