Päivitetty 20.02.2014

Kodin saanut kissa: GINNY


GINNY

* 7 kk (elokuussa 2012)

* naaras (steriloitu)

* Virossa.

Ginny on löydetty kolmen sisarensa kanssa 1.8. Ginny on tytöistä ainoa, jolla on hieman pidempi karva ja Ginnystä tulee isompana varmasti varsinainen kaunotar.  Ginny ei ole heti ensimmäisenä tulossa vierasta kohti, vaan katselee rauhallisesti varmuuden vuoksi häkkinsä periltä. Mutta antaa tyynesti ottaa syliin eikä rimpuile pois. Ginny vaikuttaa itsenäiseltä, rauhaarakastavalta kisulilta ja olisi todennäköisesti onnellinen myös kodin ainoana prinsessana.

Ginny osaa käyttää hienosti hiekka-astiaa ja on jo rokotettu sekä mikrosirutettu.

16.12.2012: Ginny on kaunis ja kiltti kissa, vaikka kuvissa saattaa näyttää vähän kiukkuiselta mitä Ginny ei todellakaan ole. Toisen kerran Ginnyn tavatessa sen luottamus ihmiseen on saanut vahvistusta ja epäluuloinen tuijotus on taaksejäänyttä elämää. Ginny antaa edelleen ottaa syliin rimpuilematta ja käy nyt heti puskemaan kättä ja kehräämään. Ginny nukkuu pesässä toisen kissan kanssa sovussa ja onkin lempeä toisille kissoille. Ginny on myös hyvin leikinhaluinen ja mukana toisten leikeissä. Lintuja Ginny katselee myös mielellään tarhan ikkunasta. Ja voisin kuvitella että ehkä hän haaveilee samalla hieman omasta kodistakin.

Ginny sai oman kodin Ahvenanmaalta helmikuussa 2013.

Varaajana toimi Tiia.

Kuulumisia kotoa 17.2.2013
Ginny on nyt nelistänyt viikon ympäri taloa ja valinnut omat suosikkipaikkansa: vierashuoneen sänky, ruokapöydän alus ja vanha villamatto. Kaikki pieni saalis, minkä voi suussa kantaa, viedään johonkin näistä pesistä tiukasti vahdittavaksi. Tyytyväistä urinaa säestää silloin tällöin napakka tassunisku, jos paperin riekale tai trikoonauha yrittää karkuun. Muuten päivät kuluvat sängyn päällä venytellessä. Ruuan suhteenkaan ei nirsoilla. Ikkunalaudalta on heitetty arvatenkin aika alatyylisiä kommentteja pihan poikki oikaiseville kaurisperheille. Eikä talutushihnassa tiellä kulkeneet iso ja pieni koirakaan kovin korkeita arvosanoja saaneet. Hieno kissa. Toivottavasti panee ojennukseen pihapiirin variksetkin. Ja kaksi harakkaa.

Laivamatkakin meni ihan hyvin. Ei ollut muuta valittamista kuin hytin peiliseinä. Vähintään kerran tunnissa  piti selkä kaarella nousta uhoamaan peilikuvalle ja hätistämään sitä pois. Ja lähtihän se lopulta, kun teippasin pyyhkeen peilin eteen.

Nyt vain odotellaan kevättä ja villitulppaanien kukintaa.

Kuulumisia 14.5.2013
Ginny on nyt kotiutunut lopullisesti ja uskoo, ettei kilpailevia kissoja todellakaan ole eikä tule ja etten minäkään mihinkään häivy ja jätä sitä heitteille. Enää se ei seuraa kaikkialle viikset nilkassa kiinni ja uskaltaa jo  jäädä paikoilleen, vaikka itse vaihdankin huonetta. Alkuaikoina se tuli saunaankin mukaan ja istua nakotti lauteilla vaikka löylyä lyötiin. Kun kävin suihkussa, kissa oli aivan paniikissa mutta nyt se tyytyy vain häntämerkeillä näyttämään, mitä mieltä se tällaisesta vapaaehtoisesta vedellä läträämisestä on. Leikkiä se jaksaa loputtomasti ja erityisesti narut ovat suosiossa. Kengistä on yöllä jäkerretty nauhat irti ja anorakin nyörit on vedetty ulos ja piilotettu milloin minnekin. Sängyn käytöstä on edelleen vähän erimielisyyttä. Kissa tietää, että se saa vapaasti valita minkä tahansa paikan talosta nukkumiseensa mutta sänky on minun. Ja heti kun olen nukahtanut, se hiipii sinne salaa  ja alkaa isoilla käpälillään pökkiä minua laidalle. Unessa kun olen, niin automaattisesti väistän ja sitten aamulla herään kylki kankeana puoliksi sängyn ulkopuolelta kasvot täynnä kissankarvoja. Ja vieressä kuorsaa onnellinen Ginny selällään takatassut tyynyllä… Ginny-nimi on nykyisin käytössä oikeastaan vain sunnuntaisin ja virallisissa tilaisuuksissa. Arkiniminä vaihtelevat  Gäbi Käpikkä, Gäbä, Isotassu ja ValkoTakajalka. Ja kutsuipa kissaa millä tahansa nimellä, aina yhtä innoissaan se säntää paikalle katsomaan, vedettäisiinkö jotain sen lukemattomista naruista vai heitetäänkö ehkä ilmaan pientä huopa-ahventa. Tästä ei kissa enää parane.
Terveisin Ursula ja Ginny Isotassu

Kuulumisia 19.2.2014
Vuosi Ginny-kissan kanssa on ollut aivan mainio. Kissa on hurmannut mennen tullen niin eläinlääkärit kuin kaupustelijatkin. Saalistus ja pyynti ovat sen mielipuuhaa. Lintuja on valvottava ja hiirtä kuulosteltava kuistin seinän raoista. Välillä pitää sohaista tassulla banaanikärpäsiä ja talviunesta heränneelle hämähäkille tuli äkkilähtö.

Ollaan kyllä tosi onnellisia, niin kissa kuin kissan piikakin.

terveisin

se kissan piika

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.