Päivitetty 17.04.2019

Kodin saanut koira: INDIE


Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
ei steriloitu

Perustiedot ja tausta

3.2.2019
Pentuja, pentuja… Romanian suuren kulkukoira-ongelman yksi ilmiö ovat kaduille, pelloille, tarhojen oville, milloin minnekin hylätyt pennut. Pennuilla on luonnollisesti aikuisiakin koiria vähemmän mahdollisuuksia selvitä hengissä ilman huolta pitävää kotia.

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Adina Vladut tekee eläinlääkärin työnsä lisäksi eläinsuojelutyötä ja on perustanut Cosobaan, noin puolen tunnin matkan päähän Bukarestista, koiratarhan auttaakseen Romanian kodittomia koiria. Vuonna 2017 hän perusti myös One Rescue Association -yhdistyksen, jonka kautta Rescueyhdistys Kulkureiden adoptio-ohjelmaan on tullut paljon koiria.

Niinpä tämänkin talven aikana Cosobaan on tullut tavalla tai toisella lukuisia suojattomia pentuja. Monet vielä vastustuskyvyttömistä pennuista on sairastanut parvon eivätkä kaikki ole siitä selvinneet.

Indie, n. viiden kuukauden ikäinen, suurisilmäinen tyttöpentu, on yksi onnekkaasti parvosta selvinneistä. Sillä on rokotusohjelma hyvällä mallilla ja se on valmis hakemaan omaa kotiaan. Indie on vielä ujo, se seuraa vilkkaampien pentujen touhuja sivusta eikä oikein vielä uskalla mennä oma-aloitteisesti ihmisen luokse, muttei ihmistä väistäkään. Maailma on avara ja uudet asiat jännittävät. Indie sopisikin ehkä parhaiten rauhalliseen kotiin, mahdollisesti reippaan, muttei dominoivan, toisen koiran seuraksi tai ainoakaiseksi kainaloiseksi. Indien rohkaistua siitä saa varmaan uskollisen ystävän. Pentu kaipaa tietysti rohkaisun lisäksi myös koulutusta ja aktivointia oikeanlaisen kehityksen varmistamiseksi.

Indie painaa tällä hetkellä n. 10 kiloa, joten kasvaa luultavasti keskikokoiseksi, n. 20 kg, 50 cm.

Päivitykset

17.4.2019
Indie lensi Suomeen 13.4.2019 ja pääsi oman ihmisensä kanssa kotiin.

1.4.2019
Indie tavataan Kulkureiden aktiivireissulla helmikuun lopulla. Tyttönen on kasvaa hujahtanut siroksi kaunokaiseksi. Indie on edelleenkin hiukan ujompi kuiin siskonsa Mandy tai monet muut pihalla viilettävät pennut, mutta se sopeutuu muiden sekaan hyvin, pärjää porukassa ja tulee muiden mukana tutustumaan vieraisiinkin.
Lisätty Indiellä uusia kuvia.

22.3.2019
Indie-kaunokainen on varattu ja pääsee omaan kotiin!

7.2.2019
Lisätty liikuttavalle Indielle kuvia ja toinen video.

4.2.2019
Indie aloitti oman turvallisen kotinsa etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

___________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Indie tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Indie saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Indie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Virva Kaavi

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.