Päivitetty 30.01.2014

Kodin saanut koira: SONI


SONI

* arvioitu syntymäaika 09/2013

* uros

*Romaniassa

 

 

 

 

24.11.2013

Yhteistyökumppanimme, eläinsuojelija Anda Murgu, asuu pienessä kylässä Bukarestin ulkopuolella. Kyläläiset tuovat usein Andalle ei-toivottuja koiria, etenkin pentuja ja Anda pyrkii auttamaan kyläläisten omien koirien steriloinneissa, jotta lisää pentuja ei tulisi.

Suloisten, pienten pentujen Zanican, Bonon ja Sonin kohtalo oli myös syntyä tähän maailmaan ei-toivottuina. Andan naapuri onneksi toimitti pennut Andalle ja suostui pentujen emon sterilointiin. Emo palaa steriloituna omistajalleen ja pennut jäivät Andalle etsimään ikiomia kotejaan. Pentuja oli alunperin neljä, mutta yksi pennuista ei selvinnyt.

Pentueen onnekkaimmat etsivät nyt siis ikiomia koteja. Pennut tulevat olemaan aikuisina pienikokoisia, noin 5-7 kilon painoisia.

Soni etsii kotia, jossa koiranhankintaa on harkittu tarkasti. Sonin tulevassa kodissa ymmärretään että pentukoiraan sitoutuminen tarkoittaa 10-15 vuoden yhteiseloa, niin ylä- kuin alamäissä. Soni tulee tarvitsemaan opastusta kotikoiran tavoille kannustavin menetelmin. Soni tulee kaipaamaan aktivointia ja touhuttavaa, mutta etenkin rakkautta, hellyyttä ja yhteistä kivaa tekemistä. Sonin tuleva koti ymmärtää, ettei koira ole lasten lelu tai esitelykappale, vaan aidosti tunteva, hyvää kohtelua kaipaava perheenjäsen.

Soni läpikäy nyt tarhalla pentujen rokotusohjelman ja tulee olemaan valmis matkustamaan omaan kotiinsa joulukuun lopulla.

Soni tullaan luovuttamaan sirutettuna, rokotettuna sekä mato- ja loishäädöt saaneena. Soni matkassa tulee myös oma EU-passi.

Huomioithan, että tuleva koti sitoutuu steriloimaan pennun kohtuullisen ajan kuluessa Suomessa (Kulkurit osallistuvat sterilointikuluihin 25 %:lla).
30.1.2014
Soni saapui omaan kotiinsa Suomeen 24.1.2014

Sonin kodinetsinnässä auttoi Anna-Aurora

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.