Kodin saanut koira: CINDY M (nyk. Saga)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Cindy 1/2015

Cindy 1/2015

CINDY M

* narttu

* synt. n. 10/2014

* ei steriloitu

* Romaniassa

(Tulossa Suomeen 7.3)

 

 

 

13.2.2015
Cindy M on toimitettu turvaan äitinsä, Jolie M:n ja kahden sisaruksen kanssa pienelle yksityiselle tarhalle. Yksi pennuista haettiin tarhalta uuteen kotiin ja toinen valitettavasti menehtyi. Cindy emonsa Jolien kanssa haettiin yhteistyökumppanimme Mihaela Soaren toimesta hänen kotitarhalleen, missä pääsevät oleskelemaan myös sisätiloissa.

Cindyllä on ikää noin 4kk ja painaa tällä hetkellä 3kg. Arvio on, että tulee aikuisenakin painamaan alle 10kg sillä emokin on pienikokoinen. Cindy on perinyt äidiltään myös hieman makkaramallisen ruumiinrakenteen.

Cindy on iloinen ja ystävällinen pentu joka tykkää kovasti ihmisistä kuten äitinsäkin. Cindy omaa hienon, leppoisan luonteen, on touhukas sekä on tähän mennessä tullut toimeen kaikkien kanssa. Cindy ei harrasta haukkumista, mitä nyt kenties joskus leikkiessä voi päästää haukahduksen.

15.2.2015
Cindylle on lisätty uusi video, jota pääset katsomaan täältä.

28.2.2015
Cindy pääsee jatkamaan suoraan omaan kotiin lentokentältä 🙂

7.3.2015
Ihana pusukone Cindy, uudelta nimeltään Saga, tuli kotiin tänään!

10.5.2015
Äitienpäivänä voimme jakaa kanssanne Sagan kivat kotikuulumiset:

”Moi! Mä oon Saga.

Oon kohta 7kk ikäinen tyttö ja asun Vantaalla, maaseudun ja kaupungin välissä. Sekös sopiikin mulle: tykkään lähteä metsäretkelle mun koirakavereiden kanssa ja mulle tekee kuulema hyvää käydä ihmisten ilmoilla, aluksi vähän jännitti mutta onhan se nyt kivaa tavata uusia ihmisiä ja koiria. Isoja kavereita oon hankkinut alusta saakka vaikka lämpeen ehkä niille vähän hitaammin kuin pienemmille. Mut pitäähän sitä nyt olla vähän vaikeesti tavoteltava, muutenhan kaikki hullaantuis muhun kun oon aika söötti mimmi.

Oli kuulema tosi hyvä juttu kun opin samantien pissimään paperille ja vajaan kolmen viikon aikana opin täysin sisäsiistiksi. Aluksi en oikeen ees tykännyt olla ulkona kun oli märkää ja kylmää mut sit huomasin kuinka innoissaan mun ihmiset, äippä ja iskä, oli kun tein tarpeet ulos ja sen takii oonki sille linjalle jäänyt.

En oo koskaan myöskään räkyttänyt tai potenut eroahdistusta, tiedän et mun ihmiset ei ikinä jättäis mua ja et ne palaa aina töiden jälkeen kotiin. Mun ihmisten työpäivän oonkin hyödyntänyt siihen että lataan akut loppupäivän leikkejä varten.

Osaan myös olla aika itsepäinen tyttö, kuulema mun sukujuurilla saattaa olla siihen jotain vaikutusta kun oon vähän mäyräkoiran mallinen terrieri. En vaan aina ymmärrä miks mun täytyy luopua herkullisista sammaleista, hepan kakasta tai mutaklönteistä? Tai lopettaa peltohiiren kotioven väijyminen? Mun ihmiset ei oo varmaan vielä vaan tajunnu millaiset makuelämykset on kyseessä, täytyy yrittää kouluttaa niitä lisää.

Meen kuulema johonkin koirakouluun toukokuun alussa. Ei sillai jännitä kun äippä on luvannut olla siellä mun kanssa harjottelemassa juttuja joista hyödyn tulevaisuudessa. Oonkin päättänyt olla tosi reipas tyttö ja opetellut vähän juttuja jo valmiiksi.

Oli kyllä mun elämän siisteimpiä juttuja päästä Suomeen. Kun näin mun ihmiset lentokentällä ekaa kertaa ja kun pääsin äipän syliin, meinasin haljeta onnesta. On ihanaa nukkua öitä lämpimässä ja turvassa äipän kainalossa. Me kaikki koirat ansaitaan omat rakastavat ihmiset ja lämmin oma koti.

Toivon että kaikille koirille siellä Romaniassa olisi sellainen tarjolla ja oonkin näyttänyt kaikille epäilijöille millaisia hurmureita me kulkuri-koirat osataan olla. Mutinat on loppunu viimeistään siinä kohtaa kun oon antanut niille oikeen kunnon pusun poskelle!

Vauhdikasta ja luu-rikasta alkukesää kaikille! Vuh ja Moi, terkuin Saga & ihmiset”

Kiitos Sagalle tästä mainiosta tekstistä sekä ihmisille, että sait lainata tietokonetta 😉

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Cindy M tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä.

Yhdistys osallistuu halutessanne, steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla, kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Cindy M saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (jos ikä sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cindy M on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: