Päivitetty 16.02.2019

Kodin saanut koira: MARTA


Syntymäaika: 4/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Steriloitu

Perustiedot ja tausta
27.11.2018

Kulkurien yhteistyökumppani Carmen Mandescu on perustanut Carpe-yhdistyksen. Carpen tarha sijaitsee Romaniassa  Mitrenin kunnassa.   Carpe on yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista.  Carpen tarhalla koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa,  jotta jokaisen yksilön hyvinvoinnista pystytään huolehtimaan.

Marta tuotiin syyskuun alussa tarhan portille kolmen pentunsa (AhoteMakya ja Luyu) kanssa.  Koirat tuoneet miehet sanoivat löytäneensä emon ja pennut tienvarresta.  Myöhemmin kuitenkin ilmeni, että koirat olivat miesten perheen omia.  Sterilointipäivän yhteydessä eräs nainen kertoi, ettei hänellä ole enää eläimiä, koska poikansa olivat vieneet koirat tarhalle.  Nainen oli iloinen kuullessaan, että koirat voivat hyvin.

Luonteeltaan Marta on utelias ja ystävällinen.  Tuntemattomiin ihmisiin tosin suhtautuu hieman varautuneesti.  Marta jää ihmisiä todella innokkaasti lähestyvien pentujensa seurassa taka-alalle.  Vaikka Marta jonkin verran ensin jännittääkin kosketusta, on kuitenkin mielellään ihmisen lähellä.  Pentujaan Marta on hoitanut hienosti, kärsivällisesti ja rauhallisesti.

Tulevassa kodissa Marta tarvitsee aikaa ja rauhaa totutella uusiin ihmisiin ja tilanteisiin.

Kooltaan Marta on pieni, säkäkorkeus on noin 30 cm ja paino noin 5 kg.

19.1.2019

Marta muutti pois tarhalta, omaan kotiin.

20.12.2018

Marta varattiin, oma koti löytyi Suomesta.

27.11.2018

Marta aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Marta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Marta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Sari Laavi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.