Kodin saanut koira: GILDA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Gilda8 112014

GILDA

* arvioitu syntymävuosi 2012

* narttu

* steriloidaan

 

 

 

 

28.04.2014
Yhteistyöklinikkamme Onevetin työntekijä Irina, joka hoitaa suureksi osaksi kauttamme tulevien koirien adoptiovalmisteluita, otti meihin yhteyttä ja esitti pyynnön auttaa kolmea koiraa. Hän ja hänen ystävänsä pelastivat viime syksynä kunnalliselta tarhalta vanhan huskymix-nartun, Carlan. He etsivät Carlalle paikkaa, mihin saada se turvaan ja löysivät pihan, jonne saivat Carlan turvaan maksua vastaan.

Pihalla asuikin ennestään kolme koiraa, Gilda, Kiwi ja Dingo, joiden omistaja ei enää välittänyt niistä. Niitä ruokittiin silloin tällöin ja ne olivat suurimmaksi osaksi oman onnensa nojassa. Irina ja hänen ystävänsä ottivat siis hoitaakseen myös niiden hyvinvoinnin.

He rakensivat koirille aitauksen, ruokkivat, madottivat ja rokottivat kaikki neljä koiraa ja maksoivat lisäksi paikasta vuokraa pihan omistajalle. Kului puolisen vuotta ja nyt pihan omistaja on pättänyt, että Gilda, Kiwi ja Dingo saavat lähteä.

Etsimme siis nyt omia välittäviä koteja Kiwille, Dingolle ja Gildalle.

Gilda on n. 2-vuotias narttu. Gildan ulkomuodosta päätellen sekoitukseen on lipsahtanut annos vinttikoiraa. Mahdollisesta rotuperimästä johtuen Gildassa on aimo annos riistaverisyyttä ja siksipä elinpaikan kanoja ja munia on päätynyt Gildan kitaan. Tästä syystä Gilda on jo kerran annettu eteenpäin. Tämä ”koti” oli kuitenkin Gildalle huono paikka, mutta onneksi Gildalla riittiä älyä karkamiseen ja vanhaan paikkaan palaamiseen. Palatessaan Gilda oli huonossa kunnossa, joten Irina ja hänen ystävänsä olivat tästä paluusta hyvin onnellisia, vaikka nykyinenkään paikka ei päätä huimaa.

Gilda on hyvin rakastava ja viihtyy ihmisten seurassa mielellään. Gildalla on väliaikaisessa aitauksessa seuranaan kolme muuta koiraa, joiden kanssa Gilda tulee hyvin toimeen. Gilda on melko leikkisä ja reipas neiito, joka varmasti nauttisi aktiivisesta kodista. Riistavietti rajoittaa Gildan irtipitoa ja voi olla ettei tämän neidon ulkoiluttaminen aitaamattomalla alueella tule juurikaan onnistumaan. Kissojen tai pieneläinten kanssa samaan kotiin emme Gildaa myöskään suosittele.

Gilda on tällä hetkellä melko hoikassa kunnossa ja lihaskuntokaan ei ole mikään kehuttava. Gildalla on korkeutta n. 50 cm ja painoa n. 20 kilon hujakoilla. Gilda tullaan steriloimaan lähipäivinä ja omaan kotiinsa Gilda olisi valmis matkustamaan n. 3 viikon kuluttua.

Gildasta videon leikkipuuhissa löydät täältä.

17.11.2014
Yhteistyökumppanimme eläinsuojelija Roxana Deissima julkaisi facebookissa tarinan löytämästään vinttikoira-mixistä. Hän oli törmännyt koiraan kadulla, niityn reunassa ja toimittanut koiran eläinlääkäriasemalle yöksi. Kaikkien yllätykseksi koiralta löytyi mikrosiru ja siru oli rekisteröity. Roxana otti yhteyttä saamaansa numeroon ja tilanne alkoi nopeasti selvitä.

Kyseessä oli Gilda, joka on odotellut kotiaan sivuillamme jo huhtikuusta asti. Syy miksi Gilda löyty kadulta selvisi myös nopeasti. Gilda on nyt siirtynyt asumaan toiselle pihalle häkkitoveriensa kotiutumisen jälkeen ja pihan aidat ovat surkeassa kunnossa. Koska Gildalla ei ole seuraa ja sillä on tylsää, se karkailee ja tekee omatoimimatkoja ympäristössä. Ympäristö on kuitenkin vaarallinen, rankkureita liikkuu alueella paljon ja paikalliset metsästäjät saattaisivat myös olla kiinnostuneita yksinäisestä vinttikoirasta.

Gilda on edelleen luonteeltaan hurmaava ja reipas, eikä se arastele ihmisiä. Nyt Roxana on luvannut auttaa parantamaan pihan aitoja, ettei Gilda enää pääsisi karkureissuilleen ja joutuisi vaaraan. Parasta kuitenkin olisi jos Gilda saisi ihan oman kodin. Onhan sitä jo odotettukin.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

21.11.2014
Gilda sai kodin Hollannista.

Kodin etsinnässä auttoi Johanna Lisko.

Kaksi videota Gildasta 16.11.2014

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: