Päivitetty 22.11.2014

Kodin saanut koira: CHELSEA


CHELSEA

* n. 2,4v (synt. 9/2012)

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

30.3.2013

Morjens! Halutako seuraksesi iloisen, avoimen ja vauhdikkaan karvakuonon, joka jaksaa touhuta kanssasi jakaen positiivista energiaa kaikkialle ympäristöönsä? Silloin topakka Chelsea on sinulle juuri oikea kaveri. Se tulee toimeen kaikkien kanssa – kunhan vain jutun juonena on vauhti, leikkiminen ja hilpeä mieli. Tylsää hetkeä Chelsean kanssa tuskin tulee! Tässä sähikäisessä olisi potentiaalia harrastuskoiraksi lajiin kuin lajiin.

Tapasimme riemupaketin vieraillessamme Romaniassa 18.3. ja sellainen sydäntensulattaja se oli, että annoimme sille lisänimen Tintamar. Sillä on kokoa tällä hetkellä noin kymmenen kilon verran, ja aikuisena siitä tulee keskikokoinen, arviolta 15 kilon painoinen.

Chelsea on yksi niistä onnekkaista koirista, jotka ovat päässeet romanialaisittain harvinaisten eläinsuojelijoiden siipien suojaan ja heidän avullaan turvaan julmaa ja vaarallista katuelämää. Eläinsuojelujärjestö A Doua Sansan vapaaehtoinen oli löytänyt tyttösen hortoilemasta Bukarestin kaduilla viime talvena sen ollessa noin 3 kk:n ikäinen, ja korjannut pienen ressukan talteen. Miten ja miksi pentu oli sinne päätynyt voi vain arvailla. Tällä hetkellä Chelsea elelee OneVet-hoitolassa jakaen häkkinsä 3 muun koiran kanssa odottaen ja toivoen oman ihmisen löytävän hänet.

Mietithän tarkkaan, kun olet suunnittelemassa koiran hankintaa. Chelsea tulee taatusti tarvitsemaan opastusta hihnassa kävelyssä, sisäsiisteydessä ja muissa suomalaisen koiranelämän perusasioissa. Tärkeintä on, että uudella kodilla on aikaa, osaamista ja johdonmukaisuutta sen kanssa puuhasteluun. Pelkästään sohvaperunaksi tästä terävästä ilopilleristä ei ole. Chelsea voisi luonteensa puolesta soveltua myös lapsiperheeseen.

Chelsea tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana.

 

19.5.2013

Chelsean ikätiedot päivitetty. Tyttö on syntynyt arviolta syyskuun 2012 puolivälissä, eli se on tällä hetkellä noin 8 kuukauden ikäinen. Chelsea on myös vastikään steriloitu, ja olisi jo ihan valmis matkustamaan omaan kotiin. Kenties aktiiviseksi koirakaveriksi juuri sinulle?

20.5.2013

Chelsea on muuttanut Onevet-hoitolasta Glinan tarhalle, missä se jakaa häkkinsä kahden muun koiran kanssa. Chelsea on uudessa ympäristössään edelleen, omaan tyyliinsä, reipas ja rohkea.

7.6.2013

Chelsean mielestä Glinan tarhan pieni häkki on jo niiiiin nähty. Se olisi täysin valmis poistumaan auringonpaahtamasta asumuksestaan ja muuttamaan muualle – mielellään Suomeen, perheeseen, jossa se saisi reipasta liikuntaa ja virikkeellistä toimintaa sekä tottakai rakkautta & rajoja, ohjeita & opastusta.

23.7.2013

Kulkureiden aktiivit vierailivat viime viikolla Glinan helteisellä tarhalla, ja näin he kuvailivat Chelseaa:

“Chelsea on todella aktiivinen, häntä heiluu koko ajan ja rakastaa ihmisiä. Se on sellainen pieni pyörremyrsky, kun sen häkkiin meni, ja se oli joka puolella ja joka paikassa yhtä aikaa. Todella leikkisä ja ENERGINEN, änkesi heti syliin ja pussaili koko ajan. Nauttii huomiosta. Yllättävän pieni, noin 13-14 kg, n. 45 cm, tuskin kasvaa enää. Ruoka-aikaan se ei siedä muita koiria, mutta muutoin toiset tessukaverit ovat OK.”

Tässäpä täydellinen ystävä sinulle, joka haluat aktiivisen & rohkean ja ihmisen huomiosta nauttivan touhukkaan koiran! Ja kuten kuvista näkyy, Chelsea osaa myös rauhoittua. Tytössä olisi potentiaalia vaikka mihin!

 

28.8.2013

No jopas. Iloinen, aktiivinen ja fiksu Chelsea odottaa yhä omaa kotia. Kun aktiivimme tapasivat sen viime viikolla, he kuvailivat tehotyttöän näin: “Chelsea on innokas ja leikkisä, tulee heti hyppimään syliin, kaipaa huomiota, rakastaa ihmisiä, rauhoittuu kun otetaan syliin. Innostui todella leikkimään leluilla itsekseenkin. Lähdettyämme häkistä se meni takaisin nukkumaan.”

Aika mukavanoloinen kaveri siis! Haluaisitko sinä jakaa tulevat vuotesi Chelsean kanssa ja nauttia elämisen riemusta?

13.09.2013

Chelsea on varattu omaan kotiin Saksaan <3

01.10.2013

Chelsea on saanut oman kodin Saksasta.

1.12.2013

Chelsean huono tuuri jatkuu. Sen kodinsaanti Saksasta peruuntui viime metreillä ja nyt se odottaa edelleen kotia Glinan tarhalla.

 

11.2.2014

Reipas ilopilleri Chelsea odottaa edelleen sitä omaa aktiivista kotiaan. Vaikka neiti on viettänyt tarhalla jo hyvän tovin, on sen silmissä edelleen sama pilke ja ilo kuin aina ennenkin ja se jaksaa kärsivällisesti odottaa niitä lyhyitä ilon hetkiä vierailevien ihmisten kanssa. Chelsea pysyy touhukkaan eläväisen luonteensa vuoksi lämpimänä vaikka Romaniassa on talvi kovimmillaan. Tietysti neiti mieluummin kävisi ulkona vain leikkimässä ja palaisi sitten lämpimään omaan kotiin, niiden ihka omien ihmistensä kanssa.

28.3.2014
Aktiivimme tapasivat viime reissullaan myös tarhalla edelleen omaa kotiaan odottavan Chelsean. Liekkö raju talvi ja nyt tarhalla vallitseva mutalieju hidastanut neidin tahtia sen verran, että se ei ollut koko aikaa liikkeessä vaikka edelleen vilkas vauhtimimmi onkin, vaan rauhoittui nojaamaan vasten ja nauttimaan rapsutuksista. Chelsea on edelleen iloinen ja todella sosiaalinen siitä huolimatta, että se on viettänyt jo hyvän tovin tarhalla katsoen kun häkkitoverit vaihtuu ja neiti itse  jää aina vaan odottamaan sitä omaa vuoroaan. Se on selvästi tylsistynyt häkissään ja kaipaisikin nyt pikaisesti sitä omaa kotiaan jossa aloittaa uusi elämä rakastettuna perheenjäsenenä. Etsitkö sinä aktiivista, iloista ja elämäniloa pursuvaa erittäin näppärän kokoista pakettia seuraksesi ja mukaan harrastuskentille? Jos vastasit kyllä, ole yhteydessä sillä olet saattanut löytää etsimäsi.

3.6.2014
Jälleen on takana yksi rakkauden täyteinen tapaaminen upean Chelsean kanssa. Kulkurien aktiivien viime viikkoisella Romanian matkalla vierailtiin myös Glinan tarhalla ja kukapa muukaan siellä iloisesti otti vieraat vastaan kuin pusutyttö Chelsea. Neiti oli hypännyt lähes voltin tajutessaan, että vierailijat lähestyvät hänen häkkiään, riemulla ei ollut rajaa ja huomiota haettiin jos jonkinmoisilla tempuilla. Paikallaan pysyminen tältä onnesta pakahtumaisillaan olevalta tytöltä ei oikein tahdo luonnistua, koska se on jo tarhalla elämisen myötä oppinut että ikävä kyllä nämä visiitit joita sen luokse tehdään, ei kestä kuin hetken jonka jälkeen se jää kaiholla katselemaan häkkinsä raoista perään. Niinpä neiti ottaa kaiken ilon irti siitä pienestä hetkestä joka sen luona vietetään. Vaikka se on vilkas ja leikkisä, ei se kuitenkaan ole raju tai satuta ihmistä koheltamalla. Aktiivimme kuvasivat neitiä hurmaavaksi likaksi joka on äärimmäisen kaunis, hyväluontoinen, hauska ja erittäin kompaktin kokoinen. Eli toisin sanoen melko täydellinen paketti aktiiviselle ihmiselle, missä siis viipyy Chelsean oma koti?

12.11.2014
Tänään on se päivä jolloin tämän iloisen hurutytön elämä saa sen odotettuakin odotetumman käänteen, sillä Chelsea on varattu omaan rakastavaan  kotiinsa Suomeen!

22.11.2014
Pitkääkin pidempi odotus on vihdoin ohi ja Chelsea saa aloittaa uuden elämänsä. Chelsea saapui tänään uuteen kotiinsa lumiseen Suomeen. Onnea yhteiselle taipaleelle.

 

Jos olet tutustunut sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja tiedät voivasi tarjota Chelsealle turvallisen ja aktiivisen kodin sen loppuelämäksi, ota yhteyttä Tanjaan.

Tässä lyhyt videopätkä pikku ilopilleristä »

Video vauhtimimmistä Glinan tarhalla 18.7.2013 »

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.