Kodin saanut koira: JACKIE O

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

JACKIE O

* n. 2,5.v

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

12.6.2014
Jackie O on syntynyt epätoivottuna pentuna Bukarestin kaduille noin kaksi ja puoli vuotta sitten. Sen kohtaloon puuttui Onevetin lämminsydäminen eläinlääkäri Adina, joka poimi pienen Jackien kyytiinsä ja siitä lähtien se on kasvanut Onevetin koirasuojassa yli sadan koiran joukossa. Jackie on oppinut suuressa koiraporukassa tulemaan toimeen ja pärjäämään, kommunikoimaan koiraa. Jackie on koiraporukassa nöyrä ja väistyvä, se ei haasta riitaa, vaan väistää mielummin.

Tuttujen, turvallisten ihmisten kanssa Jackie on tuttavallinen, mutta vieraita ihmisiä Jackie ei ole liikaa tavannut nuoren elämänsä aikana ja siksi vieraat jännittävät. Uteliaisuus tuo kuitenkin Jackien vieraidenkin ihmisten luokse kuitenkin oma-aloitteisesti ja silitellessä se jähmettyy paikalleen, hämmennyksestä, että joku silittää häntä ihan varta vasten.

Jackie on vähä-eleinen ja rauhallinen. Kotioloissa se ehkäpä tulee reipastumaan saatuaan tervettä itseluottamusta, turvallisen ympäristön ja luotettavan ihmisen/perheen elämäänsä. Jackie tarvitseekin ymmärtävän, rakastavan ja motivoituneen omistajan, joka on ehdottoman valmis antamaan Jackielle kaiken sen tarvitseman ajan ja luottamuksen sen oppiessa monia uuden elämän hämmentäviä ja pelottaviakin asioita. Jackien, kuten jokaisen rescuekoiran, kanssa tulee varautua aloittamaan mm. sisäsiisteyden ja hihnassakävelyn opit aivan alusta.

Jackie on poikkeuksellisen erityisen näköinen koira harmaassa brindleväristyksessään sininen pilkku silmässään. Jackie on keskikokoisen ja ison koiran väliltä, noin 50 cm korkuinen ja 20-25 kilon painoinen.

Jackie tullaan luovuttamaan steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, testattuna tautien varalta ja sillä on mikrosiru ja eu-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolellisesti koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen ja adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

20.1.2015
Jackie on varattu omaan kotiin Suomeen.

7.3.2015
Jackie matkusti tänään omaan kotiinsa Suomeen.

14.3.2015 
Saimme kivoja kotikuulumisia ja kuvakollaasin Jackielta:

”Hei,

kirjottelen nyt sulle näitä kuulumisia 🙂

Rymyn kanssa Jackie tulee mainiosti toimeen ja nykyään meillä on vähintään yksi painisessio näiden kahden välillä joka päivä. Rokin kanssakin menee ihan hyvin, niin kauan kun Roki hyväksyy toisen koiran lähellään ollaan jo voitolla, on hän kerran jo yrittänyt kutsua Jackieta leikkiin mikä on häneltä varsin harvinaista. Pientä keittiötasoille hyppimistä ja semmosten asioiden maistamista mitä ei saisi on ollut mutta tyttö tottelee hienosti kun asiasta sanoo. Olen virittänyt webbikameran kuvaamaan niin että näen kännykällä mitä tapahtuu kun olen poissa, eikä ole ilmennyt mitään eroahdistukseen viittaavaa ja osaakin olla hienosti yksin (aina jompikumpi koira seurana).

Jackie on myös alkanut tottua ihmiskontaktiin, kun tulen sisään alkaa jo häntä heilua ja ollaan sitä jo pari kertaa melkeen annettu pusukin. Pikkuhiljaa hän on myös älynnyt että rapsuttaminen onkin ihan kivaa eikä pelottavaa, niin kivaa että välillä kysytään jopa lisää. Ollaan alettu jo alkuviikosta lenkkeilemään pieniä matkoja koska tyttö myös selvästi kerää energiaa ja pärjää hienosti vaikka onkin uusi ympäristö. Tarpeiden teko ulos sujuu mutkitta ja onkin rohkaistunut nyt paljon, saa semmoisia pieniä rohkeita hetkiä jolloin uskalletaan jo mennä mun edessä häntä pystyssä mutta tietyt asiat vielä hermostuttaa. Käyttäytyy muutenkin todella mallikkaasti hihnassa, melkeenpä paremmin kuin nuo hulttio pojat 😉

Jackie on siis rohkaistunut todella nopeasti ottaen huomioon että hän on asunut mun luona vasta viikon :)”

5.5.2015
Upea Jackie O sai pitkän odotuksen jälkeen oman kodin 7.3.2015. Onevet- klinikan hoitolassa tapaamastamme arasta ja onnettomasta tytöstä on jäljellä enää varjo, kun Jackie on elänyt suomikoiran onnellista elämää kahden kuukauden ajan emäntänsä ja kahden veljensä kanssa.

“Moikka,
Tässä vuoristoradassa mitä on tarhakoiran adoptio mennään vaan ylöspäin ja vauhdilla! Eli siis todella hyvin on mennyt, alkaa jo tuntua että Jackie on ollut meillä aina, niin hyvin se on sopinut joukkoon. 

Jackiesta ja Rymystä on tullut kokoajan vain enemmän kuin paita ja peppu, aina missä toinen nukkuu niin toinen änkee viereen ja kaikki lelutkin jaetaan keskenään. 

Jackie on rohkaistunut vieläkin lisää ihmisten kanssa ja ottaakin joka päivä päikkärit mun vieressä kun sohvalla istun ja rapsutuksia tullaan kerjäämään useaan kertaan päivässä. Pienet asiat lähinnä ulkona saattavat hermostuttaa, esim. tuntemattomat koirat ja hämärällä huppupäiset ihmiset vähän epäilyttää mutta hienosti menee kuitenkin ohi. Koirapuistoilu omassa porukassa sujuu täydellisesti ja on Jackie päässyt jo kokeilemaan canicrossin alkeitakin hyvällä menestyksellä. Parit temputkin on jo opittu, lähinnä matkimalla mitä kaverit tekee että saa herkkuja.
Nyt on tosiaan alkanut jo näkemään sitä neidin todellista luonnetta paremmin ja se onkin vallottanut mun ja kaikkien muidenkin sydämet. Muistan kun puhuttiin Jackiesta ensimmäisiä kertoja puhelimessa ja sanoit että joskus ne aremmat yksilöt onkin niitä rohkeimpia kun päästään tarhalta pois ja näin luulen että Jackien kanssa on päässyt käymään. 
Ihan ihmetyttää miten koira joka ei kuitenkaan ole asunut kenenkään luona aikaisemmin voi olla noin perillä kaikesta mitä normaalissa huushollissa tapahtuu. 
Oma “lauma” tuntui aiemmin jotenkin vajaalta mutta taisi Jackie täyttää sen pienen raon mikä siellä oli, nyt on kolme muskettisoturia kasassa ja valmiina taistoon! 😉
 
Ystävällisin Terveisin,
Michaela ja Kolme Muskettisoturia”Kiitos Michaela upeista kuvista ja ihanista kuulumisista!

Jackien varausta hoiti Salla.

Kuvat aukeavat isommiksi ja seluatuvat eteenpäin klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: