Päivitetty 23.07.2014

Kodin saanut koira: CASSIE


07/2014

07/2014

CASSIE

* synt. 11/2012

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

 

22.05.2013
Joulukuisena pakkasaamuna “Save and Care Dog Rescue”- järjestön eläinsuojeluaktiivit löysivät pahvilaatikon, jonka sisältä paljastui neljä pienen pientä palelevaa koiranpentua. Pennut vietiin turvaan yksityiselle tarhalle, jossa ne ovat saanet kasvaa ja vahvistua. Pennuille annettiin nimet Antonia, Cassie, Sunny ja Tony. Tony on pentueen ainoa poika. Pennut ovat nyt noin 6kuukauden ikäisiä.

Tarhalla pennut ovat tottuneet niin ihmisiin kuin muihin koiriin ja tulevat kaikkien kanssa toimeen. Myös kissoihin pennut ovat saaneet tutustua. Kaikki lapsosista ovat leikkisiä, aktiivisia ja sosiaalisia.

Musta-valkoinen ilopilleri ja todellinen kaunotar, sitä on Cassie!

Cassie on kolmesta narttupennusta selvästi se rohkein. Hoitajien mennessä leikittämään pentuja on Cassie aina ensimmäisten joukossa paikalla touhottamassa. Dominoiva tyttö ei ole, mutta sisariinsa nähden voimakkaampi luontoinen. Neiti sopisikin reippaan, aktiivisen luonteensa puolesta harrastuskoiraksi ja nauttisi varmasti suuresti oman ihmisen kanssa yhdessä tekemisestä. Pelkäksi sohvaperunaksi ei Cassiesta ole, vaan sen tulevan kodin tuleekin varautua antamaan aktiiviselle neidille tarpeeksi aktiviteetteja ja haasteita. Kuten tämän ikäisen pennun kuuluukin, myös Cassie on sosiaalinen, iloinen, avoin ja leikkisä . Kaikkiin ihmisiin, myös tuiki tuntemattomiin, neiti suhtautuu suurella innolla ja pienen vilkkaan kuoren alla sykkiikin rakastava omaa ihmistä kaipaava sydän.

Kaikkien tähän mennessä tapaamiensa koirien kanssa Cassie on tullut hyvin toimeen ja on innokas leikkijä, mutta saman ikäisen nartun kaveriksi emme neitiä silti suosittele.

Pennuissa on taustalla jotain vahvempaa rotua, joten tulevan kodin täytyy omata vahva koirakokemus ja olla valmiita panostamaan tapakasvatukseen.

Huomioithan, että koiran tulee mahtua elämääsi ainakin seuraavat 10 vuotta, niin ylä- kuin alamäissäkin. Tulevan kodin tulee muistaa, että pennulle tarvitsee opettaa kaikki alusta alkaen, sisäsiisteydestä, remmikävelystä ja muista suomalaisen kotikoiran tärkeistä opeista lähtien. Pennut etsivät motivoituneita, sitoutuneita ja rakastavia koteja loppuelämäkseen, eikä niitä tule ottaa hetken mielijohteesta.

Cassien tämän hetkinen paino on noin 12-15 kiloa. Cassie tulee kasvamaan keskikokoiseksi.


23.6.2013
Cassien juhannusyön toive on toteutunut ja neiti on varattu omaan loppuelämän kotiin Suomeen!


23.07.2013
Cassie saapui omaan kotiinsa Suomeen 19.07.2013.

27.4.2014
Cassie on joutunut siirtymään kotihoitoon 25.4.14 ja takaisin kotia etsivien koirien joukkoon. Cassien ujohko luonne aiheutti kodissa liikaa haasteita ja neidin kanssa elo koettiin liian hankalaksi, joten päädyttiin etsimään tytölle koti muualta.

Cassie on nyt ollut kotihoidossa vasta pari päivää ja on jo tänä aikana osoittanut olevansa uskomattoman innokas yhdessä touhuaja ja äärettömän motivoitavissa oleva koira. Se oli hieman jännittynyt tullessaan kotihoitajalleen, mutta jo muutamassa tunnissa se rentoutui ja nukkui heti ensimmäisen yönsä sikeästi vailla huolen häivää. Luonteeltaan Cassie on siis hieman epävarma ja tarvitseekin rinnalleen omistajan jolta saa tukea jännittävimpiin tilanteisiin ja joka ei mene mukaan sen pelkoihin, vaan ohjastaa sen rauhallisesti pelottavan asian yli. Mikään arkajalka neiti ei missään nimessä ole, ainoastaan hieman ujo. Vieraatkin ihmiset se menee moikkaamaan namien toivossa, joskin hieman varoen. Mutta jo hetken kuluttua se on hyvää kaveria. Cassie on tottunut lapsiin ja suhtautuu niihin ystävällisesti, mutta vanhempien on neuvottava myös perheen lapsia miten toimia Cassien kanssa jos se jotain jännittää ja ylipäätään miten olla koiran kanssa.

Muita koiria Cassie on ehtinyt jo lyhyen hoitoaikansa aikana näkemään useita ja tullut toimeen mainiosti kaikkien kanssa. Se hakee ihan vieraitakin koiria innokkaasti leikkimään ja jaksaa reuhuta pitkiäkin aikoja. Kotona voisi näin ollen olla mukava leikkisä koirakaveri odottamassa mutta toki myös ainoana koirana Cassie pärjää mikäli se pääsee leikki intonsa aina välillä purkamaan vaikka koirapuistoon.

Olen ollut itse Cassien kanssa viimeisenä kahtena päivänä ja tästä neidistä on varmasti harrastukseen kuin harrastukseen. Se innostuu kaikesta yhdessä tekemisestä ja sillä todella on motivaatiota työskennellä ohjaajansa kanssa. Tekemisen halu ja into oppia on uskomaton ja Cassie fiksuna neitinä oppii vieläpä äärettömän nopeasti. On sitten kyse perus istu, maahan harjoituksista taikka jäljen teosta on Cassie heti mukana ja tuntuu tajuavan heti mitä siltä odotetaan. Se myös hakee kaiken aikaa aktiivisesti kontaktia ohjaajaansa ja on muutenkin kaikin puolin äärettömän yhteistyökykyinen.

Nuorena energisenä koirana Cassie tulee vaatimaan reilusti liikunta ja aktiviteetteja. Myös paljon yhdessä tekemistä ja sitoutumista neitiin. Kaiken kaikkiaan Cassie on oikeassa paikassa aivan upea koira jonka kanssa vain taivas on rajana. Tulevan kodin tulee olla valmis antamaan Cassielle aikaa sopeutua jälleen uuteen paikkaan ja ihmisiin, sekä olla valmiita jatkamaan sen kanssa nyt aloitettuja harjoituksia joilla saadaan sen rohkeampi puoli esiin.

 

12.5.2014
Cassien kotihoito jakso tulee pian tiensä päähän sillä neidille on oma koti odottamassa ja Cassie saa ylleen varattu tekstin. Koti löytyikin lähempää kuin uskottiinkaan nimittäin kulkurien aktiivien joukosta, mutta ihmekkös tuo, näin upean neidin tultua uudelleen kotia etsimään ei tilaisuutta voi päästää ohi. Cassietä tullaan näkemään siis myös jatkossakin mukana kulkurien matkassa.

17.5.2014

Cassie matkusti omaan loppuelämän kotiinsa kulkurien Sailan luokse.

23.7.2014

Cassie on nyt ollut uudessa kodissaan aika tarkalleen kaksi kuukautta. Ja tässä ajassa Cassie on osoittautunut kovin fiksuksi ja oppivaiseksi neidiksi. Koirasta, joka pelkäsi kaikkea ja kaikkia on kuoriutunut utelias ja tasapainoinen tyyppi, joka pakenemisen sijaan haluaakin tutkia ja tutustua.

Ihmisten kanssa Cassietä vielä vähän jännittää mutta myös ihmisarkuus alkaa hiljalleen helpottaa ja Cassie meneekin namien toivossa uusienkin ihmisten luokse ja osaa myös rentoutua vieraiden läsnäollessa. Muiden koirien kanssa Cassie tulee loistavasti toimeen, mitenkäs muutenkaan sillä Cassien omaan laumaan kuuluu kaksi muuta narttua ja yksi uros.

Aktiivinen veijari Cassie on ja vaatiikin paljon aktiviteettia. Kesän uusi ykkösharrastus onkin uinti! 🙂 Syksyllä aloitetaan Cassien kanssa treenit joko rally tokon tai agilityn merkeissä!

Cassie on kaikinpuolin aivan upea koira, jonka kanssa on ilo elää, sillä se jos kuka pitää omistajan mielen virkeänä jekkujensa kanssa. 🙂

Keästerveisin: Saila & Mika ja Cassie, Aada, Daisi & Päke.

 

Varaajana toimi Tanja.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.