Päivitetty 04.11.2016

Kodin saanut koira: BERDITA


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloidaan

12.5.2016
Eläinsuojeluyhdistys Asociatia Suflete Dragi  on toinen Kulkurien pääyhteistyökumppaneista Romaniassa. Suflete Dragia vetää sitkeä ja ahkera nuori nainen nimeltä Alina Murgu yhdessä äitinsä Anda Murgun kanssa. Heidän ylläpitämällään Sintestin tarhalla elää ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi näistä koirista on persoonallisen näköinen Berdita. Alun perin Berdita on työskennellyt paikallisen yrityksen vahtikoirana. Yritys kuitenkin halusi neidistä eroon, joten Alina haki sen turvaan tarhallensa. Vieraillessaan Romaniassa toukokuussa 2016 Kulkurien aktiivit tapasivat Berditan ensi kerran ja sitä kautta neiti päätyi yhdistyksen adoptio-ohjelmaan.

Tavatessaan uusia ihmisiä Berdita on aluksi hieman ujo ja seuraa tilannetta kauempaa. Huomattuaan vierailijat vaarattomiksi neiti kuitenkin lämpenee nopeasti. Berdita antaa käsitellä itseään hyvin, vaikka hieman jännittääkin tilannetta. Pian se jo hakeutuu itse rapsuteltavaksi. Berditan tavanneet aktiivit kuvaavat neitiä kiltiksi ja herttaiseksi pakkaukseksi, jonka vahtikoiratausta ei toistaiseksi näy tarhalla mitenkään. Olisiko neiti ollut liian pehmeäluonteinen tähän hommaan? Berdita tulee hyvin toimeen saman häkin muiden koirien kanssa. Korkeutta sillä on n. 55cm ja painoa 23-25kg. Fyysisesti Berdita on kauttaaltaan hyvässä kunnossa.

13.7.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat kauniin Berditan jälleen vieraillessaan Sintestin tarhalla viime viikolla. Valitettavasti meillä on kerrottava hieman huonoja uutisia neidistä. Vierailun aikana Berdita oli nimittäin kipeänä, sen hännän juuri oli tulehtunut. Tämän vuoksi neiti oli normaalia vaisumpi ja makoili lähinnä koppinsa katolla. Berdita on käynyt eläinlääkärissä 11.7.16 ja saanut hoitoa vaivaansa. Toivotamme Berditalle pikaista paranemista! Kivusta huolimatta Berdita oli vierailun aikana ystävällinen vieraille ihmisille ja vaikutti nauttivan rapsutuksista. Berdita jakaa tällä hetkellä häkkinsä pentu-riiviöiden kanssa. Neiti on lasten kanssa pitkäpinnainen ja vetäytyy turvapaikkaansa kopin katolle kun meno käy liian hurjaksi. Berdita varmasti arvostaisi omaa kotia, jossa nauttia hieman rauhaisammista päivistä.

Lisätty kuvia.

16.10.2016
Terveiset upealta Berditalta. Neiti alkaa kotiutumaan tarhalle ja alkaa löytämään leikkisän puolensa.

Lisätty video.

4.11.2016
Kaunis Berdita on varattu Ranskaan.

——————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Berdita saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Berdita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.