Päivitetty 30.08.2023

Kotia etsivä koira: HANNU


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea / Cosoba)
kastroitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

30.8.2023
Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana on lunastanut Hannun ja Riitun (alunperin Hansel ja Gretel) Mihailestin kunnalliselta tarhalta ja tuonut Cosobaan toukokuussa 2021. Ioana kertoi sisarusten asuneen kunnallisella tarhalla ongelmitta samassa häkissä useiden pienten koirien kanssa. Molemmat ovat melko reippaita ja sosiaalisia koiria. Pitkä tarhaelämä on tuonut hiukan jännitystä vieraiden kohtaamiseen, mutta kumpikin asettuu vieraiden siliteltäväksi. Sisarusten rohkeusasteet ovat vaihdelleet; tällä hetkellä Riitu on sisaruksista hieman rohkeampi. Sisarukset ovat oikein taitavia poseeraamaan kameralle, ne asettuvat koppinsa katolle vierekkäin esittelemään  kauneuttaan. Hannu provosoituu aidalle tulevista haukkuvista koirista ja haukkuu niille takaisin. Ioana kertookin, että Hannulla on näissä tilanteissa “big mouth” eli se vastaa muiden koirien haukkuhaasteeseen, vaikka muutoin ei ole haukkuherkkä.  Ioana ei ole testannut, miten Hannu tulisi Cosobassa muiden koirien kanssa toimeen, joten ei tiedetä, onko suhtautuminen toisiin koiriin muuttunut sen jälkeen, kun Hannu muutti Cosoban tarhalle.

Hannu ja Riitu ovat todennäköisesti eläneet koko elämänsä yhdessä, ja ovatkin kuin paita ja peppu: ne saavat toisiltaan valtavasti tukea jännittävien asioiden kohtaamiseen. Siksi sisarukset etsivät vain yhteistä kotia rauhalliselta alueelta. Oma piha olisi kiva! Koirat ovat isohkoja ja aktiivisia koiria, jotka ovat hiukan tottumattomia vieraan kosketukseen. Sisarusten kodilta odotetaan paljon kärsivällisyyttä ja rauhallista opastamista kotikoirana elämisen saloihin positiivisen vahvistamisen keinoin. Kotiutumisen jälkeen koirat kaipaavat varmasti paljon liikuntaa, virikkeitä ja mukavaa aivotyötä yhdessä ihmisen kanssa. Kahden koiran kotiuttaminen vaatii tuplasti työtä, mutta palkintona onkin sitten kaksi uskollistakin uskollisempaa koiranelämän mittaista ystävää.

Hannu on korkeudeltaan noin 55 cm ja painaa noin 25 kg. Kuvissa Hannu eroaa siskostaan Riitusta vaaleampana ja hieman kookkaampana. Hannulla on hyvin vähän tummaa kuviota silmien välissä.

 

Päivitykset 

30.8.2023

Viimeisimmällä aktiivimatkallamme tapasimme myös nämä suloiset sisarukset. Hannu haukkuu muutaman kerran, kun vieraat ovat häkin ulkopuolella, mutta oven avauduttua ja vieraiden tultua sisään häkkiin poika on hyvin hiljainen. Hannu onkin muuttunut aiempaa hieman jännittyneemmäksi ja varautuneemmaksi. Poika antaa kyllä koskettaa, muttei varsinaisesti näytä nauttivan siitä, kun moinen silittely on niin jännittävää. Tutun ihmisen tekemänä rapsuttelu on kuitenkin ihanaa! Namit maistuvat kädestä myös vierailta. Kunpa Hannu pääsisi pian siskonsa kanssa omaan kotiin testaamaan pehmeää makuualustaa ja pohdiskelemaan syntyjä syviä.

Lisätty useita kuvia ja videoita.

7.11.2022

Hannu ja Riitu saivat syyskuussa vieraita, kun aktiivimme kävivät moikkaamassa kaksikkoa. Kumpaakin sisarusta hiukan jänskätti, mutta molemmat antoivat kuitenkin vieraiden koskea ja silitellä. Jonkin ajan kuluttua jännitys helpotti, ja koirat jäivät aktiivien vierelle. Pusujakin sateli! Koirat ovat innokkaita ja reippaita, Hannu kaksikosta hiukan reippaampi. Sisaruksille tuttu Ioana on Hannun ja Riitun mielestä ihana, ja he ovatkin jonkin verran Ioanan perään. Molempia  kiinnostaa ulkopihan äänet ja tapahtumat, ja kummatkin haukkuvat jonkin verran. Tämä kaksikko ansaitsisi jo päästä valloittamaan maailmaa ja sydämiä ikioman ihmisensä kanssa!

23.4.2022
Aktiivimme tapasivat ihanan Hannun ja sen siskon Riitun jälleen maaliskuisella reissullaan. Hannu tulee siskonsa perässä moikkaamaan häkkiin tulijat reippaasti, ja vieraiden oltua häkissä hetken, kaksikko rauhoittuu. Ne vaikuttavat edelleen tasapainoisilta ja seesteisiltä kavereilta. Hannu haukkuu jonkun verran häkistä toisille koirille, ja vaikuttaa ettei pidä toisista uroksista. Se ei ole kuitenkaan tavannut niitä vapaana ollessa, joten asiasta ei ole varmuutta.

10.11.2021
Lokakuussa aktiivimme tapasivat  Hannun ja siskonsa Riitun Cosoban tarhalla. Pari on yhtä ihana kuin edellisellä vierailulla, söpö ja tiivis parivaljakko, jolle yhteinen koti olisi lottovoiton kaltainen. Molemmat ovat iloisia tyyppejä eivätkä pelkää kameraa. Sisarukset ovat aivan suojelijansa Ioanan lumoissa, mutta antavat myös vieraan koskea itseensä arkailematta. Hannu haukkuu jonkin verran, mutta kuten Ioana on kertonut, ei yleensä ole haukkuherkkä. Lisätty kuvia sekä video!

16.10.2021
Hannu aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hannu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hannu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Hannun yhteyshenkilö on Maiju Lanki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.