Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Perustiedot ja tausta
5.7.2023
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse: ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.
Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.
Maaliskuussa aktiivimme olivat Romaniassa ja juuri saapuneet Carpen tarhalle odottamaan Carmenia. Carmen saapuikin paikalle autossaan yksi koiranpentu, joka oli saatu kiinni tien pientareelta. Tarhapäivä alkoikin koirien pelastusoperaatiolla, kun aktiivimme lähtivät Carmenin avuksi pyydystämään koiran emoa sekä kahta muuta pentua. Pentue oli vain hiukan aiemmin hylätty tarhalle johtavan tien varteen. Pentujen emo oli kovin ihmisrakkaana koirana kävellyt suoraan pelastajien syliin, mutta kaksi viimeistä pentua kirmailivat pitkin tietä. Aktiivimme Carmenin tukena viimeisetkin pennut saatiin kiinni ja kiikutettiin turvaan tarhalle.
Emo pentuineen sai tarhalta oman häkin, johon ne asettuivat asumaan. Koirat saivat loishäädöt sekä rokotukset. Aktiivimatka toisensa jälkeen pelastusoperaatiossa mukana ollut aktiivi odotti, milloin tämä pentue saataisiin adoptio-ohjelmaan. Viimein koirat ovat siinä tilanteessa, että niistä otettiin tiedot ja kodinetsintä voitiin aloittaa. Koirat saivatkin pentuenimekseen Antropologit ja nyt, Douglas, Boas ja Malinowski etsivät omia ihmisiään, joiden kanssa aloittaa tutkimusmatkailu vieraaseen maahan! Pentueen emo Mead on jo päässyt omaan kotiinsa Suomeen.
Antropologit tulevat hyvin toimeen keskenään. Niille ei tule kinaa resursseista eivätkä ne ole kovia haukkumaan. Antropologien tapaan ne vaikuttamat olevan hiljaisia havainnoijia, jotka tutkailevat ympäröivää elämää tarkasti. Koirat eivät ole pelokkaita, mutta ihmisiin hiukan tottumattomia. Rauhallisen tutustumisen myötä Antropologit ottavat enemmän kontaktia, joskin ne ovat edelleen hiukan varautuneita vieraiden liikkeistä.
Douglas on pentueen musta narttu. Douglas on sisaruksista reippain ja hakeutui itse aktiiviemme luokse hakemaan nameja. Douglas uskaltautuikin ottamaan nameja vieraiden kädestä, vaikka se voi olla ihmisiin tottumattomille koirille kovin jännittävää. Häntää heilutellen se seuraili vieraiden puuhia kiinnostuneena. Se myös antoi vieraiden hiukan rapsuttaa leuan alta.
On hyvä muistaa, että kotikoiran elämä on Douglasille täysin uusi juttu, se ei esimerkiksi tiedä miten pukea valjaita, kävellä hihnassa, olla sisäsiisti tai elää ihmisten kanssa. Myöskin kaikki talon sisällä olevat asiat, esimerkiksi lattia, television äänet ja peilit ovat Douglakselle täysin uusia asioita. Tulevan kodin täytyy sitoutua näyttämään kotikoiran elämää Douglakselle positiivisin metodein. Douglaksesta, joku saa vielä aivan mielettömän kaverin ja varmasti tulee olemaan ilo seurata, minkälainen kaveri tottumattomuuden alta kuoriutuu.
Douglas etsii kotia, jossa on jo ennestään kokemusta tottumattoman koiran kanssa elämisestä ja haasteiden työstämisestä. Douglasin kotiutumista tukee koiraseura, joten sitä ei luovuteta ainoaksi koiraksi. Douglas muuttaisi mieluiten rauhallisemmalle alueelle rivi- tai omakotitaloon.
Douglas alkaisikin olla jo varsin valmis omaan kotiin. Kaimansa tavoin Douglas haluaisi päästä tutkimaan, miten koira voi muuttua nuhjuisesta tarhakoirasta toivotuksi perheenjäseneksi.
Antropologipennut olivat tavatessa n. 45cm ja 15kg, joskin ne kasvavat vielä aikuistuessaan.
Päivitykset
5.7.2023
Uusia kuulumisia Douglaksesta! Kulkurin toimijat tapasivat Douglasin toukokuussa tarhalla. Douglas on porukan rohkein, vaikka sekin on ihmisiin tottumaton. Douglas käy välillä häkin etunurkassa haukahtamassa naapurihäkissä haukkuville koirille, mutta palaa sen jälkeen kuitenkin taas ihmisen luo nameja hakemaan. Kun Kulkureiden toimija lähtee pois häkistä, niin koko porukka uskaltaa tulla lähemmäksi ihmistä, aita välissä toi siis turvaa ja rohkeutta. Douglaksella olisi varmasti niin paljon annettavaa, kunhan saisi oman kodin ja edetä omaan tahtiin. Missä on Douglaksen oma koti ja ihmiset?
Profiiliin on lisätty kuvia ja videoita.
16.1.2023
Douglas ja hänen sisaruksensa siirtyvät nyt aikuisten koirien kategoriaan etsimään omaa kotiaan. Antropologien perustekstiä on päivitetty ajantasalle.
21.10.2022
Kulkurin toimijat tapasivat Douglasin syyskuussa Romanian reissulla. Douglas on pentueen rohkein, vaikka sekin on ihmisiin tottumaton. Se uskaltaa kuitenkin tulla vieraiden lähelle, namit maistuvat ja rapsutuksia on kiva saada. Douglas kuitenkin tulee tarvitsemaan aikaa, positiivista tukea ja ymmärrystä kotikoiran elämään tottumisessa. Douglas myös hakee emostaan tukea selvästi, eli koirakaveri voisi olla vastassa tulevassa kodissa. Missä on Douglasin oma koti?
Profiiliin on lisätty kuvia ja videoita.
12.8.2022
Douglas aloittaa kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa!