Päivitetty 23.04.2022

Kotia etsivä koira: HANNU


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea / Cosoba)
kastroitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

10.11.2021
Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Yhdistyksen aktiivit tapasivat sisarukset Hannun ja Riitun (alunperin Hansel ja Gretel) vieraillessaan Cosoban tarhalla elokuun lopulla.  Ioana on lunastanut Hannun siskoineen Mihailestin kunnalliselta tarhalta ja tuonut Cosobaan toukokuussa. Ioana kertoi sisarusten asuneen kunnallisella tarhalla ongelmitta samassa häkissä useiden pienten koirien kanssa. Molemmat ovat reippaita, sosiaalisia ja asettuvat vieraiden rapsutettavaksi hyvin nopeasti. Sisarukset ovat oikein taitavia poseeraamaan kameralle, ne asettuvat koppinsa katolle vierekkäin esittelemään  kauneuttaan.  Hannu provosoituu aidalle tulevista haukkuvista koirista ja haukkuu niille takaisin. Ioana kertookin, että Hannulla on näissä tilanteissa “big mouth” eli se vastaa muiden koirien haukkuhaasteeseen, vaikka muutoin ei ole haukkuherkkä.  Ioana ei ole testannut miten Hannu tulisi Cosobassa muiden koirien kanssa toimeen, joten ei tiedetä, onko suhtautuminen toisiin koiriin muuttunut sen jälkeen kun Hannu muutti Cosoban tarhalle. Hannu on siskoaan jonkin verran aktiivisemman oloinen ja tarvitsee siis kodin, jossa halutaan järjestää pojalle riittävästi liikuntaa ja virikkeitä.  Olisi todella hienoa, jos sisarukset saisivat yhteisen kodin, mutta sosiaalisina koirina saattaisivat pärjätä myös ilman siskoaan tai veljeään. Joku mukava koiratyttökaveri olisi kyllä silloin kiva! Kuvissa Hannu eroaa siskostaan Riitusta vaaleampana ja hieman kookkaampana.

Hannu on korkeudeltaan 57-60cm ja painaa 25-30 kg.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

23.4.2022
Aktiivimme tapasivat ihanan Hannun ja sen siskon Riitun jälleen maaliskuisella reissullaan. Hannu tulee siskonsa perässä moikkaamaan häkkiin tulijat reippaasti, ja vieraiden oltua häkissä hetken, kaksikko rauhoittuu. Ne vaikuttavat edelleen tasapainoisilta ja seesteisiltä kavereilta. Hannu haukkuu jonkun verran häkistä toisille koirille, ja vaikuttaa ettei pidä toisista uroksista. Se ei ole kuitenkaan tavannut niitä vapaana ollessa, joten asiasta ei ole varmuutta.

10.11.2021
Lokakuussa aktiivimme tapasivat  Hannun ja siskonsa Riitun Cosoban tarhalla. Pari on yhtä ihana kuin edellisellä vierailulla, söpö ja tiivis parivaljakko, jolle yhteinen koti olisi lottovoiton kaltainen. Molemmat ovat iloisia tyyppejä eivätkä pelkää kameraa. Sisarukset ovat aivan suojelijansa Ioanan lumoissa, mutta antavat myös vieraan koskea itseensä arkailematta. Hannu haukkuu jonkin verran, mutta kuten Ioana on kertonut, ei yleensä ole haukkuherkkä. Lisätty kuvia sekä video!

16.10.2021
Hannu aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hannu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hannu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Hannun yhteyshenkilö on Maiju Lanki

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.