Varattu koira: REINO

Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa, Happy Dogs Moreni
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

27.11.2023

Happy Dogs Moreni on Romanian Animal Rescuella (RAR) eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, että koiramäärä tarhalla ei nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Andalle on itsestään selvää, että parantumattomasti sairaan ja huonosta elämänlaadusta kärsivän eläimen elämää ei pitkitetä, vaan ne lopetetaan humaanisti eläinlääkärin toimesta. Tällainen ajattelutapa on romanialaisissa eläinsuojelijoissa harvinaisuus.

Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 200 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nousisi kohtuuttoman suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on pehmustettu koppi.

Eräänä päivänä paikallinen mies hylkäsi Reinon sekä toisen koiran tarhalle. Mies kertoi kätensä olevan poikki, eikä näin ollen pystyisi pitämään koiria. Tämä tarina oli kuitenkin jälleen pelkkä tekosyy dumpata koirat tarhalle hoidettavaksi. Myöhemmin kävi ilmi, että koirien entinen omistajamies kasvattaa uusia koiranpentuja rahan toivossa. Anda kertoi meille, miten pettynyt jälleen oli. Hän sanoi, ettei muutenkaan olisi palauttanut koiria miehelle tämän typerän toiminnan ja käytöksen vuoksi.

Reino on kaverinsa tapaan ystävällinen ja leppoisa senioriherra. Hän on hieman ujo, mutta silti kovin kiinnostunut aktiiveista. Reino tuli ulos kopistaan katselemaan mitä tapahtuu aktiivien vieraillessa häkkinaapurinsa häkissä. Mennessämme Reinon häkkiin hän hetken ihmetteli, mutta tuli sitten ystävällisesti tervehtimään ja hakemaan rapsutuksia ja herkkuja.

Reino on isokokoinen koira, jolla on reippaasti ylipainoa. Ulkoisesti hän näyttää hyvältä, vain aika paksulta, ja kävely onkin tästä johtuen vähän tönkköä. Reinolla on paljon ja paksusti karvaa. Reinon turkki onkin jokseenkin tarhakoiralle tyypillisesti huopaantunut ja takkuinen. Reinolla ei näy tarhavierailullamme aikana ilmenevän muuta vanhuuden tuomaa kremppaa. Reinon hampaissa on hieman hammaskiveä (kuten monilla tarhakoirilla on), muuten hampaat näyttävät hyviltä.

Aktiivimme pohtivat, että saattaa olla, ettei vanhempi herra enää kuule niin hyvin, sillä Reino ei suuremmin reagoi ääntelyyn. Reino tulee kuitenkin kiinnostuneena ja mielellään herkkujen perässä esiin ja liikkuu ympäri häkkiä.

Reino on luonteeltaan ihmisystävällinen ja rauhallinen, oikein kultainen herra. Reino pitää ihmisistä ja on herkkujen perään. Aktiivit kuvailevat Reinoa sympaattiseksi ja elämäniloiseksi papparaiseksi. ❤️

Reino on kooltaan n. 65 cm korkea ja hän painaa jopa 50-60 kiloa.

Päivitykset

23.1.2024
Reino sai mitä parhaimpia uutisia, joita on odotettu hartaasti! Reino-pappa on nyt varattu omaan kotiin!

27.11.2023
Uusia kuulumisia Reinosta! Reino tavattiin tarhalla lokakuussa. Reino katselee uteliaasti jo kaukaa, kun aktiivimme ovat lähestymässä. Kun aktiivit pääsevät vihdoin Reinon luokse, painautuu hän ihmisiä vasten. Reino rakastaa rapsutuksia! Reino ottaa hienosti ja rauhallisesti kontaktia ihmisiin, katsoo syvälle silmiin ja heiluttaa häntää. Reinon hampaat ovat vanhan koiran hampaat ja niissä on paljon hammaskiveä. Paino ei ole päässyt laskemaan ja namit maistuvatkin aina vaan. Reino jakaa häkin tällä hetkellä energisen nuoren uroksen kanssa ja he tulevat hyvin toimeen. Aktiivimme kuvailevat Reinoa täydelliseksi papaksi!

Reinosta lisätty uusia videoita ja uusia kuvia.

10.7.2023
Uusia kuulumisia Reinosta! Reino tavataan tarhalla kesäkuussa. Reino ottaa vieraat ihmiset iloisesti vastaan. Herttainen Reino pappa on oma itsensä, innokas ja elämäniloinen tyyppi joka oli yllättävänkin energinen ottaen huomioon päivän lämpötilan. Halaili ja suukotteli vapaaehtoistyöntekijämme kanssa pitkän tovin ja olisi vain halunnut jäädä siihen. Missä on hurmaavan ihmisläheisen Reinon omat ihmiset ja oma koti?
Reinosta lisätty uusi video ja uusia kuvia.

6.3.2023
Vapaaehtoistyöntekijämme tapasivat Reinon helmikuun lopulla tarhalla, ja Reino ottaa heidät vastaan iloisesti ja uteliaasti. Reino innostuu saamastaan huomiosta, rapsutuksista ja nameista. Pappa on edelleen hyvin tukevassa kunnossa ja yrittää hyppiä ilosta häntä heiluen. Reino tulee sopuisasti toimeen häkkikaverinsa kanssa, vaikka välillä yhtyykin muiden haukkuun.
Reino on edelleen se sympaattinen ja ihmisläheinen senioripappa, jolle se oma ihminen ja koti olisi parasta maailmassa.
Mistä löytyisi herttaisen Reinon koti? Reinosta lisätty uusi video ja paljon kuvia.

24.6.2022

Komea Reino-herra aloitti oman eläkepäiviensä kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Reino saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Reino on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteydenotot:  Reetta Olli

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: