Kodin saanut koira: ZITZA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

10751570_10204638749266099_1673424987_nZITZA

* arvioitu syntymäaika 7/2014

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

12.11.2014
Zitza sisaruksineen on löydetty noin 6viikkoa vanhoina syyskuun alussa eläinsuojelija Luiza Mandrun kotikylän laidalta hylättyinä. Luiza oli miehensä kanssa ajamassa ohi pysähdyspaikasta ja huomasi, että tavararöykkiön seassa liikkui jotain ja meni katsomaan tarkemmin. Paikalle päästyään tavaröykkiön joukosta ilmestyi esiin nämä pienokaiset hännät heiluen. Lapsoset kerättiin turvaan ja mukaan kotimatkalle Luizan luo.

Zitza ja sen sisarukset on elänyt löytymisestään lähtien Luizan luona hänen kotonaan turvassa. Pennut ovat näin ollen päässeet jo harjoittelemaan kotioloissa oloa ja tutustuneet kodin ääniin. Ja Luiza onkin valmistanut pentuja parhaansa mukaan uusia koteja ja suurta maailmaa varten.

Pennut ovat kaikki erittäin leikkisiä, rakastavia, kilttejä ja pitävät todella paljon ihmisistä. Uteliaina ne tutkivat pihapiiriä ja tutustuvat reippaasti uusiin isoihinkin koiriin. Hyvin sosiaalisia pentuja jotka tulevat moitteetta toimeen ihan kaikkien koirien ja kissojen kanssa. Pennuista jää pieniä arviolta 6kg painoisia. Zitza painaa tällä hetkellä vain 2,1kg.

Zitzan sisarukset Oko, Oby ja Zoe ovat jo kaikki varattu omiin koteihinsa ja nyt olisi aika löytää se oma loppuelämän huolehtiva koti myös tälle neidille.

 16.11.2014
Pikkuruinen Zitza on varattu omaan rakastavaan kotiinsa Suomeen.

22.11.2014
Zitza saapui tänään uuteen kotiinsa lumiseen Suomeen. Onnea yhteiselle taipaleelle.

 

 

Zitzalle etsitään vastuuntuntoista, motivoitunutta, sitoutunutta ja rakastavaa kotia, joissa ollaan valmiita ja kykeneväisiä tarjoamaan pennulle tasapainoinen, onnellisen koiran elämä. Pienestä koostaan huolimatta Zitza tulee tarvitsemaan johdonmukaista koulutusta alkaen sisäsiisteyden harjoittelusta ja sen tulee mahtua elämääsi seuraavan 10-15 vuoden ajan. Huomaathan, että myös pieni koira tarvitsee reippaita lenkkejä ja virikkeitä pysyäkseen tyytyväisenä.

Koska Zitza tulee Suomeen niin nuorena, sitä ei steriloida ennen tuloaan. Tulevan kodin tulee sitoutua leikkauttamaan se neljän kuukauden aikana kotiin tulosta. Kulkurit osallistuvat sterilointikustannuksiin 25 %:lla.

Tutustuthan huolellisesti ennen harkittua yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseenluovutussopimukseenadoptoitavan koiran terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteydenotot Tanjalle

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: