Päivitetty 21.02.2014

Kodin saanut kissa: LYSTI (nyk. Mini)


LYSTI

* n. 6 kk (joulukuussa 2013)

* naaras (steriloitu)

* Tallinna, Viro.

Lysti on syntynyt noin heinäkuussa 2013, se on pieni musta tyttö, mahan alla on vähän valkeaakin puolikuun muodossa. Lysti etsii kotia hoitopaikassa, jossa sillä on seuranaan kaksi koiraa, ja Lysti tuntuu olevan sitä mieltä, että mitä isompi koira, sen parempi. Se on unohtanut ilmeisesti kokonaan, että se on löytynyt Tallinnassa seudulta, missä koirat juoksivat irti vapaina, onnekas, ettei sille sattunut mitään.

Ihmiset jännittävät vielä, mutta kun se rauhoittuu syliin, saa hoitotoimenpiteet tehdä hyvin. Lystiltä on leikattu kerran viikossa kynnet, sillä se ei ole vielä oppinut käyttämään raapimapuuta. Kiltti on myös, ei ole tuhonnut mitään ja vessaa osaa tietysti käyttää asianmukaisesti. Hoitopaikka sijaitsee Helsingissä ja Lystiä saa mennä tapaamaan sopimuksen mukaan.

Miettiessäsi kodin tarjoamista kissanpennulle, huomioithan että se voi olla osa elämääsi jopa seuraavat 15-20 vuotta. Kotiaetsivä kissa luovutetaan uuteen kotiin asianmukaisesti loishäädettynä, eläinlääkärin tarkastamana ja rokotettuna. Se on tunnistemerkitty mikrosirulla, joka on yhdistyksen toimesta rekisteröity turvasiru.fi-palveluun. Aikuinen kotiaetsivä kissa on myös steriloitu tai kastroitu. Huomioithan, että edellytämme pennun steriloinnin tapahtuvan kohtuullisen ajan sisällä, yhdistys kuitenkin osallistuu kuluihin kuittia vastaan 25 % osuudella.

Kuulumisia 2.1.2014: Kovasti reipastunut kissaneiti joka tykkää riehua ja
riekkua. Mieleisiä juttuja on ruoka, herkut ja lelut.
Ihmiset epäilyttää vieläkin mutta karkuun ei lähetä enää ja
annetaan paijatakkin. Myös tykkää omasta alotteestaan puskea ja
ihmetellä ihmisiä. Vielä ei oo mikään sylikissa mutta ikä on
neitokaisella vielä semmoinen että ikiomassa kodissa reipastuisi
varmasti kunnon hurmaajaksi ja kaveriksi. Muut samanoloiset
touhuperttikissat on kivoja ja niiden kanssa on asiallisinta riehua
ainakin yöllä. Tavattoman utelias ja nätti pieni kissa. 🙂

20.1.2014 Lysti on käynyt steriloitavana.

Lysti sai oman kodin Hyvinkäältä 17.2.2014.

Varaajana toimi Tiia

Kuulumisia 19.2.2014
Olemme ristinneet Lystin uudeksi nimeksi Minin hoitokodista hakiessamme. Kaikki tarvittavat paperit jätettiin hoitajalle ja saimme mukaamme hoitokodista Minille rakkaan frisbeen. Kotona oli koirat, sekä lapset vastassa. Tapaaminen meni turvallisesti kuljetuslaatikossa. Päästimme Minin saunassa vapaaksi ja seurasimme perheen kahden muun kissan tutustumista uuteen tulokkaaseen Miniin. Tutustuminen meni kivasti tosin pientä sähinää havaittavissa kaikilla kolmella kissalla keskenään. Ei ole läpsimisiä eikä tappeluita onneksi. Pientä ikävää oli ensimmäisenä iltana havaittavissa. Nenu vuoti ja aivastutti kamalasti.

Ensimmäisenä yönä Mini nukkui saunan lauteilla viltin päällä sekä nenu kiinni frisbeessä. Ruoka ei maistunut lainkaan, eikä mikään muukaan. Kummasti iltaa kohden Mini piristyi silityksistä ja rapsutuksista kun kävimme katsomassa sitä saunassa vähän väliä. Kehräystä ja puskemista oli luvassa.

Seuraavana päivänä maistui ruokakin kunnolla. Innoissaan Mini leikki saunalla hiirellä sekä tutki takkahuoneen alakerrassa. Yöllä Mini uskaltautui tutkimaan koko kodin ja aamulla muiden herätessä Mini meni takaisin turvalliseen saunaan nukkumaan. Ministä sekä Aatusta on tullut kavereita keskenään. Tämä kaksikko onkin vetänyt viimeyön hillitöntä rallia kahdessa kerroksessa. Aamulla kaverukset olikin ihan väsyneitä ja menivät kumpikin saunaan nukkumaan. Siellä on rauhallista, turvallista sekä lämmintä nukkua. Vani tarkkailee sivusta mutta ei vielä uskalla leikkiin mukaan. Gerbiilien terraariot sekä lapset ovat myöskin Minin mieleen.

Kotiutuminen on mennyt kaikin puolin, odotettua nopeammin ja uskoisin että viikonloppuna Minikin on uskaltautunut tutkimaan koko asunnon. Päivällä ei vielä oikein uskalla lähteä saunasta pois.

Kiitoksia Kulkureille ihanasta energisestä rakkauspakkauksesta Ministä. Olemme todella iloisia uudesta perheenjäsenestämme.
Iloisin terveisin. Milla & Mini sekä perhe.

Ps. Kuvassa Mini ruokailemassa omalla kupillaan saunassa. Ruokailu on lähinnä sydäntä Minille.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.