Kodin saanut kissa: SILVIA (nyk. Silja)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

IMG_8709
SILVIA

* n. 6 kk

* naaras

* suomalainen

 

Silvia on upean näköinen, lempeä nuori neitikissa. Se rakastaa olla sylissä ja usein nukahtaa siihen tasaisen kehräyksen tuudittamana. Silvia on sosiaalinen ja tulee toimeen kaikkien hoitokodin kissojen kanssa. On neiti tavannut myös koirakavereita ja hyvin tuli niidenkin kanssa toimeen. Silvia hakee ihmisiltä paljon hellyyttä ja siksi olisikin tärkeää, että uudella kodilla on riittävästi aikaa huomioida neitiä. Silvia on Tuusulassa kotihoidossa.

Suomalainen kotia etsivä kissa luovutetaan uuteen kotiin asianmukaisesti loishäädettynä, eläinlääkärin tarkastamana ja ainakin kertaalleen rokotettuna. Se on tunnistemerkitty mikrosirulla, joka on yhdistyksen toimesta rekisteröity turvasiru.fi-palveluun.

Silvia sai oman kodin 22.11.2014

Varaajana toimi Millie

Kuulumisia kotoa 29.12.2014
Hei. Kiitos kysymästä. Minun onkin pitänyt laittaa viestiä mutten ole saanut aikaiseksi. Silja (Silvia) on jo kuin kotonaan, tutkii paikkoja ja on aina mieluiten siellä, missä muutkin ovat. Ei ole karannut ulos ja on ollut terveenä. Silja on sisäsiisti ja syö kaiken, mitä tarjotaan ja nukkuu yöt. Ajattelin nyt lomalle varata sterilisointiajan. Ainut asia, minkä melko pian huomasimme on, että Silja tulkitsee rapsutukset joskus aggressiivisiksi lähestymisiksi ja rupeaa puremaan ja raapimaan. Olemme huomanneet, että pään seudulta voi rapsuttaa mutta selän silittely voi joskus saada Siljan käyttäytymään aggressiiviseksi.  Emme kuitenkaan koe tätä ongelmaksi, kun tiedämme, mistä Silja sallii rapsutukset. Silja on ihmisrakas ja on aina seurailemassa lasten leikkejä ja mielellään köllöttelee nukenvaunuissa. Voin laittaa pari kuvaa myöhemmin. Mukavaa loppuvuotta ja onnea uuteen vuoteen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: