Päivitetty 28.11.2016

Kodin saanut koira: RIO


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroitu

 

7.9.2016
Rosiori de Veden kaupunki Romaniassa on koiraihmisen näkökulmasta surullinen paikka. Paikallisten rankkureiden ilon aihe on lattioiden pesun yhteydessä kastella vesiletkulla tahallaan myös koirat säästä huolimatta. Tämän vuoksi koirilla ei esimerkiksi voida talvisin käyttää olkea lämpöeristeenä. Ainoan toivon kipinän paremmasta huomisesta tuo uuttera eläinsuojelija Cornelia Stan, joka on omistanut elämänsä näiden koirien auttamiseen. Cornelia käy säännöllisesti hoitamassa ja ruokkimassa koiria ja järjestää niitä ulkomaalaisten adoptioiden piiriin. Kulkurit auttavat Rosiori De Veden syrjäistä romanialaiskaupunkia sen koiraongelman hallinnassa massasterilointi ja avustusprojektin avulla sekä ottamalla joitakin kunnallisen tarhan koiria adoptio-ohjelmaan. Kaupungin koiratarhalla elää noin 350 koiraa. Osa koirista on kiinnitettyinä koppeihinsa puolentoista metrin pituisella kettingillä, osa elää tarhan sisällä häkeissä betonilattialla. Yksi näistä koirista on sympaattinen Rio, joka on odotellut Rosiorin tarhalla jo pitkään.

Aiemmin Rio asutti yhtä sisärakennuksen häkeistä ja se oli todella arka. Nyt, päästyään pihalle koppiin asumaan se on saanut enemmän ihmiskontakteja ja alkanut reipastua. Rio ottaa vieraat vastaan hieman ujostellen, mutta reipastuu sitten nopeasti, kun huomaa että ihmiset ovat ystävällisiä. Tutut ihmiset se ottaa vastaan häntä iloisesti heiluen. Rio on perusolemukseltaan tyyni ja rauhallinen, mutta innostuessaan siitä löytyy kyllä energiaa ja virtaa. Riossa voi ulkonäkönsä perusteella hyvinkin olla jotakin vinttikoiraa ja sillä on melko vahva jahtausvietti, joten sitä ei varmuuden vuoksi luovuteta kotiin jossa on kissoja. Rio tulee hyvin muiden koirien kanssa toimeen ja ihmisiä kohtaan se on ystävällinen ja kiltti. Saadessaan rapsutuksia se asettautuu kohteliaasti ihmisen vierelle ja jää siihen nautiskelemaan kovasti rakastamastaan läheisyydestä. Rio ei tarhalla hauku juuri lainkaan.

Rio on noin 65-70 cm korkea ja painaa noin 27 kiloa.

28.11.2016
Rio on saanut kodin Romaniasta.

____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rio saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rio on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.