Päivitetty 10.11.2021

Kotia etsivä koira: HANNU


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Ioana Bodea (Cosoba) Romania
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

10.11.2021
Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin.Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on noin 100 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Yhdistyksen aktiivit tapasivat sisarukset Riitun ja Hannun vieraillessaan Cosoban tarhalla elokuun lopulla.  Ioana on lunastanut Hannun siskoineen Mihailestin kunnalliselta tarhalta ja tuonut Cosobaan toukokuussa. Ioana kertoi sisarusten asuneen kunnallisella tarhalla useiden pienten koirien kanssa samassa häkissä ongelmitta. Molemmat ovat reippaita, sosiaalisia ja asettuvat vieraiden rapsutettavaksi hyvin nopeasti. Sisarukset ovat oikein taitavia poseeraamaan kameralle, ne asettuvat koppinsa katolle vierekkäin esittelemään  kauneuttaan.  Hannu provosoituu aidalle tulevista haukkuvista koirista ja haukkuu niille takaisin. Ioana kertookin, että Hannulla on näissä tilanteissa “big mouth” eli se vastaa muiden koirien haukkuhaasteeseen, vaikka muutoin ei ole haukkuherkkä.  Ioana ei ole testannut miten Hannu tulisi Cosobassa muiden koirien kanssa toimeen, joten ei tiedetä onko suhtautuminen toisiin koiriin muuttunut sen jälkeen kun Hannu muutti Cosoban tarhalle. Hannu on siskoaan jonkin verran aktiivisemman oloinen ja tarvitsee siis kodin, jossa halutaan järjestää pojalle riittävästi liikuntaa ja virikkeitä.  Olisi todella hienoa, jos sisarukset saisivat yhteisen kodin, mutta toki sosiaalisina koirina pärjäävät ilman siskoaan tai veljeään, mutta koirakaveri olisi kiva vaan ei välttämätön. Kuvissa Hannu eroaa siskostaan Riitusta vaaleampana ja hieman kookkaampana.

Hannu on korkeudeltaan 57-60cm ja painaa 25-30 kg.

Päivitykset

10.11.2021
Lokakuussa aktiivimme tapasivat  Hannun ja siskonsa Riitun Cosoban tarhalla. Pari on yhtä ihana kuin edellisellä vierailulla, söpö ja tiivis parivaljakko, jolle yhteinen koti olisi lottovoiton kaltainen. Molemmat ovat iloisia tyyppejä eivätkä pelkää kameraa. Sisarukset ovat aivan suojelijansa Ioanan lumoissa, mutta antavat myös vieraan koskea itseensä arkailematta. Hannu haukkuu jonkin verran, mutta kuten Ioana on kertonut, ei yleensä ole haukkuherkkä. Lisätty kuvia sekä video!

16.10.2021
Hannu aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hannu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hannu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hannun yhteyshenkilö on Marjukka Kokko

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa