Päivitetty 21.03.2023

Kotia etsivä koira: ENYA


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
21.3.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Enya löydetiin joulukuussa 2021 kun se oli juuri synnyttänyt kahdeksan pentua heinäpaalin alla. Enya pelastettiin pentuineen tarhalle. Tällä hetkellä Enya asuu yhden, hieman arahkon pentunsa kanssa. Enya on lempeän ja ystävällisen oloinen koira. Enya on myös hirvittävän hellä ja hyvä omalle pennulleen, joka ottaa kaikessa mallia äidistään. Kun aktiivit astuivat häkkiin, Enya tuli heti kaikkien luo innokkaana ja uteliaana. Hetken tutkailun jälkeen Enya päätti mennä koppiinsa syömään ilmeisesti omat oksennuksensa. Kerran vierailun aikana Enya tuli myös nuolemaan vaivihkaa yhden vierailijan otsaa.  Enya ei vaikuta olevan liikaa namien perään – tulee kyllä pyytämään nameja ja kun niitä saa, niin vie niitä jemmaan. Enyaa saa käsitellä vaikka onkin tottumaton. Vähän hammaskiveä neidillä näyttää olevan, mutta turkki aivan upeassa kunnossa.

Enyan historiasta ja taustasta ei ole tietoa ja onkin tärkeää ymmärtää, että Enyalla ei välttämättä ole mitään kokemusta kotikoiran elämästä, kuten esimerkiksi hihnassa kävelystä, sisäsiisteydestä tai ylipäätään sisällä ihmisten kanssa asumisesta. Enya saattaa siis tarvita paljon aikaa, ymmärrystä, tukea ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta matkallaan kohti kotikoiran elämää.

Enya on kooltaan noin 45 cm ja 18 kg.

Päivitykset
21.3.2023
Enya tassuttelee Kulkurien adoptio-ohjelmaen etsimään sitä ikiomaa loppuelämän kotiaan.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Enya saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Enya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Enyan yhteyshenkilönä toimii Laura Arala.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.