Kodin saanut koira: GIOIA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Gioia profiili

 

GIOIA

* arvioitu syntymäaika 6/2014

* narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

20.8.2014
Romanian kadulle syntyneiden koiranpentujen määrä on lukematon. Toisinaan pienille pennuille käy suuressa maailmassa kurjasti, mutta toisinaan niiden tielle sattuu pelastava enkeli, joka pitää niistä huolen, tai toimittaa ne paikkaan, jossa tietää pennuista huolehdittavan. Pieniet spanielityyppiset tyttöpennut Carina, Gioia ja Tzuka kohtasivat tällaisen pelastuksen heinä-elokuun vaihteessa, kun eläinsuojelija Luiza Mandrun naapuri löysi ne läheiseltä pellolta mennessään keräämään melooneja. Naapuri tiesi Luizan huolehtivan pennuista, ja toi ne Luizan luokse. Pennut ovat nyt varttuneet ja olisivat valmiita löytämään oman loppuelämänsä rakastavan kodin.

Pennut ovat syntyneet alkukesästä, ja ovat nyt noin 2,5 kk ikäisiä reippaita ja sosiaalisia pentuja. Kaikki kolme pentua ovat erittäin ihmisrakkaita touhuajia. Ne ovat uteliaita, leikkisiä ja hauskoja, ja ne tulevat toimeen kaikkien koirien ja myös kissojen kanssa.

Luizan luona nämä suloiset pennut eivät juuri hauku, joten niitä voisi ajatella myös kerrostaloon asukkaiksi. Välillä toki muutama haukahdus kuuluu leikin lomassa. Luonne-eroja pentujen välillä ei vielä ole näkynyt, vaan ne ovat kaikki herttaisia ja iloisia hännänheiluttajia. Pennuista tummin on nimeltään Tzuka, vaalein Carita, ja valkoisella kapealla otsajuovalla varustettu Gioia.

Pennuista tulee aikuisina pienikokoisia, ja ne tulevat painamaan noin 6-8 kg.

Pennunottajan on hyvä muistaa jo harkintavaiheessa, että pentuun sitoudutaan pitkäksi aikaa, mahdollisesti jopa 12-15 vuodeksi. Pennut ovat aktiivisia, ja ne tulevat vaatimaan rajoja, koulutusta ja ymmärrystä koiran aktivoinnista, sekä siitä miten energian saa purettua luvalliseen tekemiseen.  Motivaatio ja omat resurssit tulee punnita tarkasti, sekä ottaa huomioon se, että kun kyseessä on pentukoira, saattaa luonne muuttua matkalla montakin kertaa aikuistumisen mukana.

Gioiaa ei steriloida Romaniassa nuoren ikänsä vuoksi, joten uusi omistaja sitoutuu steriloimaan koiran Suomessa. Yhdistys osallistuu kustannuksiin 25% osuudella, kunhan toimenpide suoritetaan kohtuullisessa ajassa.

Pennut saapvat Suomeen sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kanssa. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

26.8.2014
Gioia on varattu omaan kotiinsa Suomeen!

13.10.2014
Gioia saapui 11.10.14 omaan rakastavaan kotiinsa.

 4.5.2015
Saimme ihania kuulumisia lokakuussa Suomeen muuttaneelta Baibalta!

”Hei!
Entinen Gioia (Joy) eli BAIBA voi meillä hyvin. Hän tulee mainiosti juttuun 4,5 -vuotiaan Mimosamme kanssa, sekä myös vanhempieni noutajien ja vieraiden koirien kanssa. Baiba on reipas, sosiaalinen ja oikein aktiivinen koira. Hän pitää leikkimisestä, ulkoilusta, maaseudulla olemisesta ja syliin käpertymisestä. On jopa lähes kokonaan tottunut meidän hevosiin, vaikka jännittikin niitä aluksi.

Baiba steriloitiin noin kolme viikkoa sitten. Leikkaus sujui hyvin ja Baiba on jälleen oma innokas itsensä. Emme tarvitse Baiban leikkauksesta rahaa, vaan haluamme että rahat käytetään Kulkurien hyväksi.

Olemme olleet tyytyväisiä yhteistyöhön ja onnellisia uudesta perheenjäsenestämme!”

Kulkurit kiittävät nöyrästi lahjoituksesta, eikä tässä voi muuta kuin ihastella onnellista pikkukoiraa, joka näyttää löytäneen juuri sen oikean kodin, minne se oli tarkoitettukin!

Hyvää kevään jatkoa Baiballe ja sen perheelle!

 

Kodin etsinnässä auttoi Evi.

 

– See more at: https://kulkurit.fi/carina/#sthash.f1dxC2Xl.dpuf

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: