Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: GABIA (nyk. Gabi)


Syntymäaika: 9/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloidaan

 

23.11.2015
Gabia on tavallisen näköinen, suloinen pentu Romaniassa. Gabian elämän alkutaival on ollut suomalaisittain ajateltuna dramaattinen, sillä se oli hylätty roskikseen. Romaniassa tämä on arkipäivää, sillä siellä koiria kohdellaan useasti kuin roskia. Gabian onneksi sen löysi Kulkurien yhteistyökumppani eläinlääkäri Dr. Adina ja toimitti sen turvaan OneVet-klinikan hoitolaan. Nyt Gabia odottaa hoitolassa ikioman kodin löytymistä.

Gabia on tällä hetkellä noin 2 kuukautta vanha ja painoa sille on kertynyt noin 5 kiloa. Aikuisena Gabia tulee olemaan todennäköisesti keskikokoinen eli noin 40-50cm korkea ja 10-15kg painava.

Luonteeltaan Gabia on iloinen ja reipas pentu, joka tykkää ihmisistä. Aluksi vieraat ihmiset jännittävät Gabiaa hieman, mutta tutun ihmisen sylissä se on luottavainen.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Gabia tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia/kastrointia.

5.12.2015
Gabia on varattu tänään ikiomaan kotiin Suomeen!

14.1.2016
Gabia (nyk. Gabi) on tänään matkustanut ikiomaan kotiin Suomeen! Paljon onnea Gabi ja perhe!

Gabia saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gabia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Niina Laaksonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.