Päivitetty 22.07.2019

Kodin saanut koira: PULTTI (nyk. Thor)


Syntymäaika: 5/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa, One Rescue Association, Cosoba
ei kastroitu

Perustiedot ja tausta
19.3.2019
Romaniassa, Bukarestin kaupungissa on eläinklinikka, jonka omistavat eläinlääkärit Adina ja Dragos Vladut. He ovat perustaneet yhdistyksen, One Rescue Association, koska he haluavat työskennellä myös kulkukoirien hyväksi. Heillä on koiratarha Bukarestin ulkopuolella Cosobassa.

Cosoban tarhalla satojen muiden koirien tavoin asustaa hylätty kultainen, keltainen labradori Pultti. Pultin tarina on surullinen, mutta hyvin tavallinen Romaniassa. Eräs perhe oli ostanut lapselleen puhdasrotuisen labradorinnoutajan pennun lahjaksi. Pentu kasvoi, kuten ne tapaavat tehdä, eikä se enää kiinnostanutkaan lasta eikä koko perhettä. Koska sen kanssa ei enää vietetty aikaa, se alkoi viihdyttää itseään ja purkamaan turhautumistaan tuhoten asuntoa. Tämän seurauksena Pultti siirrettiin ulos pihan perälle ketjuun. Onneksi eläinystävällinen naapuri sääli koiraa ja suostutteli perheen luopumaan siitä. Naapuri toi koiran Cosoban tarhalle, jossa sillä on mahdollisuus saada labradorin sielunelämää ymmärtävä koti.
Pultti on kuin ehta labbis konsanaan, iloinen, vilkas, voimistaan ja koostaan tietämätön pomppija. Helposti koulutettavissa, varsinkin namien avulla. Se rakastaa ihmisiä ja on hyvin sosiaalinen. Vieraiden kanssa se haluaa oitis leikkiä.  Pultti asuu yhdessä narttukoira Uzin kanssa, jonka kanssa tulee hyvin toimeen. Iloisesta ja sosiaalisesta luonteestaan huolimatta Pultti ei ole mikään lapanen.

Pultti sopii aktiiviseen, mielellään harrastavaan ja kärsivälliseen kotiin, jossa se saa rajoja ja rakkautta sopivassa suhteessa, pääkopalle ja kropalle tekemistä ja perheen kanssa yhdessä olemista.

Pultti on tällä hetkellä n. 60 cm ja 35 kiloinen.

Päivitykset

22.7.2019

Pultti lensi vihdoin ja viimein sitä pitkään odottaneeseen kotiin 6.7.2019.
28.3.2019
Pultti varattiin tänään omaan kotiin.

19.3.2019
Pultti pääsi Kulkureiden adoptio-ohjelmaan hakemaan omaa kotiaan.

******************************************************************************************************

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran käytös saattaa muuttua kotiutumisen aikana.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Pultti tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan Pultin kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen kastrointia.

Pultti saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis) ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pultti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Pultin yhteyshenkilö on Virva Kaavi .

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.