Päivitetty 30.01.2014

Kodin saanut koira: KELLY


KELLY

* s.02/13

* narttu (steriloidaan pian)

* Suomessa.

 

 

 

 

5.9.2013

Kelly on saapunut Suomeen 25.5.2013 kotihoitoon odottamaan omaa kotiaan.

Kelly on lähtöisin Romaniasta Glinan tarhalta. Kelly on tullut Glinan tarhalle yhdessä emonsa ja sisarustensa kanssa. Kellyn tarina, minkä me tiedämme, alkaa eräänä helmikuisena yönä, kun Glinan tarhan pihaan kaartaa auto ja jättää tarhan autioon piha mökkiin emon ja sen kuusi pentua. Pennut olivat tuolloin vain muutaman päivän ikäisiä ja pentueen emo Bellis oli tarhalle saapuessaan todella huonossa kunnossa. Belliksen ja pentujen onneksi  ne hylättiin tarhalle, missä ne saivat hyvää hoitoa ja pennut saivat kasvaa emonsa kanssa turvatussa ympäristössä. Pentueen muut pennut ovat jo matkanneet omiin koteihinsa ja Kelly onkin ainoa, joka tästä pentueesta enää etsii sitä omaa perhettään.

Kelly on todella ihana ja sympaattinen tyttö. Pentumaiseen tapaan se on melko vilkas ja utelias. Kelly rakastaa omien ihmistensä huomiota ja tyttö usein tuleekin hakemaan rakkautta ja hellyyttä ihan omatoimisesti. Kellyssä on energiaa kuin pienessä kylässä ja neidin kanssa saakin puuhata reilusti, ennen kuin siitä huomaa, että sitä alkaa väsyttää. Kelly olisi loistava kaveri esimerkiksi agilityyn tai johonkin muuhun vauhdikkaaseen harrastukseen. Mikäli Kellylle ei keksi tarpeeksi tekemistä, keksii Kelly kyllä itse omat tekemiset, joten pelkäksi sohvaperunaksi tästä neidosta ei missään tapauksessa ole.

Kelly tulee kaikkien koirien kanssa toimeen ja hoitoperheessä koiria onkin Kellyn lisäksi kolme. Kelly on kova tyttö leikkimään ja tulevassa kodissa olisikin hyvä olla samanhenkinen kaveri odottamassa. Pikku neitiä ulkoilu vielä välillä jännittää ja tyttö hakeekin valtavasti turvaa hoitoperheen muista koirista. Vanhempien koirien tuella Kelly uskaltaa kohdata ulkona lähes mitä tahansa ja kenet tahansa. Joten etsimme Kellylle ensisijaisesti kotia, jossa olisi toinen reipas koirakaveri jo valmiiksi.

Kelly tykkää ihmisistä, mutta on uusia ihmisiä tavatessaan hieman varovainen. Se kuitenkin rentoutuu nopeasti tajuttuan ettei tämä uusi tuttavuus tee mitään pahaa. Omille ihmisilleen Kelly on varsinainen riiviö eikä ujoudesta ole merkkiäkään. Kelly tykkää leikkiä myös ihmisten kanssa ja neiti tuleekin usein lelun kanssa hakemaan ihmistä leikkiin. Pentumaiseen tapaan Kelly ei ole ihan vielä tajunnut, että hampailla leikkiminen voi joskus satuttaa ihmistä, mutta neiti lopettaa heti kun sille selkeästi sanotaan ettei moinen käytös ole sallittua.

Kelly on samaan aikaan melko herkkä, mutta myöskin omaa päätä löytyy. Tämän vuoksi tulevalla kodilla olisikin hyvä olla jonkin verran kokemusta koiran kouluttamisesta jo entuudestaan. Kelly on onneksi todella perso ruualle ja se onkin helpottanut melkoisesti perus asioiden opettamista.  Kelly osaa kulkea jo hienosti hihnassa ja muutkin kotikoiran perustaidot ovat jo melko hyvin hallussa.

Kissojakin Kelly on päässyt tapaamaan ja suhtautuu niihin uteliaasti muttei kuitenkaan koita jahdata niitä vaan tarkkailee kauempaa. Näin ollen tulevassa kodissa voisi olla myös kissoja.

Kelly on tällä hetkellä n. 45cm korkea ja painoa tytöllä on n. 12kiloa. Kelly ei todennäköisesti tästä enää juurikaan korkeutta kasva, mutta painoa saattaa vielä parisen kiloa tulla lisää.

6.9.2013

Kellylle lisätty pari kuvaa neidistä.

13.10.2013

Kelly on ollut nyt Suomessa kotihoidossa jo useamman kuukauden ja onkin tänä aikana oppinut ja kehittynyt hirmuisesti. Kelly on rohkaistunut valtavasti ja suhtautuu uusiin asioihin ja ihmisiin jo huomattavasti reippaammin kuin aluksi, vaikka on vieläkin perus luonteeltaan hieman varovainen eikä suinpäin ryntää vieraiden luokse. Namien avulla tyttö kuitenkin tekee lähes mitä tahansa ja tämän ominaisuuden avulla neidin kanssa ollaankin saatu huimaa kehitystä aikaan. Myöskin normaalit kotikoiran tavat ovat jo iskostuneet tytölle melko hyvin. Se tietää mitä kotona on sallittua tehdä ja mitä ei. Myöskin sisäsiisteyden osalta ollaan jo voiton puolella ja vahinkoja ei enää juurikaan satu sisälle. Kelly on edelleen reipas ja pentumainen riiviö joka vaatii reilusti liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisenä. Se touhuaa mieluusti mukana ja näin ollen jokin harrastus olisi varmasti tytölle mieleen, Kelly myös keskittyy jo melko hyvin kunhan vain namit ovat mukana touhuissa. Toisten koirien kanssa Kelly leikkii edelleen mieluusti ja tämä onkin ollut loistava keino väsyttää tätä energistä tyttöä.

Kaipaatko kotiisi energistä, vauhdikasta ilopilleriä jonka kanssa ei tule tylsää? Innokasta kaveria joka jaksaa mukana niin treenikentillä kuin metsässäkin, mutta osaa tämän jälkeen rauhoittua kotiin kainalon lämpöön? Voiskiko Kelly olla juuri se kaipaamasi lisä kotiisi?

 20.10.2013

Lisätty Kellylle syksyisiä ulkoilu kuvia.
30.1.2014
Kelly on saapui Suomeen kotihoitoon toukokuussa 2013. Kotihoitopaikasta tuli kuitenkin lopulta Kellyn ikioma koti, jossa se saa elää rakastettuna perheenjäsenenä <3

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.