Päivitetty 23.02.2023

Enkelikoira: TUUVE (ent. Devika)


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloidaan

 

17.6.2014
Ihastuttava Devika oli hylätty Glinan kylässä bussipysäkille sen ollessa noin 4 kuukauden ikäinen. Devikan onneksi romanialainen eläinsuojelija löysi sen ja toimitti pennun turvaan Glinan tarhalle. Paikalliset ihmiset osasivat kertoa tytöstä vain sen, että se oli hylätty melko lähiaikoina, mutta pennun omistajasta/hylkääjästä ei ollut mitään tietoa. Nyt Devika etsii omaa sitoutunutta kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelman kautta! Olisko sinulla tarjota koti tälle kauniille tytölle?

Tällä hetkellä Devika on noin 7-8 kuukautta vanha ja painaa noin 15 kg. Korkeutta Devikalla on 40-45 cm eli Devikan voidaan arvioida kasvavannoin keskikokoiseksi. Luonteeltaan Devika on pentumaisen leikkisä ja riehakas eli tällä tytöllä energiaa riittää ja tästä johtuen Devikalle etsitäänkin aktiivista kotia. Tarvittaessa Devika osaa toki myös rauhoittua.

Devika on tällä hetkellä vielä hieman ujo ja kaipaakin siis tulevalta kodilta myös rutkasti kärsivällisyyttä ja osaamista, jotta saa rauhassa opetella elämän tärkeitä oppeja omaan tahtiinsa. Devikaa voisi mielellään olla uudessa kodissa odottamassa rauhallinen, vanhempi koirakaveri. Devikan ujouden johdosta sille paras mahdollinen asunympäristö ei ole ensisijaisesti kaupunkiolosuhteissa.Kulkurien aktiivien tavatetessa Devikan toukokuussa 2014 tyttö tervehti iloisesti tulijoita, mutta näiden sille vieraiden ihmisten mennessä sen häkkiin väisteli Devika heitä ensin. Myöhemmin Devika antoi kuitenkin ihmisten rauhassa silitellä itseään eli tämä tyttöpentu tarvitsee vain hieman sopeutumisaikaa uusissa tilanteissa.

Tämä ihastuttava nuori herra on nimeltään Ducu ja se on löydetty pienenä pentuna metsästä veljensä Bubun kanssa. Ducu on hyvin tyypillinen pentukoira Romaniassa: sitä ei kukaan kaipaa eikä huoli omakseen. Nyt Ducun onni on kuitenkin kääntynyt, sillä se on turvassa Glinan tarhalla ja etsii ikiomaa rakastavaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelman kautta!

Tällä hetkellä Duculla on ikää noin 4 kuukautta ja meno on sen mukaista eli virtaa pojalla riittää! Ducu on kuitenkin vielä hieman ujo ja kaipaakin siis tulevalta kodilta rutkasti kärsivällisyyttä ja osaamista, jotta saa rauhassa opetella elämän tärkeitä oppeja omaan tahtiinsa. Kulkurien aktiivien tavatetessa Ducun toukokuussa 2014 poika tervehti iloisesti tulijoita, mutta näiden Duculle vieraiden ihmisten mennessä sen häkkiin piiloutui Ducu ensin. Myöhemmin Ducu antoi kuitenkin ihmisten rauhassa silitellä itseään eli alun ujouden jälkeen Ducu nauttii ihmisen läheisyydestä ja kaipaa rapsutuksia.

– See more at: https://kulkurit.fi/ducu/#sthash.lWHCw6Nz.dpufGlina, Devika alle vuoden ikäinen narttu. Touhus tärkeenä aidan sisällä mutta sinne mennessä pötki mielummin karkutteesee

Devikan adoptiota harkitessa tulee muistaa, että sen kouluttaminen ja kasvattaminen vaatii sitoutumista ja motivaatiota. Devikalla on vielä koko elämä edessään eli jopa 12-15 vuotta ihmisen parhaana ystävänä. Päivittäiset tavat, sisäsiisteys ja remmikäyttäytyminen ovat Devikalle vielä aivan tuntemattomia asioita.

12.7.2014
Kulkurien aktiivit tapasivat Devikan heinäkuussa 2014 Glinan tarhalla. Devika oli edelleen oma itsensä eli leikkisä, mutta vieraita ihmisiä kohtaan hieman ujo. Kärsivällisyydellä ja rakkaudella Devikasta kuoriutuu varmasti todellinen helmi! Devika saattaa käyttää ääntään melko herkästi eli tyttöä ei suositella kerrostalokotiin. Lisätty uusia kuvia Devikasta.

28.10.2014
Kulkurien aktiivit tapasivat myös Devikan Romaniassa lokakuussa. He kuvailivat Devikaa energiseksi pakkaukseksi, joka ei meinannut pysyä pöksyissään ihmisen astuessa häkkiin. Devika on varttunut hyväkuntoiseksi n. 1-vuotias tytöksi. Lisätty uusia kuvia Devikalle.

16.3.2015
Kulkurien aktiivit kävivät maaliskuussa Romaniassa ja tapasivat matkallaan myös Devikan. Devikasta on tarhaolosuhteissa tullut hieman ujompi kuin ennen ja se menikin aluksi sille vieraita ihmisiä karkuun, mutta ei kuitenkaan panikoitunut. Hetken aikaa se katseli ihmisiä kauempaa, kunnes rohkaistui ja antoi vieraankin ihmisen koskea siihen. Aktiivit kuvailivat Devikan olevan kovasti rohkaisua ja positiivisia ihmiskontakteja vaativa koira, jolla kestää hieman aikaa tottua uusiin asioihin. Devika on kuitenkin kovin kiinnostunut uusista asioista ja ajan kanssa se innostuu ja on hyvin leikkisä. Kokonaisuutena Devika on sympaattinen ja rauhallinen nuori koira. Devika ei juurikaan hauku tarhalla. Lisätty uusia kuvia Devikasta.

13.5.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Devikan toukokuussa 2015 ja kuvailivat sen olevan iloinen ja vilkas koira, joka kipittää ympäri häkkiä häntä heiluen. Devika ei uskalla tulla kovin lähelle vieraita ihmisiä, vaan se antaa koskea vain nenän päähän, mutta ei muuten. Devika ei kuitenkaan varsinaisesti väistä ihmistä, vaan kipittelee ihan vierestä. Ihmiskontakti siis jännittää Devikaa, vaikkakin se haluaisi todella kovasti tutustua. Devika ei ole pelokas tai arka, vaan enemminkin ujo. Kokonaisuutena Devika on kerrassaan hauska tyyppi, joka vaatii vain rohkaisua ja aikaa.  Devika ei hauku edes innostuksissaan.

18.7.2015
Tavatessamme Devikan Glinan tarhalla heinäkuussa 2015 tuli se ensin moikkaamaan aidalle iloisena, mutta vieraan ihmisen mennessä sen häkkiin, meni se karkuun kuten aina. Devika antoi sille tutun Carmenin ottaa sen lopulta kiinni ja silittää sitä, mutta se ei erityisesti rentoutunut kosketuksesta vaan oli jäykkänä paikallaan. Ihmiskontakti siis jännittää Devikaa edelleen hurjasti. Devika tarvitsisikin kodin, jossa ymmärretään aran koiran erityistarpeita ja sille olisi tarjota runsaasti aikaa ja kärsivällisyyttä. Lisätty uusia kuvia.

24.9.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Devikan Glinan tarhalla 9.9.2015. Devika on edelleen ujo ja jännittää ihmiskontaktia, mutta on kuitenkin reipastunut viime tapaamisesta. Devika ei mene enää paniikkiin ihmisen saapuessa sen häkkiin, vaan on selvästi kiinnostunut tulijoista ja hetken tuumailtuaan tulee se itse haistelemaan tulijoita ja antaa heidän jopa rapsuttaa itseään. Kulkurien aktiivit kuvailivat Devikan olevan hyvin iloinen ja äärimmäisen sympaattinen koira, joka selvästi kaipaisi vain kodin, jossa se saisi rauhassa opetella luottamaan omaan ihmiseensä. Lisätty uusia kuvia Devikalle.

10.11.2015
Kulkurien aktiivien tavatessa Devikan marraskuussa 2015 oli se rauhallinen, mutta kuten ennenkin ujosteli se selkeästi vieraiden ihmisten tapaamista. Devikan tekisi kovasti mieli tulla tutustumaan ihmisiin, mutta tällä kertaa sen uskallus ei aivan riittänyt ja se tyytyi seuraamaan tilannetta kauempaa häntä heiluen. Kulkurien aktiivit kertovat Devikan olevan paljon kauniimpi luonnossa kuin kuvissa. Lisätty uusia kuvia ja video Devikasta.

24.3.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Devikan 18.3.2016. Devika kävi lähellä moikkaamassa vieraita ja antoi hieman rapsuttaakin itseään. Devika ei ole juurikaan kiinnostunut ihmisistä, vaan sen sijaan seurailee tarkkaan tarhan elämää. Vierailun aikana Devikan naapurihäkissä vilisti rotta ja Devika tähyili sinne innostuneesti häntä heiluen. Lisätty uusia kuvia Devikasta.

30.5.2016
Saimme iloisia uutisia Devikasta Kulkurien aktiivien tavattua sen toukokuussa: Devika on reipastunut huomattavasti! Devika hääräili häkissä edelleen omaan tyylinsä vauhdikkaasti ympäriinsä, mutta tällä kertaa se antoi vieraiden ihmisten rapsuttaa itseään eikä lähtenyt karkuun missään vaiheessa, vaikka välillä sitä hieman jännittikin. Rapsutuksien välissä Devika hyppeli ja pomppi kopin katolla ilopomppuja. Nyt olisikin jo aika löytää koti tälle iloiselle ja kiltille tättähäärälle, joka on elänyt lähes koko elämänsä Glinan tarhalla! Lisätty uusia kuvia Devikalle.

25.7.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat myös viimeisimmällä reissullaan heinäkuussa Devikan. Devika ujosteli taas alkuun vieraita ihmisiä hieman, mutta oli kuitenkin kiinnostunut heistä ja tuli heti haistelemaan. Hetken kuluttua Devika antoi vieraiden myös rapsuttaa itseään ja todettuaan vieraat vallan harmittomiksi ja mukaviksi, tuli Devika pyytämään lisää rapsutuksia. Surullisen usein Romanian tarhoilla arat koirat pysyvät arkoina, sillä kellään ei ole aikaa sosiaalistaa niitä kunnolla. Devika on kuitenkin tästä ilahduttava poikkeus ja on ollut hienoa seurata sen tulemista ulos kuorestaan askel askeleelta. Nyt Devika ansaitsisi ikioman kodin, jossa se saisi jatkaa uusien ja jännittävien asioiden kohtaamista yhdessä oman ihmisensä kanssa.

9.11.2016
Devikan lempiasia on edelleen seistä oman kopin katolla ja tarkkailla ympäristöään. Devika seuraa ympärillään tapahtuvia asioita hiljaisena sen sijaan, että osallistuisi muiden koirien ajoittaiseen haukkukonserttiin. Devika on tullut taas enemmän ulos kuorestaan ja Kulkurien aktiivien tavatessa sen marraskuussa oli Devika iloinen, sympaattinen ja ihmisrakas. Lisätty uusia kuvia ja video Devikasta.

5.12.2016
Yli kahden vuoden tarhaelämän jälkeen on vihdoin Devikan vuoro: Tämän ujon tytön pitkä odotus palkitaan ja se pääsee vihdoin rakastavaan kotiin!

8.1.2017
Devika on saapunut omaan kotiin Suomeen ja aloittaa vähitellen opettelun mitä kaikkea rakastetun kotikoiran elämään kuuluukaan. Onnea Devika ja perhe!

23.2.2023
Tuuve sai elää pitkän elämän omassa kodissaan ja vaikkei matka ollut aina helppo, Tuuvea rakastettiin loppuun asti. Tuuven tarinaa kerrottiin myös Rakas, raskas koirani-kampanjassa täällä. Helmikuussa saimme suru-uutisen, Tuuve on nukkunut ikiuneen. Lämmin osanottomme Tuuven perheelle.

 

”Miks’ loistat niin”, minä kysyin.

”Olen autuas”, virkoit vain.

”Myös kauan harhassa pysyin, nyt valoon kulkea sain.

Rakas siskoni sairas ja pieni, kipu iäksi voitettu on.

Nyt kirkkaudessa tieni olet kuolematon.”

– Saima harmaja 1936

 

—————————————————————————————————————————

Devika saapuu Suomeen steriloituna, sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passilla varustettuna.

Tutustuthan huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptoitavan eläimen terveyteen, luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

Video Devikasta täällä.

Devikan yhteyshenkilö on Niina Laaksonen.

Video 11/2016

Video 11/2105:

Video 3/2015:

.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.