Päivitetty 16.07.2017

Kodin saanut koira: PRETTY BETTY


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloidaan

21.05.2017
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Huhti -toukokuussa Romanian matka kohdistui mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetiin jonka kanssa yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat ja lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle koiralle. Yksi Onevetissa asuvista koirista on suloinen ja nimensä mukaan hyvin kaunia Betty, joka on muuttanut alunperin Rosiorin kunnalliselta tarhalta Onevettiin.

Bettyllä on tiedettävästi ollut pentuja ja nyt myös sen pennut on lisätty Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Neiti jännittää vieraiden ihmisten tapaamista hieman, mutta edistystä on ajan myötä selvästi tapahtunut. Aikaisemmin Betty ei ole antanut koskea itseensä, mutta selkeästi Betty on vapautunut ja nyt se tepastelee pitkin Onevetin pihaa muiden koirien joukossa sulassa sovussa.

Betty ei tee itsestään numeroa millään tavalla ja hiukan jännittävämpiä tapahtumia se mielellään vetäytyy seuraamaan sivummalta. Betty on erityisen säyseän ja herttaisen oloinen tyttökoira. Hoitolassa neiti ei juurikaan hauku, mutta kotiutumisen myötä käytös voi tietenkin muuttua.

Ihana Betty tarvitsee rauhallisen ja kärsivällisin kodin, joka ymmärtää antaa sille omaa tilaa ja aikaa. Kodin täytyy myös ymmärtää sen, että siitä ei välttämättä tule ikinä yltiösosiaalista käytökseltään.

Suloisella Bettyllä on upea pitkä turkki, joka tulee vaatimaan jatkossa säännöllistä hoitoa. Tällä kuohkealla neidillä on arvion mukaan säkäkorkeutta noin 40 cm ja painoa noin 12 kg.

16.07.2017
Kaunis Betty on saanut oman kodin Saksasta. Kaikkea hyvää Bettylle omaan kotiin <3

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pretty Betty saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pretty Betty on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pretty Bettyn yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.