Päivitetty 18.06.2017

Kodin saanut koira: EVELYN (nyk. Eve)


Syntymäaika: 8/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa
steriloitu

 

19.4.2016
Romaniassa syntyy lukematon määrä ei toivottuja pentuja, joiden kohtalo ei yleensä ole kovin valoisa. Tuntemattomasta syystä myös pikkuinen Evelyn-tyttö löytyi 5 sisaruksensa kanssa hylättynä Rosiorin kaupungin kadulta. Vaihtoehtona olisi ollut pentueen päätyminen kunnalliselle koiratarhalle. Rosiorin tarha on karu paikka, eikä sovellu millään muota pentukoirien asuinpaikaksi. Niinpä paikallinen eläinsuojelija Cornelia Stan päätti sijoittaa pentueen eläinlääkäriasema OneVetin Cosoban kylässä sijaitsevalle koirasuojalle. Kulkureiden aktiivit vierailivat Cosobassa maaliskuussa 2016 jolloin he tapasivat ensi kerran Evelynin sisaruksineen. Yksi pennuista on jo adoptoitu, mutta muiden (Elaine, Evelyn, Jayden, Summer, Amelia) on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa.

Evelyn on luonteeltaan iloinen koiralapsi, kuten normaalin pennun kuuluukin. Pentulaumassa se toimii kehitystasonsa mukaisesti. Vieriden ihmisten Evelyn antaa hyvin käsitellä itseään. Kulkurien tavatessa pentueen vaikutti Evelyn pentueen rauhallisimmalta koiralta. Evelyn on myös porukan pienin, maaliskuussa se painoi 8.1kg.  Aikuisena näistä pennuista odotetaan tulevan keskikokoisia.  Evelyn jää pötkylmallisena todennäköisesti pienimmäksi, noin 12kg painoiseksi.

19.5.2016
Evelyn on varattu omaan kotiin!

3.6.2016
Evelyn pääsi omaan kotiin harjoittelemaan oikeaa kotikoiran elämää, onnea Evelynille matkaan!

10.4.2017
Evelyn, nykyisin Eve palaa etsimään kotia itsestään riippumattomista syistä. Eve oli alussa hieman arka, mutta reipastui hyvin perheen toisen koiran ollessa tukena kotiutumisessa. Nyt arkuudesta ei ole enää tietoakaan ja siitä on kuoriutunut hyvin energinen neiti, joka jaksaa lenkkeillä pitkiäkin aikoja. Koirapuistossa Eve jaksaa juosta parikin tuntia ja kirmaa muiden koirien ohi hetkessä. Tulevan kodin kannattaa siis varautua että Eve tarvitsee pitkiä lenkkejä sekä erilaista aktivointia että nuoren koiran saa kunnolla väsyksiin. Even perheessä on 2,5-vuotias lapsi jonka kanssa se tulee hyvin toimeen. Kissat ovat myös Even mielestä kivoja ja se tykkääkin leikkiä perheen kissan kanssa. Hihnakäytöksessä Even tulevalla kodilla on vielä hieman työnsarkaa, sillä neiti innostuu kiskomaan helposti. Eve painaa noin 9 kg ja sillä on korkeutta 38 cm.

17.6.2017
Eve on tänään varattu omaan kotiinsa. Onnea tyttö!

18.6.2017
Pienoinen Eve on tänään päässyt matkaamaan omaa kotia kohti. Onnea Evelle ja perheelle!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Evelyn saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Krista Norvasuo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.