Päivitetty 03.07.2014

Kodin saanut koira: GINNA140621-ginna-profGINNA

* narttu

* n. 2-vuotias

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

14.05.2014

Ginna on löydetty metsästä läheltä Bukarestia. Se asuu tällä hetkellä eläinsuojelija Anda Murgun luona ja toimii sijaisäitinä pennuille, joilla ei ole emoa. Andan mukaan Ginna on hyvin sosiaalinen, tykkää ihmisistä ja muista koirista ja on todella leikkisä. Kooltaan se on pieni ja painoa arviolta 8 kilon verran. Ginna on selkeästi ollut kotikoira ennen ja tottunut asumaan sisällä. Se ei hauku paitsi ulkona innostuessaan pihaleikeissä. Andan mukaan Ginna voisi sopia myös pienten lasten perheeseen.

Tulevan kodin on ymmärrettävä, että pienestä koostaan huolimatta Ginna tarvitsee virikkeistä ja aktiviteettirikasta elämää. Se varmasti nauttii ihmisen läheisyydestä ja silityksistä, mutta tytön hyvinvointi edellyttää touhua ja yhteistä tekemistä.

Koiraan sitoutuminen on aina pitkän ajan päätös; koira tulee kuulumaan elämääsi parhaimmillaan 10-15 vuoden ajan. Omien resurssien arviointi ennakolta on hyvin tärkeää. Ginna etsii sitoutunutta, motivoitunutta kotia, jossa ollaan valmiita tarjoamaan lempeä ja johdonmukainen koulutus, turvalliset kotiolot, aktiviteetteja sekä onnellinen, tasapainoinen koiran elämä. Muistathan, että koiran tulee mahtua elämääsi niin ylä- kuin alamäissäkin!

Ginna tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin omistavana.

31.5.2014

Ginna saapuu kotihoitoon Suomeen 14.6.2014.

9.6.2014

Ginnasta on tullut jo kivasti kyselyitä, joten emme toistaiseksi ota vastaan uusia kotitarjouksia, kiitos.

22.6.2014

Ginna etsii edelleen omaa, pysyvää, loppuelämän kotia. Kotihoitajan kertomia kuulumisia:

“Ginna on siis pieni. Painaa vain 6 kg. Paino varmasti tulee nousemaan kun lihakset kehittyvät ja saa muutenkin massaa. Antaa nätisti leikata kynnet. Makoilee silloin vain paikallaan. Kynnet ovat vielä todella pitkät ja olenkin napsinut vain pieniä määriä kerrallaan. Yksi kynsi on valkoinen ja muut mustia. Samoin turkinhoito on ollut helppoa kamalista takuista huolimatta. Kun olen selvittänyt turkkia takuista yleensä Ginna vain nukahtaa siihen. Antoi myös pestä turkin nätisti.

Ruoka on maistunut hyvin ja onkin saanut 50/50 menetelmällä kuivaruokaa ja raakaruokaa ja vatsa on ollut hyvänä. Ei ole osoittanut ruoan vahtimista.

On ollut alusta asti sisäsiisti. Lenkillä kävelee hienosti hihnassa vetämättä ja vastaantulevat koirat ohitetaan nätisti. Lintujen perään olisi kovasti lähdössä.

On kiltisti yksin kotona ja ei tuhoa paikkoja. On ruvennut hieman haukkumaan äänille mutta lopettaa kun kieltää. Ginnalla on myös tapana inistä/vinkua, kun innostuu, lähdetään lenkille, jos jokin jännittää tai kun koittaa saada huomiota. Autossa matkustaminenkin sujuu hyvin. Ei ole vielä tajunnut lelujen tarkoitusta ja on muutenkin aika rauhallinen tyttö mutta uskon, että ajan kanssa aktiivisuuskin lisääntyy. Välillä saa kunnon hepuleita, mutta lempipuuhaa on makoilla tyynykasan päällä. Rakastaa myös kainalossa oloa ja rapsutuksia.

On tavannut pentuja, uroksia ja narttukoiria isoista pieniin ja on tullut kaikkien kanssa toimeen. Ainakin ala-asteikäiset lapset ovat kivoja Ginnan mielestä ja ei muutenkaan ole ujostellut uusia ihmisiä.

Ginna säikkyy hieman uusia asioita esim. iso kivi oli jännä juttu mutta araksi en sanoisi. On todella liikuttava koira ja siitä saa kyllä aivan ihanan kaverin. Sopisi niin koirakaverin kaveriksi tai sitten ainoaksi koiraksi kunhan saa koirakavereiden kanssa leikkiä.”

29.6.2014

Ginna on reissannut kotihoitajansa kanssa Keski-Suomeen mökkeilemään. Tällaisia kuulumisia saimme ensimmäiseltä päivältä:

“Tosi hyvin meni ajomatka. Ginna nukkui melkein koko matkan. Kun pysähdyin kahvia ostamaan niin silloin hieman hermostui ja ei olisi halunnut jäädä autoon. Mökillä on tutkinut innoissaan paikkoja pitkässä liinassa. Keinuva laituri oli hieman pelottava, mutta rohkaisulla mentiin päähän asti. Hevoset hieman pelottaa ja kohtasimme irrallaan olevan ison koiran niin sille piti hieman haukkua.”

Ginnan kuvagalleriaan on lisätty laiturikuva.

3.7.2014

Ginna on saanut oman kodin <3

Ginnan varausasioita hoiti Taija.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.