Päivitetty 31.08.2021

Kotia etsivä koira: ENZO


Syntymäaika: 2014 - 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
31.8.2021
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan useita kymmeniä pelastettuja koiria joita hän pelastaa pääosin Mihailestin kunnalliselta tarhalta, jossa olot ovat kaikkea muuta kuin koiraystävälliset. Yksi näistä Ioanan pelastamista suojateista on herttainen uros Enzo. Enzo oli hylätty Mihailestiin maaliskuussa 2021, mutta kaikeksi onneksi Ioana huomasi Enzon nopeasti, ja Enzo pääsi siirtymään Cosoban tarhalle jo toukokuussa 2021.

Enzo on mitä mukavin ja ystävällisin koira. Se on sosiaalinen ja avoin ja tulee toimeen sekä ihmisten, että muiden koirien kanssa. Tällä hetkellä Enzo asustaa ujon, niin ikää Mihailestista pelastetun narttukoiran, Pandoran, kanssa samassa häkissä. Enzo toivoisi kovasti pääsevänsä pois häkistään ihmisten luokse, ja se tekee tätä toivettaan kuulluksi haukkumalla. Voi olla, että myös kotioloissa Enzolla on taipumusta käyttää ääntään, kun se haluaa tehdä jonkin asian selväksi ihmiselleen.  Häkin ulkopuolella Enzo ei sen sijaan ei hauku, vaan tutkii keskittyneesti ympäristöä käyden välillä tarkastamassa, että tuttu Ioana pysyy mukana matkassa.

Enzo vaikuttaa tarhakuvauksen perusteella melko mutkattomalta peruskoiralta, joka voisi sopeutua monenkinlaiseen kotiin. On kuitenkin tärkeää huomioida, että tarha on stressaava ympäristö, ja koiran käytös voi olla hyvin erilaista, kun se pääsee omaan kotiin, täysin erilaisiin olosuhteisiin. Emme tiedä juuri mitään Enzon menneisyydestä ja aiemmista kokemuksista, joita on kuitenkin Enzon elämässä ehtinyt kertyä useiden vuosien verran. Perusluonteeltaan Enzo vaikuttaisi olevan ystävällinen ja avoin, mutta tulevan kodin on tärkeä tiedostaa se, että uuteen kotiin sopeutuminen ja kotikoiran tavoille opetteleminen tulee viemään aikaa. Omistajalta vaaditaan kärsivällisyyttä, lempeyttä ja kykyä sitoutua koiralähtöisyyteen kaikessa yhteisessä tekemisessä. Ymmärrys rescuetaustaisen koiran erityispiirteistä katsotaan aina eduksi.

Enzo on kaikin puolin oikein mukiinmenevä koira, myös kooltaan sopivan kompakti, mutta kuitenkin “koiran kokoinen”, eli noin 50 cm / 20 kg.

Päivitykset
31.8.2021
Enzoa lykästi ja sillä on nyt mahdollisuus saada oma koti Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Enzo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Enzo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa