Päivitetty 26.01.2019

Kodin saanut koira: LUYU


Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
23.12.2018
Romaniassa on useita miljoonia kodittomia koiria, joista suurin osa on hylätty kodeistaan sekä näiden jälkeläisiä. Maassa on kuitenkin useita hyväsydämisiä eläinsuojelijoita, jotka tekevät kaikkensa näiden koirien tilannetta helpottaakseen. Tällainen ihminen on bukarestilaisnainen Carmen Mandescu. Carmen, Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani, perusti Carpe– yhdistyksen keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Tälle tarhalle päätyivät myös Marta ja sen pennut Luyu, Ahoteja Makya.

Marta tuotiin syyskuun alussa pentujensa kanssa Carpen portille, miehet sanoivat löytäneensä ne tien varresta. Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että ne olivat perheen omia koiria ja että koko löytötarina oli keksitty. Tämä kävi ilmi, kun Carpen tarhalla asuva suomalainen Veera jutteli paikallisten ihmisten kanssa Kulkurien järjestämässä sterilointipäivässä ja eräs nainen kertoi, ettei hänellä ole enää eläimiä steriloitavaksi, kun pojat vei ne sinne koiratarhalle. Hän oli iloinen kuullessaa, että koirat voivat hyvin.  Emo Marta on utelias ja ystävällinen, mutta hieman varautunut uusien ihmisten kanssa. Se ei tuo itseään erityisemmin tykö ja todella vilkkaiden ja sosiaalisten pentujensa seurassa se jää helposti taka-alalle. Se jännittää vähän kosketusta, mutta tykkää kuitenkin siitä ja on mielellään lähellä. Rasavillien pentujensa kanssa Marta on ollut kärsivällinen ja rauhallinen, joten pennut ovat emoltaan saaneet hyvät eväät elämänsä alkutaipaleelle. Ne ovat olleet terveinä ja kasvaneet hyvin ja rakastavat leikkimistä, riehumista ja ihmisiä.

Luyu on supersosiaalinen ja suorastaan lentää ihmisen syliin kun saa siihen mahdollisuuden. Se rakastaa huomiota ja sylissä olemista yli kaiken. Luyu kirjaimellisesti syöksyy syliin ja yrittää kiivetä pään päälle ja laskeutua sieltä jollakin tavalla alas, että pääsisi nuolemaan kasvoja.

Pennut ovat lyhytjalkaisia ja niiden emo on noin kolmekymmentäsenttinen ja viisikiloinen, joten pennut tuskin kovin isoiksi nekään kasvavat.

26.01.2019
Luyu lensi Suomeen omaan kotiinsa.

23.12.2018
Luyu on varattu omaan kotiin Suomeen.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Luyu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Luyu saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Luyu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Luyun yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

12/2018
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.