Päivitetty 31.07.2022

Kotia etsivä koira: KVARTSI (Lucky Stone Puppies) SUOMESSA


Syntymäaika: n. 2/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
31.7.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Romaniassa kodittomia koiria kohtaa melkeinpä kaikkialla, mutta erityisesti niitä löytyy koiratarhojen läheisyydestä. Ihmiset hylkäävät koiria tarhojen liepeille ajatellen, että tarhalla kyllä otetaan vastuu taas uudesta koira-asukista. Ja niin siinä usein käykin. Tämä niin tavallinen tarina oli myös Lucky Stone Puppiesin Cosobaan päätymisen taustalla: Kultaturkkiset kolmoset, Kvartsi, Topaasi ja Jaspis, oli hylätty Cosoban tarhan portin ulkopuolelle, eikä Adina voinut muuta kuin ottaa ne hoteisiinsa.

Kvartsi matkasi lokakuussa 2020 Suomeen omaan kotiinsa. Kvartsi oli hyvin rakastettu, mutta arkuudestaan ja etenkin ulkoiluhaasteista johtuen koti päätyi luopumaan Kvartsista helmikuussa 2022. Kvartsi siirtyi kotihoitoon paikkaan, jossa sillä on kaksi reipasta koirakaveria tukemassa ja näyttämässä esimerkkiä ja Kvartsi onkin reipastunut jo paljon. Matkaa täysin rennoksi kotikoiraksi kuitenkin on vielä edessä, ja Kvartsille etsitäänkin kotia, jolla olisi aikaa ja resursseja opastaa sitä lempeästi ja kärsivällisesti eteenpäin.

Tällä hetkellä Kvartsi ulkoilee kotihoitajan koirien kanssa melko hyvin ja ottaa niistä paljon tukea jännittävissä paikoissa. Tulevassa kodissaan Kvartsilla sopisikin olla reipas koirakaveri jo valmiiksi, helpottamassa uusiin asioihin tutustumista. Kvartsi myös rakastaa leikkiä kotihoitajan nuoremman koiran kanssa ja saa paljon iloa koiraseurasta, mikä selvästi lisää sen hyvinvointia. Kvartsi on osoittautunut hyvin aktiivisen oloiseksi koiraksi, vaikkakin epävarmuus ja jännitys ulkona tällä hetkellä hieman jarruttaakin menoa. Mökillä Kvartsi kuitenkin vapautui täysin ja kirmaili innoissaan ympäri pihaa. Ihmisen läheisyyttä ja rapsutuksia Kvartsi rakastaa yli kaiken, eikä saa niistä tarpeekseen.

Kvartsi on nyt noin 2,5 vuoden ikäinen, ja kokoa sillä on noin 55-60cm ja painoa suunnilleen 24kg.

Kvartsia pääsee tapaamaan kotihoitajan luokse sovitusti haastattelujen jälkeen.

 

Päivitykset

31.7.2022

Kvartsi odottaa yhteydenottoja tulevalta kodiltaan! 🙂

Uusi video lisätty.

20.7.2022

Kvartsi on reipastunut ja rohkaistunut monessa asiassa. Se on päässyt mökille nauttimaan maaseudun rauhasta ja tajusi myös samalla reissulla, että ulkoilu onkin oikeastaan aika kiva juttu. Kvartsi onkin ulkoillut kotihoitajan kanssa siitä lähtien päivittäin lähimetsässä. Mustikat ovat Kvartsin mielestä erityisen mukava asia. 😀 Täysin sisäsiisti Kvartsi ei ole edelleenkään, mutta suurimman osan tarpeistaan se tekee jo ulos. Kvartsi on hyvin motivoitavissa ruualla ja vaikuttaa olevan hyvinkin oppivainen tapaus!

Vaikka Kvartsi onkin reipastunut paljon, kaipaa se silti paljon ihmisen tukea ja rauhallista rohkaisua monessa suhteessa. Tulevalla kodilla olisikin hyvä olla entuudestaan kokemusta aran koiran kanssa toimimisesta sekä hyvä koiranlukutaito.

9.6.2022

Kvartsi on viihtynyt kotihoidossa nelisen kuukautta ja kerännyt rohkeutta ja itsevarmuutta koko ajan enemmän ja enemmän. Kotihoidon alkuajat Kvartsi vietti pääsääntöisesti kylpyhuoneessa omissa oloissaan, sillä se oli tuolloin hyvin stressaantunut, pelokas ja epävarma. Pian neiti kuitenkin alkoi kiinnostumaan kotihoitajan omista koirista ja pikkuhiljaa portin läpi tutustumisen jälkeen Kvartsi uskaltautui tekemään lähempää tuttavuutta lajitovereidensa kanssa. Myös kotihoitajaan alkoi rakentua luottamussuhde, jota on lujitettu koiralähtöisellä toimimisella ja antamalla Kvartsille sen kaipaamaa aikaa ja tilaa.

Ulkoilut lopetettiin kotihoidossa heti alkuunsa, sillä juuri ulkoilu oli Kvartsille se kaikista pahin mörkö. Pikkuhiljaa Kvartsi on alkanut kiinnostua myös kodin ulkopuolisesta maailmasta ja uloskin ollaan päästy muutamaan otteeseen, täysin Kvartsin omasta aloitteesta.

Kotihoitajan koirat ovat toimineet Kvartsille suurena tukena ja mallina, joten Kvartsille etsintäänkin kotia, jossa sille olisi valmiina reipas koirakaveri.

Kvartsi kävi huhtikuussa ortopedillä, jossa alettiin selvittää olisiko sen pelkojen taustalla kenties kipuja. Kipureaktioita löytyi jonkin verran ja Kvartsille aloitettiin kipulääkitys. Tarkoituksena on kuitenkin tutkia asiaa vielä hieman lisää, jotta saadaan parempi kuva siitä, onko Kvartsilla esimerkiksi jotakin rakenteellista ongelmaa.

Uusia videoita lisätty!

13.2.2022

Kvartsi siirtyi kotihoitoon noin vuoden Suomessa olon jälkeen. Kvartsille ulkoilu on alusta alkaen ollut hirmuisen jännää ja elämään Suomessa on tutustuttu pienin askelin. Nyt kuitenkin tilanne meni siihen, että Kvartsin on parempi opetella rohkeammaksi tytöksi muualla. Kotihoitaja epäilee, että Kvartsilla saattaa olla ortopedisistä syistä johtuvia kipuja ja se on menossa lähiaikoina kipututkimuksiin.

Kotihoidossa on sujunut Kvartsilla odotetusti. Ensimmäiset päivät jännäsi sitä kovasti ja hän sai levätä stressiä pois omassa tilassa rauhaksiin. Pian alkoi perheen muun koirat kiinnostamaan ja Kvartsi on jo varovasti heihin päässyt tutustumaan. Kuvia, videoita ja lisää kuulumisia tulee sivulle lisää kun saamme vielä vähän lisää infoa millainen Kvartsi on ilman stressikuormaa 🙂

31.10.2020

Ihana Kvartsi matkusti pitkän matkan Romaniasta Suomeen ja tapasi tänään ensi kertaa sen ihka oman perheen <3 Onnea elämään Kvartsi ja perhe!

18.8.2020

Kvartsi ei enää onnenkiviä tarvitse, hänet on tänään varattu omaan loppuelämän kotiinsa <3


24.7.2020
Ihana Kvartsi etsii nyt omaa kotiaan Suomesta!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kvartsi on asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kvartsi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.