Päivitetty 29.09.2021

Kodin saanut koira: ZARRA


Syntymäaika: n. 02/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea / One Rescue)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

5.8.2021
Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen, mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Ioana otti Zarran turvaan kodittomalta mieheltä 20.4.2021. Zarra oli tuolloin hyvin heikossa kunnossa, sillä se sairasti parvoa ja tarvitsi pikaista hoitoa. Ioana vei Zarran eläinklinikalle, jossa sen hoito aloitettiin välittömästi. Sinnikäs pikku-Zarra taisteli elämästä ja parantui parvosta, vietettyään klinikalla yli kuukauden hoidossa. <3

Tällä hetkellä Zarra asustaa koiratarhalla, josta Ioana vuokraa häkkipaikkoja pelastamilleen koirille. Zarran kanssa samaa häkkiä asuttaa kaksi muuta pentua, Matthew ja Lara. Zarra on avoin, iloinen, energinen ja toimii isona tukena ujommalle Matthew-pennulle.

Zarra on tällä hetkellä arviolta 5-6kk ikäinen. Tytön on arvioitu kasvavan pienehköksi keskikokoiseksi koiraksi, eli noin 50cm:n korkuiseksi ja noin 18 kiloiseksi.

 

Päivitykset

27.8.2021

Ihania uutisia! Zarra on varattu omaan loppuelämän kotiinsa Suomeen! <3

 

5.8.2021

Zarra aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 


 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Zarra saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zarra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Zarran yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.