Kodin saanut koira: NERO

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Viisas katse 1/2015

Viisas katse 1/2015

NERO

* uros

* ikäarvio 7-8 vuotta

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

27.12.2014
Tämä lempeä jättiläinen asustaa tällä hetkellä, eläinsuojelija Anda Murgun koiratarhan pihalla, vapaana muiden koirien parissa. Nerolla on kokoa n.70cm ja 47kg, ei siis ole ihan pienemmästä päästä.

Nero tulee toimeen kaikkien kanssa mutta on aika välinpitämätön muita koiria kohtaan, eikä leiki heidän kanssaan. Jos ihminen leikittää, Nerokin innostuu. Neron ei ole kuultu haukkuvan lainkaan.

Nero löydettiin syyskuun 2014 lopussa Bukarestin ydinkeskustasta, alueelta missä liikkuu paljon koirarankkureita. Nerolla oli löydettäessä joitakin iho-ongelmia ja on nyt saanut hoitoa ihosieneen ja muutamiin vanhoihin haavoihin. Nyt tämä uljas herrasmies on parantunut niistä vaivoista ja hänelle on etsinnässä se lopullinen koti, missä nauttia elämästä, rakastettuna perheenjäsenenä.

5.1.2015
Lisätty muutama uusi kuva Nerosta. Tämä uljas herrasmies seurailee kiinnostuneena mitä ympärillä tapahtuu 🙂 . Nero tulee myös hyvin toimeen lasten kanssa, eli myös lapsiperhe on varteenotettava vaihtoehto.

 

8.1.2015
Tästä sympaattisesta nallekarhusta saatiin jälleen uusia kuvia. Olisi mahtavaa jos Nerolle löytyisi pian jo se oma koti ja hän pääsisi nauttimaan elämästä oman perheen parissa.

22.1.2015
Nero papparainen odottelee yhä edelleen sitä, että ne omat hänen omat ihmiset huomaisivat hänet. Lisätty yksi kuva tästä komeasta herrasmiehestä joka myös sopii monenlaiseen kotiin.

16.3.2015
Uutisia lempeälle jättiläiselle: Nero, sinua odotetaan saapuvan ikiomaan kotiisi <3

4.4.2015
Kun ilta jo oli vaihtunut yöksi, Nero saapui Suomeen ja matka kohti kotia jatkui.

10.5.2015
Kotikuulumisia tipahti sähköpostiin, erittäin ihania sellaisia:

“Tämän vanhan herran, kun kävimme pääsiäisviikonloppuna noutamassa Helsinki-Vantaan lentokentältä silloin yöllä, niin heti alusta asti on ollut sellainen rauhallisuuden ja tyyneyden huipentuma.

Aivan mahtavan ihana vanha herra, joka on sulattanut meidän perheen lisäksi myös naapurien sekä heidän lastenkin sydämet. Ulos, kun menemme lenkille, niin naapurin lapset huutavat jo Neroa ja juoksevat niin lujaa Neron luo, että kaatuvat siinä matkalla. Nero nauttii kaikesta saamastaan hellyydestä ja silityksistä.

Aivan selvästi on ollut Romaniassa täysin sisäkoira, koska osaa käyttäytyä sisätiloissa (erittäin rauhallinen). Herra osaa myös Romanialaisia koirakomentoja, joita olemme ehtineet testata.

Neroa olemme koittaneet tässä saada hieman solakampaan kuntoon, koska herralla oli jo tullessaan hieman ylimääräistä painoa tuossa keskivartalon kohdilla. Tälle vanhalle herralle kelpaa ruoka kuin ruoka, joten tarkkana on oltava. Nerolla on todettu virtsakiviongelmia, joiden vuoksi ruokavalioon on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kaikeksi onneksi Neron viimeisimmässä kontrollissa ei löytynyt enää virtsakiviä, joten kaikki siis hyvin.

Nerolle on tässä pikkuhiljaa kehkeytynyt kokonainen nimi. Nerolla on todella mahtavat omat silmäkajalit, jotka jatkuvat vielä silmäkulmista eteenpäin. Ketkä ovat ehkä seuranneet Viikingit tv-sarjaa, niin ihan selvästi tämä ihana vanha herra on Flokin serkku (Nerolla tosin on onneksi enemmän viisautta). Ja, koska tämä herra on käytökseltään niin charmikas, niin tämän vanhan herran koko nimi on luonnollisesti Nero “Mr Charming” Viking.

Toivottavasti saamme viettää tämän ihanan vanhan herran kanssa vielä monta vuotta, koska jo nyt hyvin lyhyessä ajassa tämä Nero “Mr Charming” Viking on jo sulattanut meidän kaikkien sydämet.

Terv. Neron oma perhe 20.04.2015″

KIITOS Neron perheelle 🙂

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan.

Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nero saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nero on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: