Kodin saanut kissa: GOLUBOI (nyk. Dominik Hasek)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Goluboi-01

 

GOLUBOI

* n. 1,5v / s. 7.4.2013

* uros

* kastroitu

* Suomessa

 

 

 

Goluboin ja sisarusten tarina alkoi jo tammikuussa 2013, jolloin Tallinnasta tuli avunpyyntö emolle ja pennuille, jossa ne majailivat purku-uhan alaisessa hylätyssä rakennuksessa. Juuri ennen kuin ne saatiin kiinni, emo oli tullutkin uudelleen tiineeksi, eikä sitä huomattu ennenkuin oli jo liian myöhäistä. Niinpä Irina otti emon luokseen, kun synnytyksen aika lähestyi ja sisarukset syntyivät maailmaan sunnuntaina 7.4.2013.

Goluboi tulee uuteen kotiin rokotettuna ja loishäädettynä ja sillä on EU-passi. Se on tunnistesirutettu ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi-palveluun yhdistyksen toimesta. Pentujen emo on testattu fiv/felv-negatiiviseksi ja se on myös tulossa kotia etsimään yhdistyksen sivuille.

Goluboi tulee kotihoitoon Suomeen 28.8

Miettiessäsi kodin tarjoamista kissanpennulle, huomioithan että se voi olla osa elämääsi jopa seuraavat 15-20 vuotta.

6.9.2013 Goluboista ei oteta toistaiseksi kyselyjä vastaan.

25.11.2013
Goluboilla oli kotihoitoon tullessaan tasapaino-ongelmia, joiden syytä on selvitelty ja seurattu mihin suuntaan ne kehittyvät. Todennäköisimmältä vaikuttaa nyt, että Goluboi on tippunut jostakin aiheuttaen sille jonkinasteisen päävamman. Tämä näkyy mm. siten, ettei se osaa kunnolla hypätä, esimerkiksi tuolille yrittäessään voi jäädä mahastaan roikkumaan siihen laidalle, josta saa kammettua itsensä ylös. Kiipeilypuussa kiipeilee vauhdikkaasti, mutta kodissa ei voi olla esim portaita, joiden kaiteilta voisi horjahtaa liian korkealta alas. Goluboin kävely on myös hieman nykivää ja horjuvaa, eivätkä takajalat pysy ihan vauhdissa mukana. Myöhemmin epilepsian puhkeaminen voi olla myös mahdollista. Goluboi etsii kotia erityisadoptiona kodista, jossa sen erityislaatuisuus osataan ottaa huomioon.

Luonteeltaan Goluboi on mahdottoman rakastettava, iloinen ja reipas poika. Nyt 7,5 kk ikäisenä se on alkanut jo horjuvista askelistaan huolimatta kokeilla, miten kollinelkeet tepsisivät hoitokodin omiin nössö-kissoihin ja nuoren pojan itsetuntoa kohottaa varmasti kummasti, että tepsiväthän ne, aika kulkustensa viimeiselle matkalle onkin jo varattuna. Siru-emo on Goluboin seurana hoitokodissa ja sille ei tohdi sentään näyttää ison pojan elkeitä ja kiltti poika Goluboi onkin. Goluboin tulevassa kodissa voisi olla ymmärtäväistä ja reipasta kissaseuraa, sillä kissakaverit kiinnostavat ja se on tottunut usean kissan seuraan pienestä pitäen. Goluboi on tottunut pennusta asti myös koiraan.

29.12.2013
Goluboi siirtyi toiseen hoitokotiin ja yhteiselo uuden hoitokodin tyttökissan kanssa alkaakin jo sujua, hippaleikit on aloitettu ja haluavat ruokaillakin samasta kupista. Goluboi on tosi utelias, pesukoneessakin pitäisi käydä joka kerta kun sen avaa. Kerran ollaan karattu käytävälle. Vierailevien lasten kanssa käyttäytyy hyvin, leikkii ja antaa ottaa syliin.

Jalkoihin jää kyllä tosi helposti, välillä oikein hyppää niiden eteen! Vilkas on muutenkin, etenkin öisin ja silloin hyökkii mielellään varpaisiinkin kiinni. Koirien touhuista on tosi utelias ja niiden kanssa ei ole ongelmia, jos koira innostuu liikaa niin osaa antaa tassusta. Mutta noin muuten, pyyhkii koiraan itseään ja alkaa kehrätä..ei varsinaisesti leikin koiran kanssa, tassulla vähän härnää ohikävellessään, mutta siihen se jää. Herkkuvarkaissa kävivät yhdessä, Goluboi kalasti lautaselta herkkuja tassulla ja koira odotti vieressä, että herkku tipahtaa lattialle : D

2.1.2014
Lisätty video Goluboista leikkimässä kraanasta tippuvalla vedellä. Vesi kiehtoo sitä kovasti, juomakupitkin se aina yrittää kaataa ja läiskyttää niissä vettä tassullaan 🙂

4.3.2014
Lisätty muutama uusi video. Goluboi tulee tosi hyvin toimeen hoitokodin koiran ja toisen kissan kanssa. Elämää täynnä koko kisu, vaikka ei aina ihan ymmärräkään rajoituksiaan, tykkää laatikoista ja kiipeilystä ja esim. muutossa kiipeili pitkin muuttolaatikoita ja jäi sitten roikkumaan kun ei päässyt ylös asti tai pois.. Goluboi sai muutossa uuden ison kiipeilypuun ja osaa kyllä laskeutua sieltä tasoja pitkin. Ylätaso on suosikki ja siellä nukutaan sikeästi.

Koiran kanssa riehuvat ja härnäävät toisiaan, kehrää vaikka kuinka koira hyppii ja naukkii korvista. Illalla kun kuuluu sana nukkumaan, koira juoksee hirveätä vauhtia edellä ja Goluboi perässä sänkyyn, nukkuvatkin melkein sylikkäin.

16.4.2014
Goluboi on juhlinut 1-v synttäreitään ja onkin villimpi kuin koskaan. Goluboi on ihan täydellinen lasten kanssa, kuin tietäisi miten niiden kanssa käyttäytyä ja sylissä pysyy paremmin kuin aikuisten. Seuraavaksi Goluboi aikoo opetella valjaiden käytön.

27.10.2014
Goluboi onkin kesän mittaan tutustunut valjasteluun useaan kertaan ja sille saa valjaat helposti puettua päälle. Ulkona hän vähän kyllä pelkää, itkee ja kävelee vähän matalalla. Hoitokoti uskoo, että kun hänen kanssa säännöllisesti harjoittelee niin viihtyisi ulkona. Tai jos joku on näyttämässä esimerkkiä niin sekin auttaisi, esim hoitokodin koiran seurassa liikkui ulkona reippaammin.

Goluboi on matkannut mökillekin autokyydillä ja on hienosti pärjännyt autossa sen reilun pari tuntia. Mökillä viihtyy eli sopeutuu uuteen ympäristöön hienosti. Pyrkii ulos kyllä, mutta varmaankin koirakaverin perään (niinkuin kotonakin jää oven taakse itkemään). Utelias kissa Goluboi on, uudet nurkat pitäisi aina tutkia ja jos kuulee uuden äänen niin hän on heti paikalla tutkimassa, mistä on kyse. Hoitokodin oman tyttökissan kohdalla oli se yksi vaihe, kun vähän rajusti “leikittiin “, mutta muuten hyvin tulevat toimeen.

Kaveri kuvailee Goluboita näin “peloton ja erittäin aktiivinen pörrääjä ja koiramainen, koska “huutaa” ihmisen perään. Ei käyttäydy ihan tavallisen kissan tapaan.” Kaiken kaikkiaan Goluboi on erittäin tyytyväinen kissa, ihmisen läsnäolo hänelle on tärkeää ja Goluboi alkaa kehrätä ihan pelkästään kun ihminen astuu huoneeseen sisään ja on ensimmäisenä ovella aina vastassa.

Goluboi sai oman kodin 6.12.2014.

Varaajana toimi Tiia

9.1.2015
Lisätty video Goluboin ja Ulla-kissan ensitapaamisesta ja leikkihetkestä, sekä kuvia pariskunnan kolmikerroksisesta joululahjamökistä (pitäähän pariskunnalla olla myös oma talo). Koti kertoo, että Goluboi oli aluksi hämillään, kun toinen niin halusi rakastaa ja suukotella, mutta nyt pariskunta tulee toimeen mahtavasti.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: