Päivitetty 26.01.2019

Kodin saanut koira: STITCH


Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
13.11.2018
Pitkän linjan eläinsuojelija Carmen Mandescu löysi Fridayn eräänä perjantai-iltana puistosta keskeltä Bukarestia. Friday oli viimeisillään raskaana ja todennäköisesti ihan lähiaikoina hylätty sinne. He ottivat Fridayn kiinni ja veivät se akuuttiin sijoitukseen eläinlääkäriasemalle. Seuraavana päivänä sen synnytys alkoi ja jos se ei silloin olisi ollut valmiiksi eläinlääkärissä ja päässyt leikkauspöydälle, olisi sekä emo että pennut kuolleet. Friday synnytti kaksi pientä ja heiveröistä pentua, jotka olivat niin heikkoja, että hoitaja suurinpiirtein hieroi ne eloon. Pennut saivat nimeksi Little Lilo ja Stitch. Friday ja pennut muuttivat Carpen tarhalle.

Stitch on vilkas, iloinen ja energinen peruspentu. Hoitajaansa tämä pieni pojanviikari suhtautuu riemulla ja reippaasti, roikkuu lahkeissa ja tykkää leikkiä ja innostuu hurjasti uusista leluista.

Stitch on tällä hetkellä iältään 2,5 kk ja painaa arviolta noin 2 kg. Sen odotetaan jäävän äitinsä tavoin pieneksi koiraksi.

26.01.2019
Stitch lensi Suomeen omaan kotiinsa.

05.12.2018
Stitch on varattu omaan kotiin Suomeen <3

18.11.2018
Pikkuinen Stitch on saanut useita potentiaalisia kotiehdokkaita, joten enempää kyselyitä ei oteta tällä hetkellä vastaan. Kiitos kaikille.

13.11.2018
Stitch on lisätty adoptio-ohjelmaan.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Stitch tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Stitch saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Stitch on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Stitchin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.