Päivitetty 03.12.2021

Kotia etsivä koira: RIITU


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Ioana Bodea (Cosoba) Romania
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

10.11.2021
Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin.Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on noin 100 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Yhdistyksen aktiivit tapasivat sisarukset Riitun ja Hannun vieraillessaan Cosoban tarhalla elokuun lopulla.  Ioana on lunastanut Riitun veljineen Mihailestin kunnalliselta tarhalta ja tuonut Cosobaan toukokuussa. Ioana kertoi sisarusten asuneen useiden pienten koirien kanssa samassa häkissä ongelmitta. Molemmat ovat reippaita, sosiaalisia ja asettuvat vieraiden rapsutettavaksi hyvin nopeasti. Ioana kuvailee Riitua sanalla “sweet”, mikä osuu täydellisesti kohdalleen . Kun aidalle tulee muita koiria haukkumaan ja provosoimaan, Riitu pysyy rauhallisena ja väistyy aidalta kauemmas ja hakeutuu aktiivimme Sallan viereen saamaan lisää rapsutuksia. Sisarukset ovat oikein taitavia poseeraamaan kameralle, ne asettuvat koppinsa katolle vierekkäin esittelemään itseään. Kuvissa ja videolla Riitu erottuu veljestään hieman tummemmasta värityksestään ja Riitulla on rinnassaan laajempi vaalea alue. Riitun ei juuri kuulla haukkuvan. Tasapainoisen oloisena koirana Riitu voisi sopia monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Huippuhienoa olisi, jos sisarukset löytäisivät yhteisen kodin, jossa voisivat jatkaa sopuisaa elämäänsä ja vielä omien ihmisten kanssa.

Riitu on korkeudeltaan 57-60cm ja painaa 25-30 kg.

Päivitykset

10.11.2021
Aktiivimme tapasivat Riitun ja veljensä Hannun lokakuussa vieraillessaan Cosoban tarhalla. Sisarukset ovat yhtä ihana pari kuin edellisellä vierailulla, söpö ja tiivis parivaljakko. Molemmat ovat aivan Ioanan lumoissa, mutta antavat myös vieraan koskea arkailematta. Riitu nauttii erityisesti korvarapsutuksista. Hannu hoitaa sisarusten haukkumistehtävän, sillä Riitun ei kuultu tarhalla haukkuvan. Hannu ja Riitu ovat iloisia tyyppejä eivätkä pelkää kameraa. Lisätty sisaruksille lisää kuvia ja video!

16.10.2021
Riitu aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Riitu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Riitu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Riitun yhteyshenkilö on Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa