Päivitetty 05.03.2016

Kodin saanut koira: DIVADIVA

* arvioitu syntymäaika 04/2013

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

30.7.2013
Siskokset Dalma ja Diva ovat löytyneet keskenään Bukarestin kaduilta hortoilemasta. Onneksi heidät löysi Romanialainen eläinsuojelija Sorina Rincoig ja tyttöset pääsivät eläinlääkäriasema Onevetin kenneltiloihin turvaan ja saamaan hoivaa ja sosiaalistumaan.

Nuorineiti Diva on sisaruksista hieman suurempi ja väriltään musta valkoisin merkein. Diva on siskonsa Dalman tapaan iältään nyt n. 2,5kk ja luonteeltaan tavallinen leikkisä pentu. Molemmat tyttöset ovat iloisia ja uteliaita, sekä katutaustastaan huolimatta hyvin reippaita. Diva on kaunis pieni tyttönen, joka kasvaa keskikokoiseksi, arvoilta n. 20 kiloiseksi aikuisena.

Molempien siskosten kodilta toivotaan motivaatiota, halua opettaa pennulle kunnon koiraelämän perustaidot, pitkäjänteisyyttä ja sitoutuneisuutta. Pentukoira ei ole ikuisesti suloinen pentu, vaan se kasvaa ensin joskus jääräpäiseksikin junioriksi,  sitten aikuiseksi ja lopulta senioriksi. Matkalla voi olla monenmoisia pulmia ja mutkia ratkottavaksi. Yleensä koiraan sitoudutaan n. 12-15 vuodeksi. Muistathan tämän, jos harkitset pentukoiran ottoa.

Molemmat siskokset saapuvat uusiin koteihinsa sirutettuina, rokotettuna, loishäädettyinä, tautitestattuina ja EU-passilla varustettuina.  Huomioithan että luovutussopimuksemme sitouttaa steriloimaan pennun Suomessa 4 kk sisällä saapumisesta, jos toimenpidettä ei ole suoritettu lähtömaassa. Yhdistys osallistuu kustannuksiin 25% toimenpiteen hinnasta eläinlääkärin kuittia vastaan.


27.08.2013

Diva on varattu.


02.12.2013

Diva palaa kotia etsivien joukkoon oltuaan uudessa kodissaan noin kaksi kuukautta. Kaikki sujui aluksi hyvin, ellei jopa mainiosti, mutta nuoren koiran kasvava energiamäärä ja jonkinasteinen rajojen kokeilu alkoi pikkuhiljaa hiertää perheen keskinäistä harmoniaa. Divalla oli kotonaan kavereina lapsia ja ongelmat liittyivät tähän suhteeseen. Aikuisten poissa ollessa Diva saattoi näpsiä lapsia, pomottaa ja purkaa energiaansa lapsien höykyttämiseen. Koska ongelmaa ei esiintynyt aikuisten paikalla ollessa, oli siihen erittäin vaikea puuttua ja murheellisena jouduimme yhdessä toteamaan, ettei Divan paikka ole heillä.

Diva on nyt kotihoidossa Vantaalla, kahden uroskoiran kaverina, jossa sitä pääsee tapaamaan sovitusti.

Lisätietoa tulossa pian!


3.12.2013 Kuulumisia kotihoidosta
Diva on ollut luonani nyt neljä päivää. Jo näinkin lyhyen tuttavuuden myötä olen täysin vakuuttunut siitä, että tässä on nuori hiomaton timantti, josta joku saa erinomaisen ystävän niin lenkkipoluille, harrastuksiin kuin sohvan nurkkaankin.

Diva on äärimmäisen reipas, ja sen uteliaisuus sekä tietynlainen rohkeus ovatkin varmasti olleet avainasemassa näinkin nopean sopeutumisen kanssa. Ensimmäisestä päivästä lähtien Diva on meinaan ollut kuin kotonaan. Se ei ole jännittänyt tai arastellut minua, eikä koiriani lainkaan.

Hihnassa Diva kulkee hienosti, mitä nyt melkolailla taukoamatta nenä maassa. Pääasiallisesti se on myös sisäsiisti, joskus työpäivän aikaisia vahinkoja saattaa vielä tulla. Diva tulee hyvin juttuun muiden koirien kanssa.

Diva on aktiivinen nuori koira, joka tarvitsee riittävästi liikuntaa, aktiviteettejä – rajoja ja rakkauttakaan unohtamatta. Kun nämä osa alueet ovat kunnossa oikeissa suhteissa on se mitä kuuliaisin ja miellyttävin. Aivan pienien lapsien perheeseen Divaa ei kuitenkaan suositella.

Diva on 55cm korkea ja arviolta noin 15kg painoinen.


5.12.2013
Diva on steriloitu tänään. Painoa tällä todella reippaalla nuorella neidillä oli 19,8kg.


9.12.2013

Diva on varattu.


11.12.2013

Diva muutti omaan kotiinsa.


14.12.2013 Kuulumisia kodista
“Meillä on mennyt todella hyvin!
Diva on niin hurmannut koko perheen ja kaikki jotka ovat vastaantullut. Diva on utelias ja hiukan varovainen, mutta niin laupea luonne kun olla ja voi.

Diva on syönyt hyvin, leikkii hienosti niin lasten kuin meidän aikuisienkin kanssa. Erittäin nopea oppimaan, ja hyvät osaa jo perusopetukset (istu, tassu, maaten, paikka jne.)

Olemme harjoitellut automatkustusta, ja hienosti osaa olla, ja ollaan jätetty jo hetkeksi autoon ja tarkkailtu mitä tapahtuu. Tämä siksi koska kuljettelen poikaa jääkiekko treeneihin ja meillä monasti koko jengi mukana. Nyt on myös turvaverkko asennettu takakonttiin ja Divalla oma paikka. =)

Yksi tuttu mies tuli avaamaan yllättäen parkkipaikalla auton oven, ja saimme nähdä oikean koiran, Diva murisi ja ei päästänyt auton sisälle miehen kättä =D
Sitten kun sanoin ettei mitään hätää, ja hyvä tyttö, niin kaikki oli ok.

Diva nauttii niin kovasti vapaana olosta ja pihalla sen kanssa ollaan riehuttukkin… Vislauksesta Diva tulee välittömästi luokseni, ja kun sanon napakasti: paikka, pysähtyy ja kytketään hihna.
Harjoiteltiin eilen tätä, ja nopea koira on oppimaan.

Lapsien kanssa lenkkeilyjä varten ostimme Divalle valjaat ja hihnan jossa semmoinen kumipinta, niin ei luista hanskoillakaan.”

Kaiken kaikkiaan Divan uusi elämä, uudessa perheessä on siis alkanut erinomaisesti. Perheen lapset ovat jo hieman isompia ja Diva tulee heidän kanssaan erinomaisesti juttuun.

31.1.2014
“Pikainen tervehdys!

Diva on maailman ihanin koira. On se. Ihan varmasti 🙂
Siitä on kehkeytynyt sellainen mamman kulta, että oksat pois.
Oppinut kulkemaan hienosti vierellä, paikka … Vapaa jne.
Myös ilman remmiä kuljetaan joka päivä yksi pitempi lenkki, ja että se niitä kahdenkeskeistä retkiä rakastaa. Kun tullaan ihmisten ilmoille, menen kyykkyyn, kutsun luokse ja sanon paikka, ja niin laitetaan hihna. <3

Diva on hurmannut kaikki vastaan tulijat, koirat ja ihmiset, erittäin hyvillä sosiaalisilla taidoillaan. Puistossa leikkii kaikkien kanssa ja rakastaa juoksukisoja, yllätys, koska voittaa ne 😀

Herkku peppu, kuten omistajansakin. Haudutettu kana tekee sen hulluksi 🙂
Divan mielestä mamman kainalossa on myös ihana nukkua, naamatusten.

Meillä kaikki paremmin kuin hyvin, kiitän koko Kulkurit yhdistystä.

Terkuin, onnellinen perhe”

5.3. 2016
Saimme ihania kuulumisia Divan perheeltä:

“On kulunut varmaan 1,5 vuotta ettemme ole kirjoittanut, miten Teidän kautta meille saapunut koira Diva jakselee.
Pahoittelut, mutta aamulenkillä päätin että tänään laitetaan muutama kuva ja kuulumiset:

Diva, on älykkäin koira jonka olen koskaan tavannut. Hänen koulutus oli helppoa, vaikka metsästys vietti onkin kova. Koiraa pystyy pitämään vapaana, ja hän nauttii elämästään rakastavassa kodissa.
Diva on kiltti, Erittäin sosiaalinen, lasten ja muiden koirien kanssa.
Koti talo ja auto, niitä puolustetaan ärhäkästi.
Tyttö on terve, leikkisä, kotona rauhallinen ja kaunis kun mikä.

Kiitämme Kulkureita Maailman parhaasta koirasta, ja olemme tukemassa työtänne jatkossakin. Kiitos <3

P.s Poikani Alex, joka on erityistarpeellinen, on löytänyt koirasta parhaan kaverin, oppinut vastuuta, rakkauden taitoja. Eli koira auttaa lasta rauhoittumaan<3″

Myös kuvia lisätty Divan suloisesta kotielämästä.

Varaajana toimi Johanna

Videolla Diva kotihoidossa 1.12.2013

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.