Päivitetty 31.10.2020

Kodin saanut koira: KVARTSI (Lucky Stone Puppies)


Syntymäaika: n. 2/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu


Perustiedot ja tausta

24.7.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Romaniassa kodittomia koiria kohtaa melkeinpä kaikkialla, mutta erityisesti niitä löytyy koiratarhojen läheisyydestä. Ihmiset hylkäävät koiria tarhojen liepeille ajatellen, että tarhalla kyllä otetaan vastuu taas uudesta koira-asukista. Ja niin siinä usein käykin. Tämä niin tavallinen tarina oli myös Lucky Stone Puppiesin Cosobaan päätymisen taustalla: Kultaturkkiset kolmoset, Kvartsi, Topaasi ja Jaspis, oli hylätty Cosoban tarhan portin ulkopuolelle, eikä Adina voinut muuta kuin ottaa ne hoteisiinsa. Kolmikko on osoittautunut ihmisiä kohtaan ystävällisiksi, ne ovat hieman tottumattomia, mutta hyvien kokemusten myötä varmasti rohkaistuvat lisää. Kaikki onnenkivipennut tulevat hyvin toimeen toisten koirien kanssa, joten tulevassa kodissa voisi hyvin odottaa reipas ja sosiaalinen koirakaveri näyttämässä mukavan koiranelämän mallia.

Kvartsi etsii kotia, jossa ollaan valmiita tukemaan sen kasvua reippaaksi, aikuiseksi koirakansalaiseksi lempeydellä ja kärsivällisyydellä. Tarhalla elävällä pennulla on hyvin vähän kokemuksia maailmasta, joten se tarvitsee paljon hyviä kokemuksia voidakseen suhtautua luottavaisesti maailmaan. Omistajalta edellytetään sitoutumista koiralähtöisiin kasvatusmenetelmiin.

Kvartsi on nyt, noin viiden kuukauden iässä, noin 45 cm korkea ja painaa noin 10 kg. Se tulee kasvamaan vielä jonkin verran aikuistuessaan.

Päivitykset

31.10.2020

Ihana Kvartsi matkusti pitkän matkan Romaniasta Suomeen ja tapasi tänään ensi kertaa sen ihka oman perheen <3 Onnea elämään Kvartsi ja perhe!

18.8.2020

Kvartsi ei enää onnenkiviä tarvitse, hänet on tänään varattu omaan loppuelämän kotiinsa <3


24.7.2020
Ihana Kvartsi etsii nyt omaa kotiaan Suomesta!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Kvartsi tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin  kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Kvartsi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kvartsi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.