Kodin saanut koira: MALCOLM (nyk. Maco)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

Maco kodissaan kevät 2015

Maco kodissaan kevät 2015

MALCOLM

* n. 5-7 v

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

5.11.2014
Malcolm asustaa Asociatia A Doua Sansan ylläpitämällä Glinan tarhalla. Tarhalla olo voi tuntua kovin kurjalta asialta ja sitä se onkin. Vapaaehtoisten eläinsuojelijoiden ylläpitämillä tarhoilla oleminen ei kuitenkaan ole yhtään niin paha, jos sitä ennen on kokenut jotain kamalampaa, kuten Malcolm on kokenut. Malcolm on maaliskuussa pelastettu Bragadirun kunnalliselta tarhalta. Mikä tahansa kunnallinen tarha on koiralle yhtä helvettiä, mutta Bragadiru kuuluu yhteen pahimmista. Jotain niin kamalaa koettuaan koira on varmasti onnellinen ollessaan edes turvassa, mutta eikö vielä parempaa olisi, jos se saisi oman kodin ja voisi jättää pahat asiat taakseen? Unohtaa ei varmasti voi koskaan, mutta saisi lisäksi jotain ihanaa ja mukavaa kerrankin elämäänsä..

Malcolm on luonteeltaan kovin hillitty ja ystävällinen. Se vinkuu hiljaa huomiota, vaikka ei sitten heti osaakaan rentoutua sitä saadessaan. Malcolmia selvsti joko jännittää vähän ihmisen aikeet tai sitten se ei vain osaa suhtautua heti saamaansa huomioon. Hetken kuluttua se kuitenkin rentoutuu ja nauttii selvästi. Malcolm on ärettömän kiltti koira. Se antaa ottaa syliin, on siinä ihan rauhassa, ei jännitä tai pyri pois. Sen korvamerkki on kipeä ja siihen osuttaessa vinkaisee, muttei tee elettäkään että puolustautuisi tai pakenisi paikalta. Se on varmasti kokenut paljon pahempaakin..

Kokoa Malcolmilla on n. 48 cm. Vähän pulskassa kunnossa poika on ja mm. rintakehä on kovin leveä. Vierailun loppuouolella Malcolmin häntä alkoi jo heilua, joten Malcolm varmasti pääsisi kuorestaan melko nopeastikin eroon. Malcolm tulee toimeen muiden koirien kanssa, ainakin samassa häkissä asustaa sekä uros että narttu, jotka molemmat ovat kovin arkoja.

21.2.2015
Kiltin koiraherran odotus kannatti, sillä se on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

22.3.2015
Malcolm on saapunut omaan kotiin. Onnea Malcolm ja perhe.

25.3.2015
Malcolm, nykyisin Maco, on nyt viettänyt muutaman Suomessa ja saimme mukavia kuulumisia uudelta koirakansalaiselta:

” Kaikki on mennyt tosi hienosti Macon kanssa! Bella, joka tuli Romaniasta vuosi sitten, oli helppo, mutta Maco on, jos mahdollista, vieläkin helpompi! Se on ihan juuri niinkuin luonneluvauksessa luki, varautunut, kiltti, hiljainen. Todella hyvin pitää paikkansa!  Nyt kyllä uskaltaa jo vähän haukkuakin, ja on rentoutunut, ja pienistä asioista tosiaan huomaa, että uskaltaa enemmän. Esim. alussa minun piti kantaa poika sisälle. Nyt tulee jo muun lauman mukana, ettei mitään! 

Ensimmäisenä iltana Maco hyppäsi oma-alotteisesti sohvalle ja löysi siitä sitten itselleen paikan. Ensimmäinen yö sujui täysin rauhallisesti! Ei mitään häslinkiä.Vanhat koirat kävivät ulkona yöllä. Maco vietti rauhallisesti koko yön sohvalla, oli varmasti tosi väsynyt ja ehkä jostain sitten aavisti, että tässä saa nyt rauhassa levätä ilman pelkoa.
 
Olen ruvennut miettimään onko Maco ollut joskus perheessä. Yhtään pissaa ei ole edes tullut sisälle! Hienosti kulkee mukana pihalla, nyt on käyty yhdessä ulkona hihnan kanssa, olen laskenut jo vähän vapaaksikin pihalla, yleensä pitkä hihna perässä. Tänään kävimme ensimmäistä kertaa lenkillä. Oli ihan innoissaan, kun kävimme lähimetsässä, olisi halunnut juosta vanhan Bella-koiramme kanssa, joka oli myös mukana. Tuskin maltan odottaa päivää kun uskallan päästää sen vapaaksi. Täytyy kuitenkin ensin tutustua kaikessa rauhassa lähiympäristöön ja antaa vähän ajan kulua.Kyllä pojasta virtaa löytyy. Luulen, että 3-vuotias Halla koiramme saa Macosta leikkikaverin, vaikka Maco onkin vähän pienempi kooltaan.  
 
Kyllä on poikaa hellitty. On oikein reipas. Ruokajonossakin aina ajoissa!
Ainoa asia, joka on harmillista on se, että Maco jahtaa ulkona meidän kissaa. Sisälläkin on jo yrittänyt, mutta parin yhteenoton jälkeen on jo varovaisempi. Mutta kun pihalla näkee kissan, se on menoa…”

6.5.2015
Macon kotiutuminen edistyy ja se on vakiinnuttanut paikkansa laumassa. Saimme jälleen kivoja kuulumisia kotoota:“Kaikki on mennyt hyvin. Vielä vähän jahtaa kissa joskus ulkona, mutta sisällä ollaan jo oikein nätisti. Kaikki tulevat hyvin toimeen keskenään. Ruoanjakotilanne hiukan haasteellinen, kun muutamat haluavat aina ensimmäisenä, mutta ilman rähinöitä selvitään. Maco odottaa kiltisti ruokaansa, eikä yhtään etuile!!! On viimeisenä ihan sovinnolla… 🙂Maco pysyy tosi hyvin porukoissa, olen pitänyt sitä vapaana jo pitkään metsässä. Nauttii valtavasti lenkeistä. Meidän nuorimmainen, Halla-neiti 3v on saanut Macosta juoksukaverin! Joskus riehaantuvat leikkimäänkin. Maco on todella (!!!) hellyydenkipeä. Se ihan työntää päätä kainaloon, niin rakastettava ja rakastava, ihana koirapoika 🙂

Terveiset kaikille täältä koko meidän poppoolta.
Ja ihanaa kevättä sinulle ja perheellesi!
t. Laura”

Kiitos terveisistä, Kulkurit toivottaa Macolle ja perheelle erinomaista kevättä.

Malcolm saapuu Suomeen sirutettuna, madotettuna, ulkoloishäädettynä, rokotettuna sekä omalla EU-passilla varustettuna.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, kotiutuvan koiran omistajan oppaaseen sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Malcolmin varausasioissa apuna oli Maarit Auranen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: