Päivitetty 27.01.2019

Kodin saanut koira: LITTLE LILO


Syntymäaika: 08/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
6.11.2018
Pitkän linjan eläinsuojelija Carmen Mandescu löysi Fridayn eräänä perjantai-iltana puistosta keskeltä Bukarestia. Friday oli viimeisillään raskaana ja todennäköisesti ihan lähiaikoina hylätty sinne. He ottivat Fridayn kiinni ja veivät se akuuttiin sijoitukseen eläinlääkäriasemalle. Seuraavana päivänä sen synnytys alkoi ja jos se ei silloin olisi ollut valmiiksi eläinlääkärissä ja päässyt leikkauspöydälle, olisi sekä emo että pennut kuolleet. Friday synnytti kaksi pientä ja heiveröistä pentua, jotka olivat niin heikkoja, että hoitaja suurinpiirtein hieroi ne eloon. Pennut saivat nimeksi Little Lilo ja Stitch. Friday ja pennut muuttivat Carpen tarhalle.

Little Lilo on vilkas, iloinen ja energinen peruspentu. Hoitajaansa tämä pieni pojanviikari suhtautuu riemulla ja reippaasti, roikkuu lahkeissa ja tykkää leikkiä ja innostuu hurjasti uusista leluista.

Little Lilo on tällä hetkellä iältään 2,5 kk ja painaa 3 kg. Sen odotetaan jäävän äitinsä tavoin pieneksi koiraksi.

26.1.2019
Little Lilo on tänään lentänyt Suomeen oman perheen syliin! Paljon onnea yhteiseen elämään!

5.11.2018
Little Lilo on saanut upeita uutisia. Se on varattu omaan kotiin!

________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Little Lilo kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointi kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Little Lilo saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Little Lilo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Koiran yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.