Päivitetty 30.08.2023

Kotia etsivä koira: RIITU


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea / Cosoba)
steriloitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

30.8.2023
Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana on lunastanut Riitun ja Hannun (alunperin Gretel ja Hansel) Mihailestin kunnalliselta tarhalta ja tuonut Cosobaan toukokuussa 2021. Ioana kertoi sisarusten asuneen kunnallisella tarhalla ongelmitta samassa häkissä useiden pienten koirien kanssa. Molemmat ovat melko reippaita ja sosiaalisia koiria. Pitkä tarhaelämä on tuonut hiukan jännitystä vieraiden kohtaamiseen, mutta kumpikin asettuu nopeasti vieraiden siliteltäväksi.  Sisarusten rohkeusasteet ovat vaihdelleet; tällä hetkellä Riitu on sisaruksista hieman rohkeampi. Sisarukset ovat oikein taitavia poseeraamaan kameralle, ne asettuvat koppinsa katolle vierekkäin esittelemään  kauneuttaan.

Ioana kuvailee Riitua sanalla “sweet”, mikä osuu täydellisesti kohdalleen. Kun aidalle tulee muita koiria haukkumaan ja provosoimaan, Riitu pysyy rauhallisena ja väistyy aidalta kauemmas. Sisarukset ovat oikein taitavia poseeraamaan kameralle, ne asettuvat koppinsa katolle vierekkäin esittelemään itseään. Riitu on kaksikosta rauhallisempi ja harkitsevampi, ja seurailee veljensä toheltamista.

Hannu ja Riitu ovat todennäköisesti eläneet koko elämänsä yhdessä, ja ovatkin kuin paita ja peppu: ne saavat toisiltaan valtavasti tukea jännittävien asioiden kohtaamiseen. Siksi sisarukset etsivät vain yhteistä kotia rauhalliselta alueelta. Oma piha olisi kiva! Koirat ovat isohkoja ja aktiivisia koiria, jotka ovat hiukan tottumattomia vieraan kosketukseen. Sisarusten kodilta odotetaan paljon kärsivällisyyttä ja rauhallista opastamista kotikoirana elämisen saloihin positiivisen vahvistamisen keinoin. Kotiutumisen jälkeen koirat kaipaavat varmasti paljon liikuntaa, virikkeitä ja mukavaa aivotyötä yhdessä ihmisen kanssa. Kahden koiran kotiuttaminen vaatii tuplasti työtä, mutta palkintona onkin sitten kaksi uskollistakin uskollisempaa koiranelämän mittaista ystävää.

Riitu on korkeudeltaan noin 55 cm ja painaa noin 25 kg. Kuvissa ja videolla Riitu erottuu veljestään hieman tummalla värityksellään, tummaa on myös silmien välissä. Riitulla on rinnassaan laajempi vaalea alue.

 

Päivitykset 

30.8.2023

Aktiivimme tapasivat viimeisimmällä reissullaan myös Riitun ja Hannun. Riitu tulee reippaasti katsomaan ja haistelemaan vierailla mukana olevia tavaroita. Neiti on aika malttamaton etenkin herkkujen suhteen, ja häseltää menemään “tapahtuuko NYT jotain”-fiiliksellä. Ei Riitu kuitenkaan liikaa tunge ihmisen päälle, kunhan nyt intoilee. Namit katoavat nopeasti käsistä. Riitu antaa hyvin koskettaa, mutta vieraan rapsuttelut kuitenkin hiukan jännittävät. Tutun ihmisen kosketus tuntuu turvallisemmalta. Riitu on edelleen varsin välittömän oloinen koira. Missä on näiden hurmaavien sisarusten oma koti?

Lisätty useita kuvia ja videoita.

7.11.2022

Riitu ja Hannu saivat syyskuussa vieraita, kun aktiivimme kävivät moikkaamassa kaksikkoa. Kumpaakin sisarusta hiukan jänskätti, mutta molemmat antoivat kuitenkin vieraiden koskea ja silitellä. Jonkin ajan kuluttua jännitys helpotti, ja koirat jäivät aktiivien vierelle. Pusujakin sateli! Koirat ovat innokkaita ja reippaita, Hannu kaksikosta hiukan reippaampi. Sisaruksille tuttu Ioana on Hannun ja Riitun mielestä ihana, ja he ovatkin jonkin verran Ioanan perään. Molempia  kiinnostaa ulkopihan äänet ja tapahtumat, ja kummatkin haukkuvat jonkin verran. Tämä kaksikko ansaitsisi jo päästä valloittamaan maailmaa ja sydämiä ikioman ihmisensä kanssa!

23.4.2022
Aktiivimme tapasivat Riitu-kaunokaisen ja sen Hannu-veljen maaliskuisella reissullaan. Riitu tulee Hannu kannoillaan moikkaamaan häkkiin tulevat vierailijat, ja hetken kuluttua ne osaavatkin jo rauhoittua. Ne ovat entiseen malliin tasapainoisen ja reippaan oloisia koiria, ja hyppäävät kopin katolle mielellään posettamaan kameralle. Riitu ei edelleenkään hauku, vaan Hannu hoitaa sen puolen!

10.11.2021
Aktiivimme tapasivat Riitun ja veljensä Hannun lokakuussa vieraillessaan Cosoban tarhalla. Sisarukset ovat yhtä ihana pari kuin edellisellä vierailulla, söpö ja tiivis parivaljakko. Molemmat ovat aivan Ioanan lumoissa, mutta antavat myös vieraan koskea arkailematta. Riitu nauttii erityisesti korvarapsutuksista. Hannu hoitaa sisarusten haukkumistehtävän, sillä Riitun ei kuultu tarhalla haukkuvan. Hannu ja Riitu ovat iloisia tyyppejä, eivätkä pelkää kameraa. Lisätty sisaruksille lisää kuvia ja video!

16.10.2021
Riitu aloitti oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Riitu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Riitu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Riitun yhteyshenkilö on Maiju Lanki

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.