Päivitetty 13.01.2016

Enkelikoira: CARLA


 

Carla kotona 2014

Carla kotona 2014

CARLA

* n.4,5.v

* steriloitu narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

 

Carlan tarina alkoi nelisen vuotta sitten kun se noin 3 kuukauden ikäisenä pentuna heitettiin bukarestilaisen eläinlääkäriklinikan aidan ylitse heidän pihalleen. Romanialaisittain tämä voidaan laskea lähes tulkoon eläinsuojeluteoksi, sillä hylkääjä ei jättänyt pentua kadulle tai vienyt metsään tai jotain pahempaa, vaan “sentään” heitti sen aläinlääkäriklinikan pihalle, koska tiesi että siellä siitä todennäköisesti huolehdittaisiin.

Carlan tie jatkui yhteistyötahomme Anda Murgun luokse, missä Carla kasvoi ja on yhä edelleen tänäkin päivänä. Carla on siis elänyt tarhalla nelisen vuotta. Nyt Carlan tilanne alkaa olla tukala, sillä jostain syystä muut koirat ovat alkaneet kiusata sitä ja olisikin korkea aika löytää Carlalle vihdoin sen elämän ensimmäinen, ikioma koti.

Carla on rakenteeltaan bambimaisen siro, korkeutta sillä on noin 50 cm ja painoa 16-18 kg. Carla on steriloitu.

Carla on luonteeltaan hyvin ystävällinen kaikkia ja kaikkea kohtaan. Se rakastaa toisia koiria ja erityisesti ihmisiä, saadessaan huomiota Carla tanssii ja hymyilee onnellisena. Carla ei ole arka, mutta ilman muuta tulevan kodin pitää huomioida ettei Carla ole nähnyt paljoakaan ulkopuolista maailmaa, joten se tarvitsee aikaa, rauhallista opastusta ja luotettavaa kannustajaa uuteen elämäänsä. Carlan kodissa voisi olla koirakaveri odottamassa tai sitten Carla voisi olla myös ainoana koirana.

Carla on leikkisä, aktiivinenkin koira, mutta nyt tarhaoloissa se ei pääse toteuttamaan itseään juurikaan. Siksi onkin ihmeellistä miten Carla on voinut säilyttää avoimen, sosiaalisen ja hyvin kiltin luonteensa vuodesta toiseen.

Carla ei ole kova haukkumaan, joten sen puolesta koti voisi sijaita kerrostalossakin, mutta tietysti pitää ottaa huomioon että kuten rescuekoirien kanssa useimmiten aina, täytyy esim sisäsiisteyden ja hihnassa kävelyn suhteen opettelu aloittaa alusta.

Carlaa voidaan uskomattoman luonteensa puolesta ajatella lapsiperheeseenkin.

Jokainen koira on kotinsa ja onnensa ansainnut, tarhakiusatun Carlan kohdalla sitä toivoisi aivan erityisesti.

Carla etsii sitounutta, rakastavaa ja motivoitunutta kotia loppuelämäkseen.

Carla tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, eu-passin omaavana, madotettuna ja ulkoloishäädettynä. Lisää infoa sivuiltamme kohdasta tuotavan eläimen terveys ja adotoinnin kustannukset.

Päivitetty 18.2.2013

Carla on varattu!

Päivitetty 22.2.2013

Carla sai oman kodin Suomesta 18.3.2013.

Päivitetty 26.3.2013

CARLAN TARINA 8.8.2013

Carla kotiutui Anda Murgun tarhalta maaliskuussa 2013 yli neljän tarhavuoden jälkeen. Koiran olemusta leimaa nöyryys, lempeys ja rakkaus. Siinä missä toiset koirat painivat ja varastelevat kenkiä, Carla painaa pehmeän kuononsa omistajansa syliin ja tuijottaa tätä palvovasti.

Pehmeän luonteen ja silkkisen karvan alla asuu myös arvonsa tunteva lady, joka ei pidä aikaisista aamuherätyksistä. Carlaa onkin vaikeaa saada aamupissalle ja herkästi koira luo alentavan katseensa emäntäänsä, haukottelee kyllästyneesti ja aikoo jatkaa uniaan. Päästyään ulos lady kuitenkin piristyy ja nauttii kallion päällä istumisesta, jolloin se voi nuuskia Aurajoen tuoksuja, tarkkailla joen yläpuolella lenteleviä lokkeja sekä pyydystää kärpäsiä.

Carlan paras ystävä on Koda, Romanian katu- ja tarhakasvatteja sekin. Koda tuo esiin Carlan leikkisän ja kiusoittelevan puolen ja nämä kaksi uudistavatkin sisustuksen nopeasti, varmasti ja ilmaiseksi.

Carlassa yhdistyy siis kaikki unelmakoiran osatekijät. Kokonsa puolesta se on kompakti pakkaus, joka mahtuu mukavasti kainaloon, kelpaa kaveriksi kahvilaan eikä jää jalkoihin.

13.1.2016
4.1.16 Carla matkasi sateenkaarisillalle. Se ja omistaja matkasivat yhdessä miltei kolme vuotta. Niinä vuosina Carla sai kokea, mitä on olla rakastettu, hoivattu ja hellitty perheenjäsen. Sen lempeääkin lempeämpi luonne teki siitä monen ihmisen ystävän ja sen tuntemaan oppineet kaipaavat sitä suuresti. Hyvää matkaa, Carla.

Varaajana toimi Salla.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.