COCO

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

16.3.2013

COCO

* n. 4kk (3/2013)

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

23.3.2013

Lähelle Romanian pääkaupunkia, Bukarestia, metsän siimekseen oli hylätty pentunsa synnyttänyt nuori narttukoira. Noin kaksi kuukautta sitten emo pentuineen löydettiin ja kuljetettiin Asociatia A Doua Sansan ylläpitämälle Glinan tarhalle. Kaikki, sekä emo että neljä pentua, olivat pahasti nälkiintyneitä ja hirvittävän peloissaan. Ruokaa saadessaa ne ahmivat minkä kerkesivät. Eräänä päivänä kuitenkin kävi niin, että emo karkasi tarhalta jättäen pentunsa sinne. Suuri mysteeri on, mikä sai emon hylkäämään pentunsa, oliko tämä vahvistunut saamastaan ruuasta tarpeeksi ja pakeni ahdistavaa tarhaelämää vai oliko pentujen aika vieroittua emostaan, kuka tietää. Onneksi pennut ovat jo sen ikäisiä, että pärjäävät ilman emoaan. Kuitenkin traumaattisen taustansa vuoksi pennut ovat vielä hämillään ja peloissaan, eikä niillä ole nyt ketään, kuka näyttäisi ja opettaisi, ettei koko maailma ole niin paha, mitä he ovat tähän mennessä nähneet.

Pennut tulevat kasvamaan luultavasti keskikokoisiksi, n. 50-60cm korkeiksi ja 15-25kg painaviksi. Tällä hetkellä pennut ovat noin 5-6kg painavia pikkunassikoita. Tämä pentue on sitä tyyppiä, joka tavallisen ulkonäkönsä vuoksi tulee kasvaessaan jäämään “kauniimpien” ja “suloisempien” varjoon ja tulevat viettämään mahdollisesti monia vuosia ellei koko elämäänsä tarhalla vain, koska niiden ulkonäkö ei kiinnitä huomiota. Valitettava tosiasia on, että luultavimmin pentujen on aika saada kodit “nyt tai ei koskaan”..

Nämä neljä pentua Molly (narttu), Coco (narttu), Eddy (uros) ja Rocky (uros, tulossa sivuille myöhemmin) tullaan luovuttamaan uusiin koteihinsa asianmukaisesti rokotettuina, sirutettuina ja loishäädettyinä. Jokainen pentu saa myös oman EU-lemmikkipassin. Koska pennut ovat vielä niin pieniä, ettei niitä voida steriloida/kastroida, tulee tämä operaatio uuden kodin tehtäväksi. Yhdistys kuitenkin tukee operaation suorittamista, tarkemmin voit lukea tästä luovutussopimuksesta. Tutustuthan myös muuhun kotisivuillamme tarjottavaan informaatioon mm. tuotavan eläimen terveydestä, kustannuksista ja omistajan oppaan, jossa on hyviä vinkkejä ennen ja jälkeen uuden eläimen kotiutumisen!

Jokaiselle pennulle etsitään kotia, joka haluaa ja aikoo panostaa pennun kasvatukseen ja sosiaalistamiseen. Kodin tulee myös tiedostaa, että pennun adoptointi voi parhaassa tapauksessa tarkoittaa yli kymmenen vuoden sitoutumista!

COCO on pennuista rohkein. Se ensimmäisenä tuli hetken harkittuaan hakemaan leipäpalan kädestä ja pinkaisi kopin taakse muiden pentujen luokse syömään sen. Syötyään leivän, tuli hän hakemaan uuden jo paljon rohkeammin. Syliin kaapattuna Coco ei yrittänyt karkuun eikä pahemmin säikähtänytkään kyseistä siirtoa, oli tyytyväisenä sylissä ja vähän ihmetteli muuttunutta tilannetta. Coco tulee varmasti kotioloissa rohkaistumaan nopeastikin oikeanlaisella opastuksella!

Cocon erottaa veljestään Eddystä pienemmästä koostaan ja harmaista karvoista päässään. Muutenkin se on ehkä hieman Eddyä vaaleampi. Alimmassa videossa Coco on tummista vasemmanpuoleinen, edempänä oleva pentu.

4.4.2013

Saimme valitettavan surullisia Coco-uutisia Romaniasta. Pieni, utelias pentu oli yrittänyt kurkistella häkkinsä ulkopuolelle verkon läpi. Pieni Coco-tyttö ei ollutkaan enää saanut päätään häkin sisäpuolelle ja oli menehtynyt ennen kuin kukaan ehti pennun apuun. Niimpä Coco kasvatti siivet ja siirtyi parempaan paikkaan, jossa ei ole häkkejä verkkoineen ja kaikki ovat ystävällisiä ja huolehtivat toisistaan <3

 

Varaajana toimi Nea.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: