Päivitetty 28.08.2021

Enkelikoira: DEGETICA


 

DEGETICA

* n.4-5 kk

* narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

Degetica ja Tommy ovat sisarukset jotka heitettiin yhteistyökumppanimme Anda Murgun aidan yli naapurien romanien toimesta. Onneksi pennut selvisivät pudotuksesta, voivat nyt hyvin ja etsivät omia koteja.

Pennuista Degetica on narttu ja se jää aikuisena alle 10-kiloiseksi.

Degetica on hieman rämäpäisempää veljeään Tommya rauhallisempi ja ujompi, se harkitsee hetken aikaa kun tarhalle tulee vierailijoita mutta tulee pian muiden mukana tutustumaan ja nauttii selvästi olostaan ihmisten kanssa. Degetica elää isossa koiraporukassa ja tulee moitteettomasti kaikkien kanssa toimeen.

Degetica ei ole tarhalla kova haukkumaan, joten sen asumismuoto voisi olla mikä vain. Lapsiperheeseenkin Degeticaa voidaan ajatella, kunhan vanhemmilla on alkuvaiheessa kärsivällisyyttä opastaa sekä Degeticaa että lapsia tutustumaan toisiinsa maltilla ja rauhallisesti, sillä lapsia Degetica ei ehkä ole koskaan tavannut.

Koiran ottaminen tarkoittaa 10-15 vuoden sitoutumista, joten päätöstä ei koskaan pidä tehdä hetken mielijohteesta vaan ainoastaan huolellisesti harkiten.

 

Yhteydenotot Sallalle.

Päivitetty 5.9.2012

Degetica oli ensimmäisten joukossa tapaamassa meitä kun vierailimme Andalla lokakuun lopussa. Tuo pikkuruinen sintti on selvinnyt kennelyskästä jonka aiheutti vilustuminen sateessa ja se elää koko ajan yhtenä porukan pienimmistä koirista pujahdellen joukossa ja selviytyen kaikesta. Kaiken lisäksi Degetica jaksaa olla äärettömän positiivinen ja iloinen pikkuinen, sylissäkin ollessa sen häntä ei lakannut hetkeksikään heilumasta.

Degetiva on selvästi reipastunut ja onkin nyt varsin rohkea pikkuinen likka, joka kiipeilee ruokasäkkien päälle ja suukottelee vieraita ihmisiä antaumuksella, joten on helppo kuvitella Degetican viihtyvän melkein millaisessa kodissa vaan, kunhan sen kanssa jaksetaan viettää aikaa tarpeeksi.

Ikä ja kuvat päivitetty

Päivitetty 30.10.2012

Degetica on varattu.

Päivitetty 5.11.2012

Degetica sai oman kodin Suomesta 19.12.2012.

Päivitetty 20.12.2012

 

28.8.2021

Degetica sai elää onnellista ja rakastettua kotikoiran ja perheenjäsenen elämää lähes yhdeksän vuoden ajan, kunnes matka päättyi elokuussa 2021. Lämmin osanottomme Degetican perheelle.

Muistokirjoitus

Degetica🤍 (romaniaa, käännös: Peukalo-Liisa, H.C.Andersenin sadusta) oli tullessaan pieni, kaikkia pelkäävä, paleleva pienen pieni myttynen, jonka Aapu otti vastaan ärsytyksen vallassa, mutta koska Dege ei tavoitellut laumanjohtajan paikkaa, niistä tuli parhaat kaverit ❤ Aapu opetti Degelle kaikki paimenkoiran hyvät tavat 🤭
Metsälenkit ja hangella leikkiminen oli parasta ☀️
Feeliksin tullessa taloon näistä kahdesta tuli erottamattomat. Nukkuivat aina kahdestaan ja leikkivät yhdessä 🐶🐱
Aapulla oli luontainen vaisto hoitaa ja vahtia lapsia, se nukkui ja valvoi aina Tiituksen vieressä mitä ikinä lapsi tekikin.
Aapusta jouduttiin luopumaan vanhuuden ja sairauden vuoksi juuri ennen 13v synttäreitä, joten Dege hoiti Tilman vahtimisen ja hoivaamisen, harmittaa vieläkin ettei Aapu ehtinyt nähdä Tilmaa, mutta Degestä tuli yhtä lempeä lapsenvahti eikä koskaan ole tarvinnut pelätä tai miettiä uskaltaako jättää vauvan Degen viereen. Dege ei ole koskaan purrut ketään tai mitään, en usko, että se oikeastaan edes osasi olla vihainen.

Häntää heiluttaen Degetica otti vastaan myös uusimman lauman jäsenen Lilin, toisin kuin Feeliks, joka viikon murisi ja sähisi sohvan alla 🙈

 

Kaksi vuotta sitten Degen polvi meni pihaleikeissä, leikkaus paransi polven hyvin, mutta siitä lähtien takajalat jaksoivat huonosti ja viime kuukaudet Dege asui ukin ja mummin täysihoitolassa, missä ei tarvinnut olla päiviä yksin eikä stressata kokoajan ohi menevistä pikkujaloista, joiden perässä ei enää pystynyt juoksemaan, vaikka mieli olisi halunnut.
Kamala ikävä meillä kaikilla sinua rakas lempeä Degetica eli Degepossu, lapset sanoo joka ilta Hyvää yötä Aapu ja Dege

❤ Rakastetaan ja muistetaan aina meidän rakkaat koirat ❤

 

🤍Degetica 6/2012 – 24.8.2021
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.