Päivitetty 10.05.2015

Kodin saanut: GORDONA (nyk. Goa)


 

GORDONA

* n. 2-3 v.

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

31.3.13

Buzaun kylässä, 110 kilometrin päässä Bukarestista, sijaitsi kunnallinen koiratarha, jossa olot olivat, kuten lähes kaikilla romanialaisilla kunnallisilla tarhoilla, hyvin askeettiset ja muistuttivat lähinnä koirien keskitysleiriä. Ruokaa, lämpöä ja tilaa oli olemattomasti, kukaan ei välittänyt koirien alkeellisestakaan hyvinvoinnista ja tulevaisuus oli synkkä.

Talven aikana tilanne meni mahdottomaksi, sillä tarha sijaitsee peltojen ja metsän takana, jonne ei lumen takia välillä päässyt moneen päivään.
Romanialaiset eläinsuojelijat kokosivat voimansa entisestään raskaan työnsä lisäksi ja pelastivat tarhalta 40-50 koiraa eri hoitopaikkoihin ja yksityisiin tarhoihin.
Buzaun koirista 18 on tällä hetkellä yhteistyökumppanimme Anda Murgun vastuulla ja ne on sijoitettu yksityiselle koiratarhalle, jossa koirat ovat ulkona, mutta ne saavat päivittäin ruokaa, niistä huolehditaan ja ne pääsevät eläinlääkärille tarvittaessa.Anda on saanut tukijoistaan saksalaisia ja tanskalaisia kummeja Buzaun koirille, joiden avulla Anda saa maksettua yksityisen tarhan pitäjälle koirien hoidosta ja ruuasta. Osa koirista tulee Kulkurien sivuille etsimään omia kotejaan.

Lempeäluontoinen kaunotar Gordona on yksi onnellisista, joka pääsi pois Buzausta ja omaa kotia etsimään. Gordona on leikkisä pieni neitokainen, joka viihtyy hyvin ihmisen lähellä ja rakastaa sylissä oloa. Gordona jakelee onnellisena suukkoja ihmisille, tulee toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa.

Gordona etsii sitoutunutta kotia, jossa elää rakastettuna perheenjäsenenä, niin touhuten kuin rakkaidensa läheisyydestä nauttien. Pehmeä neito kaipaa rauhallista ja palkitsevaa opastusta kotikoiran tavoille. Gordonan tuleva perhe on harkinnut koiran ottoa tarkasti ja on valmis sitoutumaan tyttöön seuraavaksi n. 10 vuodeksi.

Gorodona on pienikokoinen n. 8 kilon painoinen ja 30 cm korkuinen kiltti tyttökoira. Gorodona tullaan luovuttamaan sirutettuna, steriloituna, madotettuna ja loishäädettyinä, sekä oman EU-passin omaavana.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

4.4.13

Gordona on varattu Suomeen.

30.4.2013

Gorodona saapui omaan kotiinsa 28.4.13

7.5.2015
Gordona on nyt ollut 2 vuotta kotona ja saimme mukavia kotikuulumisia:

”Tervehdys Kulkurit!

Tänään tasan kaksi vuotta sitten seisoin jännittyneenä Helsinki-Vantaalla odottamassa hapsutukkaista peikkotyttö-Gordonaa kotiin saapuvaksi. Tuntuu uskomattomalta että siitä on vasta kaksi vuotta, niin hyvin Goa on juurtunut osaksi elämääni.

Viimeisen vuoden aikana Goan elämässä on tapahtunut paljon: jokapäiväisiin ihmisresursseihin on tullut muutoksia ja olemme myös muuttaneet Goan kanssa uuteen kotiin eri ympäristöön. Ensimmäiset pari viikkoa Gookkeli makasi eteisen lattialla tassut puuskassa ja tuijotti kulmien alta ilmeellä “täällä on ihan tyhmää, koska mennään kotiin?” mutta nyt ollaan jo kotiuduttu uusiin maisemiin ja löydetty hyvät lenkkipolut ja uudet koirakaverit.

Näiden vuosien aikana Goasta on kasvanut reipas ja iloinen tyttö. Goa rakastaa omia ihmisiään varauksetta ja antaa läheisilleen rajattomasti hellyyttä. Hänellä on selvästi myös oma hellyyskiintiönsä jonka täyttymisestä hän pitää huolen joka päivä. Syöminen ja kaikenlaiset herkut ovat edelleen Goalle ykkösjuttu mutta kyllä rapsutukset ja kainalopaikatkin ovat melkein yhtä tärkeitä. Perustemput Goa hallitsee hyvin, varsinkin jos teettäjällä on nakinpaloja käsissään. Muutenkin Goa on superkiltti, 100% rauhallinen kotikoira joka päivät köllii ja illat rakastaa. Kesää Goa odottaa jo innolla koska silloin pääsee taas Mumman luo maalle. Siellä on myös selkeästi paremmat saumat saada ylimääräisiä herkkupaloja, mummot ovat nimittäin sellaisia.

Summa summarum, yhteinen taival on ollut täynnä iloa ja sydämen ympärikääntäviä hellyydentunteita. Niin paljon tätä suurikorvaista, suurisieluista “häntiäistä” rakastetaan.

Ihanaa kesää kaikille Kulkureille hearthymiö

toivottaa Sanni ja Goa”

Gordonan kodinetsinnässä auttaa Anna-Aurora.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.