Päivitetty 19.08.2020

Enkelikoira: UNIA (ent. CHICCA)


CHICCA

* 5-6 v.

* steriloitu narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

11.11.2013

Romanian kammottavan tilanteen keskellä olemme saaneet olla mukana monissa pienissä auttamisprojekteissa uusien yhteistyötahojen kanssa heidän taistellessaan epätoivoisesti kunnallisille kuolemantarhoille lukittujen äärettömän huonoissa olevien eläinten eteen.

Yksi näistä projekteista on ollut Cornetun kunnallisen tarhan asukkaat ja niiden auttaja Adriana Luiza. Onnistuimme Adrinanan avulla saamaan Cornetun loukosta ulos viisi pienikokoista, adoptioon soveltuvaa nuorehkoa koiraa ja Nobody`s Dogsin ja suomalaisen yksityishenkilön Anun suurenmoisella avustuksella saimme niille turvapaikat Nobody Dogsin tarhalta.

Adrianan saatua ensimmäiset viisi “Kulkurien koiraa” ulos Cornetun tarhalta, hän julkaisi facebookissa joitain muitakin  kuvia koirista joita oli jättänyt taakseen tarhalle. Näemme näitä surullisia kuvia päivittäin ja selvää on, ettei kaikkia yksilöitä vain pysty pelastamaan, sen tosiasian kanssa täytyy vain elää. Näiden kuvien joukossa oli kuva töppöjalkaisesta mini-saksanpaimenkoirasta, Chiccasta. Adriana kertoi Chican vaikuttavan terveeltä ja sen olevan ystävällinen, kiltti ja surullinen. Chicca jäi uikuttamaan Adrinan perään hänen viedessään viisi onnekasta pelastunutta ulos kuoleman tarhalta. Tuolla hetkellä päätin että teen kaikkeni saadakseni vielä Chiccan ulos, vain sen yhden vielä. Vaikka se ei muuttaisi maailmaa, eikä se ratkaisisi tuon maan kulkukoiraongelmaa, eikä pelastaisi tuolla ja monilla muilla tarhoilla päivittäin kuolevia koiria, se muuttaisi Chiccan elämän ja, itsekästä kyllä, se auttaisi minua jatkamaan.

Chicca saatiin ulos ja se matkasi muiden viiden Cornetun koiran kanssa Nobody Dogsin tarhalle.

Lokakuun 26. päivä matkasimme tarhalle ja tapasin Chican ensimmäistä kertaa. Vastassani pienessä olkipohjaisessa häkissä toisen koiran kanssa oli surusilmäinen, utelias, hämmentynyt ja kiltti kaunis koira, joka antoi minun ottaa syliinsä ja joka suikkasi suukon poskelleni. Chicca oli tässä vaiheessa ollut tarhalla vain viikon verran ja huolimatta stressaavasta ympäristöstä ja kaikista sen elämässä viime aikoina tapahtuneista muutoksista ja kurjuudesta, Chicasta sai ensimmäisenä rauhallisen, tasapainoisen koiran kuvan.

Käsitys vahvistui kun saimme Chican ulos hihnassa kävelemään. Hihnakävely ei ihan vielä ollut täydellistä, mutta koiraksi, joka tuskin koskaan on hihnaa ja pantaa nähnytkään, se sujui vallan mainiosti.

Chicca tykkää kovasti muista koirista, se on sosiaalinen ja reipas muiden koirien kanssa. Varmuuden vuoksi etsimme Chicalle kotia ensisijaisesti uroksen, tai selkeästi eri ikäisen nartun kaverina. Kissojen kanssa toimeentulosta emme tiedä, mutta koska Chicca omaa huomattavasti palveluskoiramaisuutta ja miellyttämishalua, se on varmasti helppo motivoida ja kouluttaa lähes mihin vain.

Chicca antoi käsitellä itseään moitteetta, jopa vieraassa ympäristössä ja vieraiden ihmisten kanssa, kun hoidimme sen kyynärään kovalla betonilattialla makaamisesta tullutta makuuhaavaa.

Chicca on todellakin aivan kuin saksanpaimenkoira sillä erotuksella että sen jalat ovat noin 25 cm korkeat. Chican etujalat ovat todennäköisesti kasvuajasta lähtien olleet “pöydänjalka”-malliset ja onkin hyvin tärkeää että tulevassa kodissa Chican paino ja lihakset pidetään kunnossa, Chicca ei saa lihoa ja sen lihaksisto tulee olla terve jotta sen jalat kestävät kannatella painoa. Chicca tulee myöskin tarvitsemaan kalkki- ja vitamiinilisää ja nivelille tarkoiotettuja apuaineita, jotta se pärjäisi jaloillaan eläkeikäiseksi saakka.

Chicca on noin 35-40 cm korkea ja painaa noin 15-18 kg. Chicca ei hauku ainakaan tarhaoloissa juuri lainkaan, joten sen tuleva koti voisi sijaita kerrostalossakin.

Chican elämä ei ole ollut helppo. Tästä eteenpäin se ansiatsee vain parasta. Se ansaitsee kodin, jossa se saa aikaa, rakkautta ja tukea oppia uuteen elämäänsä askel kerrallaan ja jossa ollaan valmiita ottamaan vastaan Chicca sellaisena kuin se on. Kodin, jossa sitä hoidetaan huolellisesti sen elämän loppuun saakka ja jossa sen ei enää koskaan, ikinä tarvitse pelätä hylkäämistä.

Chicalle pitää opettaa kaikki alusta lähtien, sisäsiisteydestä ja hihnassa kävelystä lähtien. Onni on se, että Chican luonne on kultaa ja se on hyvin vastaanottavainen, luottavainen, viisas koira, josta tulee perheelleen, omistajalleen luottoystävä, jolle ei ole vertaa.

 

21.1.2014

Chicca odottaa yhä omaa kotiaan Nobody Dogsin tarhalla. Tarhaolot eivät ole ihanteelliset kenellekään koiralle, ja varsinkin sosiaalinen, ihmisrakas, miellyttämishaluinen Chicca masentuu tarhalla, kun se ei pääse toetuttamaan jokaisen koiran iloja, vapaana juoksemista, haistelua vaihtuvissa maisemissa, oman ihmisen kanssa touhuamista ja rauhassa, turvallisessa paikassa nukkumista, ilman jatkuvaa valppaana oloa ja tarhan sterssaavaa ilmapiiriä.

Chicca on säilyytänyt kuitenkin avoimuutensa, se on edelleen ilahtunut aina ihmisen nähdessään ja se käyttäytyy hyvin. Voi kun löytäisimme Chicalle ihan ikioman ihmisen, joka ilahduttaisi Chican surullista katsetta ja tarjoaisi sille oikean, onnellisen ja tasapainoisen kotikoiran elämän.

Lisätty uusia kuvia.

 

Tutustuthan huolellisesti myös koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!
12.5.2014
Chicca on varattu omaan kotiin Suomeen.
1.6.2014
Chicca matkusti tänään omaan kotiinsa 🙂
19.8.2020
Useiden onnellisten vuosien jälkeen saimme suru-uutisen. Unia on nukkunut ikuneen 15.8. maksan äkillisen pettämisen seurauksena. Unia oli hyvin rakastettu perheenjäsen ja se sai elää täyttä ja tasapainoista elämää yhdessä koirasisarustensa kanssa.
Lämmin osanottomme Uniaa kaipaamaan jääneille.
Chiccan varausta hoiti Salla.
Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.
Tutustuthan huolellisesti myös koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa! – See more at: https://kulkurit.fi/kotia-etsiva-puffy/#sthash.XbboAkKZ.dpuf
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa