Kodin saanut koira: OODI (ent. Paola), Suomessa

Syntymäaika: 2/2017
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Tampere)
Kokoarvio:

Perustiedot ja taustat
Romaniassa hylätään lukemattomia koiria välinpitämättömyyden ja köyhyyden vuoksi. Paikalliset eläinsuojelijat tekevät parhaansa auttaakseen koiria ottamalla niitä suojiinsa saamaan mahdollisuuden uuteen kotiin sekä steriloimalla koiria. Yksi onnekkaista pelastuneista on Onevetin klinikalla asusteleva Paola, Ioana Bodean kadulta pelastama pentukoira. Paola on hurmaava!

Siro narttupentu  kasvanee noin 50-55 cm kokoiseksi.

14.12.2017
Kotihoidossa loistavasti pärjännyt tyttönen on varattu omaan kotiin. Kiitos kaikille mielenkiinnosta koiraa kohtaan!

28.11.2017
Paola, uudelta nimeltään Oodi, on pärjännyt kotihoidossa yli odotusten! Kotihoitaja kertoo:
“Tämä koira on ilmiö! En ole ehkä koskaan tavannut näin tasapainoista ja yksinkertaisesti hienoa ,täysin kouluttamatonta pentukoiraa. Hän on uskomattoman sopeutuvainen, todella älykäs ja erityisen palveluviettinen. Aivan mieletön “tyhjä paperi”, joka motivoituneissa ja sitoutuneissa käsissä muodostuu mestariteokseksi helposti.

Oodi kulkee hihnassa hienosti. Vastaantulijat kiinnostavat ja tekisi mieli mennä moikkaamaan, muttei hauku tai rähjää kenellekään -edes pikkukoiran provosoimana. Testattu on monenlaista lenkkiympäristöä, vastaan on tullut paljon ihmisiä, lapsia, pyöräilijöitä, juoksijoita, koiria, lähes kaikkea mahdollista, eikä mitään episodeja ole ollut.
Oodi on innokas haistelemaan ja tutkimaan lenkeillä, tottakai, mutta ohjattuna kulkee hienosti vierellä ja välillä oma-alotteisesti hakee kontaktia, kuin kysyy “meneekö hyvin?”. Toisinaan tarpeidenteko lenkillä unohtuu kokonaan, koska tyttö ei malta, mutta kotipihaan sitten tekee lenkin päätteeksi. Pääasiassa on sisäsiisti, mutta innoissaan välillä tekee vahingon. Oppinut kuitenkin melko hyvin jo pyytämään ulos jos meinaa näin käydä. Ei ole siis ollenkaan päivittäistä sisälle teko ja yksin ollessaan ei ole vahinkoja sattunut.
Aktiivisuutta tytössä löytyy normaalin ikäisensä koiran verran. Älytehtäviä ihan aktivointipallon ja esim. nameja vessapaperihylsyssä tyyppisin keinoin ja peruskoulutusta kuten istuminen ennen ruokaa ja maate-käskyä on treenailtu. Tuhoamisia tai vastaavia sijaistoimintoja ei ole harrastanut. Tykkää . suolestaa pehmoleluja 😀 Pikkukoiran kanssa leikkii ja kissoja koittaa välillä saada leikkimään, ei ole osoittanut aggressiivisuutta niitä kohtaan. Työpäivän ajan on pärjännyt kotona, luu viihdykkeenä. Hakee joskus sukan tai kengän kun kehittää itselleen virikettä, mutta luopuu niistä kiltisti käskettäessä ja tekee vaihtokaupan sallittuun leluun. Puolenlitran muovipullot on likan lempparileluja!
Rauhoittumisen kanssa ei ole ollut ongelmaa. Haluaahan tyttönen välillä actionia ku muut vaan olis ja joskus jää lenkkivirta päälle, mutta rauhoittuu kun huomaa että muutkin on rauhassa -tai keksii itelleen omaa tekemistä.
Älytön potentiaali Oodissa on ja olisi mahtavaa kun sais kodin jossa sitä hyödynnettäisiin. Ehkä koiran kannalta ja juuri ton potentiaalin 100% hyödyntämiseksi olisi paras jos ois ainoa koira, mutta tulee toimeen oikeanlaisen kaverinkin kanssa. Ihan mahdollinen ensikoirakin , jos omistajalla on tervejärkinen näkemys siitä mitä koiran omistaminen on ja pitää sisällään. “

29.10.2017
Valitettavasti koiran ja uuden kodin energiatasot eivät käyneet yksiin, ja Paola siirtyi alle pari viikkoa kotiin saapumisesta kotihoitoon Tampereen suunnalle. Koira ehti saada uuden nimen, Oodi.

Ensi hetket kotihoidossa näyttävät lupaavalta, Oodi tervehti perheen pikkukoiran sekä kissat häntä heiluen, nuuskutteli talon läpi ja köllähti nukkumaan kotihoitajan luokse. Ihmisiä kohtaan kiltti ja avoin, vaikka uudet paikat hieman levottomuutta aiheuttavatkin.

Oodi on nuori ja energinen koira, joka kaipaa sitoutunutta kotia jolla on aikaa ja kiinnostusta koiran aktivoimiseen lenkkeilyllä ja älypeleillä, sekä kotikoiran taitojen lempeään ja kannustavaan opettamiseen.  Kotihoidossa ihmisrakas tyttönen saa nyt tilaisuuden tutustua kissoihin, vaikka kissakamujen kanssa ei leikkisää tyttöstä ilman valvontaa kannata toki jättää. Oodi rakastaa juoksemista, rapsuttelua ja riehakasta leikkimistä toisten koirien kanssa.

14.10.2017
Paola pääsi ihkaomaan kotiin!

22.9.2017
Paola on varattu omaan kotiin.

18.9.2017
Paola on aivan mahtava tyyppi! Sen olisi voinut vaan nappaa kantoon ja viedä repussa kotiin. Pihalle päästyään Paola juoksenteli innoissaan ympäriinsä ja halusi leikkiä jokaisen ulkoilemassa olleen koiran kanssa. Tällä tytöllä riittikin vauhtia vaikka muille jakaa. Kun suurimmat höyryt oli saatu purettu, Paola rauhoittui myös nuuskimaan ja rapsutuksille.

Tutut ihmiset olivat Paolalle tärkeitä ja tästä onkin odotettavissa erittäin perhekeskeinen koira. Paolalle muutenkin läheisyys oli paljon tärkeämpää kuin namit ja tyttö oli kyllä äärimmäisen ihmisrakas. Kaiken kaikkiaan täydellinen nuorukainen, joka tosiaan ansaitsisi päästä kotiin. Paolan ei kuultu haukkuvan ollenkaan, vaikka olikin ajoittain todella kierroksilla ja mellasti muiden kanssa. Paola tulee aikuisena olemaan keskikokoinen. Tällä hetkellä tyttö oli hieman päälle 40cm.

26.7.2017
Kun Paola päästettiin vapaaksi se lensi klinikan sisäpihan halki, teki pyörähdyksiä ja hyppeli menemään ihmiseltä toiselle. Se on iloinen ja innokas ja heittäytyy jalkoihin rapsutettavaksi. Hammastelee  innostuksissaan.

Paolalla on sopusuhtainen vartalo, hyvät hampaat ja puhtaat korvat. Se antaa nätisti käsitellä itseään.

Ihana tyttönen pyysi toisia  pihalla temmeltäviä koiria leikkimään ja oli energinen kuumuudesta huolimatta.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu sen hetkisten havaintojen perusteella, ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Oodi on saapunut Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Oodi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Noora Lindroos

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: