Kodin saanut koira: GABITZA (nyk. TICO)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Gabitza 02/15

Gabitza 02/15

GABITZA

* Noin 1-vuotias

* Uros

* Kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

15.2.2015
Yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa on Onevet-klinikka, jonka kautta mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat ennen lentoa. Klinikka on turvapaikka myös monelle hylätylle koiralle. Eräänä alkuvuoden 2015 päivänä onni potkaisi pientä kadulle syystä tai toisesta päätynyttä Gabitzaa. Onevetin eläinlääkäri Dr. Adina kiinnitti huomionsa tähän persoonallisen näköiseen pieneen urokseen ja vei sen turvaan klinikalle. Gabitza on varustettu mukavalla luonteella ja siitä onkin tullut nopeasti Dr. Adinan suosikki. Nyt Gabitzan on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta osana Kulkureiden adoptio-ohjelmaa.

Onevetin henkilökunta kertoo Gabitzan olevan luonteeltaan iloinen ja leikkisä. Pojan häntä heiluu koko ajan. Gabitza rakastaa ihmisiä ja se tulee hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa. Sillä ei ole tarvetta lähteä mukaan muiden rähinöihin. Klinikalla se ei juurikaan hauku joten tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa. Mutkattoman luonteensa puolesta Gabitza sopinee sekä ainoaksi koiraksi, että myös toisen koiran kaveriksi. Kooltaan Gabitza on pieni.

21.3.2015
Gabitza saapui pienten lentovaikeuksien jälkeen omaan odottavaan kotiinsa Suomeen.

27.9. 2015
Saimme ihania kuulumisia Gabitzan, nykyisin Ticon, omistajilta:

“Annoimme Gabitzalle heti alussa uuden nimen: Tico. Tico oppi uuden nimensä nopeasti ja on muutenkin ollut nopea oppimaan ja sopeutunut perheeseemme oikein hyvin. Meillä on kotonamme terassin yhteydessä koira-aitaus ja kesämökillä koko pihapiiri on aidattu ja Tico nauttii kovasti saadessaan juosta pihalla vapaana ja samalla Tico pystyy olemaan ihmisten kanssa. Tico on oikein iloinen koira, jonka häntä heiluu koko ajan. Vieraat ihmiset ja koirat, jotka osoittavat Ticolle huomiota, pelottavat edelleen. Tico on kuitenkin hyvin ihmisrakas ja viihtyy perheessämme hyvin.” 

Toivotamme Ticolle perheineen oikein hyvää jatkoa! Hauvalle lisätty myös tuoreita kuvia galleriaan.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Gabitza saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gabitza on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseenkotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: