Varattu koira: HESSU

Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:cm/kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

17.6.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Hessu on aiemmin ollut omistettu koira, jonka elämä muuttui täysin kun tämän omistaja kuoli ja Hessu päätyi tarhalle. Tätä viisasta vipeltäjää ei voi pitää tarhan sisäpihalla vapaana, sillä hän osaa avata kaikki ovet ja hänen kerrotaankin päätyneen esimerkiksi kissojen aitaukseen ilman lupaa.

Kulkureiden toimijat tapasivat Hessun ensimmäisen kerran tarhamatkallaan toukokuussa 2023. Heti aktiiviemme mentyä häkkiin Hessu tulee reippaasti vastaan eikä säiky uusia ihmisiä lainkaan. Hänellä kerrotaan olevan rauhallinen olemus ja hännän heiluvan jatkuvalla syötöllä. Namit maistuvat Hessulle hyvin ja hän hakeutuu ihmisten lähelle rapsutuksia saadakseen.

Hessu ei rähise muille koirille jotka käyvät häkin läheisyydessä ulkopuolella. Vaikka Hessu ei tässä tilanteessa reagoi toisiin koiriin, Adinan mukaan hänellä on resurssiaggressiivisuutta ja tästä syystä sopisi parhaiten perheeseen, jossa ei ole muita eläimiä. Hessun ei kuulla haukkuvan vierailun aikana lainkaan.

Hessu voisi sopia monenlaiseen perheeseen ja kokoonpanoon sekä ympäristöön. Taustastaan huolimatta hän tulee tarvitsemaan uudelta kodilta paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea matkallaan kotikoiraksi. Kaikki asiat sisällä asumisesta hihnalenkkeihin ja tasapainoiseen kotikoirana elämiseen saattavat olla hänelle uutta ja jännittävää, vaikkakin on saanut viettää tähänastisen elämänsä omassa kodissaan Romaniassa. Romanialaisen kotikoiran elämä on kuitenkin usein hyvin erilaista kuin suomalaisen kotikoiran elämä. Uuden kodin tulee sitoutua kouluttamaan Hessua koiralähtöisillä, positiivisilla koulutusmetodeilla. Hessun kekseliään luonteen takia kodilta on löydyttävä myös paljon huumoria, sillä tämä poika varmasti keksii kepposia eikä ovet pysy heveillä kiinni.

Hessun etuhampaiden kerrotaan olevan hieman kuluneet. Tämän lisäksi Hessun hännässä huomattiin tarhamatkan aikana kirppuja ja niistä johtuvia karvattomia läiskiä, joihin aloitettiin heti hoito. Hessu on kooltaan noin 45cm korkea ja painaa noin 16-18 kilon verran.

Päivitykset

12.3.2024
Hessulle kantautui mitä parhaimpia uutisia ja hänet on nyt varattu omaan kotiin!

17.6.2023
Suloinen Hessu aloitti oman kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

Tutustu myös näihin: