Päivitetty 11.04.2022

Enkelikoira: ESMERALDA (nyk. Essi)


Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

Esmeralda on ujon oloinen nuori koira, mutta araksi häntä ei voi sanoa. Ennemmin hän on hiljainen, kiltti ja ystävällinen tyttö. Vaikka Esmeralda selvästi oudoksuu sylittelyä, antaa hän silti hienosti käsitellä itseään. Kotioloissa ujous luultavasti helpottaa ja sylittelyynkin tyttönen varmasti tottuu!

Esmeralda on tukevarakenteinen, mutta myös hieman tukevassa kunnossa. Korkeutta löytyy n. 35cm ja painoa n. 10kg.

Tällä hetkellä Esmeralda asuu OneVet -eläinlääkäriaseman hoitolassa Bukarestissa.

Esmeraldan tuleva koti voisi hyvinkin sijaita vaikka kerrostalossa, sillä Esmeralda on hiljainen tyttö. Ujoutensa puolesta voisi olla parempi, ettei tulevassa kodissa olisi lapsia.

Päivitykset

11.4.2022
Ihana Esmeralda sai elää elämän rakastettuna perheenjäsenenä ja siirtyi sateenkaarisillalle 7.4.2022.

19.2.2013
Esmeralda on muuttanut omaan kotiin!

12.2.2013
Kuulumisia kotihoidosta:

“Esmeralda on sisäsiisti. Lieneekö joskus ollut jonkun oma? Yhdet pissat ja kakat tokana päivänä tuli lattialle jonka jälkeen kaikki hädät on tullut ulkona. Tosi paljon on reipastunut tyttö ja Pinkin (hoitopaikan oma koira) kanssa tulevat toimeen. Mulla on tapanna antaa Pinkille nuoltavaksi tyhjät jogurttipurkit ja margariinirasiat yms. No nyt tytöt on molemmat nenät samalla margariinirasialla innokkaasti, eli ei mitään riitoja tytöillä. Vaikka Pinkki välillä vinguttaa vinkulelua Esmeraldan korvan juuressa ja härkii leikkimään niin Esmeralda on tosi pitkämielinen ja kärsivällinen. Se tietää että Pinkki on vauva ja vähän lapsellinen. Ruokailu tilanteet olen valvonut vierestä että molemmat saa rauhassa syödä.

Ihan tavallisia lenkkejä ollaan myös tehty, sillä Esmeralda osaa hienosti kulkea narussa. Ei vedä tai hidastele. Osaa myös kulkea portaat molempiin suuntiin.

Muuten on rauhallinen, nukkuu pääasiassa, välillä Pinkin kanssa vähän yrittää leikkiä ja kun ollaan lähdössä ulos tai otetaan ruuat esille niin irtoaa tytöltä iloinen hännänheilutus. Tykkää rapsuttelusta ja kainalossa olosta. Ja on oppinut Pinkin opastuksella myös kerjäämään pöydästä. Ja hävettää myöntää mutta kyllä ne aina myös saa sieltä jotain ruokailun lopuksi.

Eipä muuta ihmeellistä, tyttö on helppo ja ystävällinen, reipas koiruli!”

8.2.2013
Esmeralda saapui Suomeen kotihoitoon.

Esmeraldan hoitaja kehuu tyttöä mallikkaaksi ja reippaaksi ottaen huomioon Esmeraldan koko elämän muuttuneet kerralla.

Nuoremman, n. 1v. suuremman nartun kanssa Esmeralda tulee loistavasti toimeen ja komentaa välillä rauhoittumaan, jos liian villiksi meinaa meno mennä. Ihmistä kohtaan Esmeralda on alistuva ja ujo, mutta kuitenkin todella hellyydenkipeä ja sosiaalinen. Remmissä tyttö kulkee kuuleman mukaan todella mallikkaasti eikä sisälle ole sattunut vahinkojakaan. Esmeralda ei myöskään ole haukkunut kerrostalon ääniä ollenkaan. Sohvasta on tullut tytön turvapaikka ja siinä tykkääkin makoilla ja rentoutua! Esmeralda matkustaa hienosti autossa, eikä sillä ole edes matkapahoinvointia!

Varaajana toimi Nea

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.