Päivitetty 10.05.2015

Kodin saanut koira: DONI


11.3.2015

11.3.2015

DONI

* noin 3-4 -vuotias

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

 

10.9.2014
Doni on romanialaisittain äärettömän onnekas koira, sillä se on pelastettu Bragadirun kunnalliselta tappotarhalta yhdessä häkkitoverinsa Amigon kanssa. Tällä hetkellä Doni asuu Glinan tarhalla odottaen ikioman kodin löytymistä.

Doni on ollut Glinan tarhalla vasta vähän aikaa ja sekä ympäristö että tarhan työntekijät ovat sille siis vielä täysin vieraita. Luonteeltaan Doni on kuitenkin jo nyt vaikuttanut melko rauhalliselta, ystävälliseltä ja lempeältä koiralta.

Doni on noin 50 cm korkea ja noin 20 kg painava. Ikää poitsulla on arviolta noin 3-4 vuotta. Doni tulee toimeen sekä urosten että narttujen kanssa, mutta härnää välillä häkkikaverinsa Amigon kanssa samassa häkissä asustavaa vanhempaa urosta eli omassa kodissa Donia voisi olla odottamassa narttukaveri. Doni haukkuu jonkun verran, mutta ei ole tarhan äänekkäimpiä koiria.

Olisiko sinulla tarjota Donille ikioma koti? Harkitessasi Donin adoptointia, muistathan, että koiran omistaminen vaatii aikaa ja hyviä hermoja. Koiraa ei oteta hetken mielijohteesta eikä säälistä. Koiran omistaminen sitoo ja velvoittaa, koiran tulee saada liikuntaa, aivojumppaa, rakkautta ja rajoja, ja jokaista koiraa täytyy opastaa ja kouluttaa. Uuteen elämään, ympäristöön ja perheeseen sopeutuminen voi kestää jopa puoli vuotta ja koiraan tulee sitoutua sen loppu elämän ajaksi. Tulevan kodin tulee tarjota Donille sekä rajoja että rakkautta ja olla valmis opettamaan Donille alusta asti kaikki tärkeät kotikoiran taidot sisäsiisteydestä ja hihnakäyttäytymisestä lähtien.

Doni luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin omistavana.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptoitavan eläimen terveyskoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

29.10.2014

Kulkurien aktiivit tapasivat Donin Romaniassa lokakuussa ja kertoivat pojan olevan miellyttävä, avoin, sympaattinen, sosiaalinen ja kaikin puolin ihanteellinen koirakaveri. Doni jakaa häkkinsä energisen ja riehakkaan Amigon kanssa, mutta ei hermostu Amigon hääräämisestä. Doni on selkeästi häkkitoveriaan rauhallisempi ja hiljaisempi. Mistä löytyisi tälle kultakimpaleelle ikioma rakastava koti?

16.3.2015
Kulkurien aktiivit kävivät maaliskuussa Romaniassa ja tapasivat matkallaan myös Donin. Aktiivit kertoivat, että Doni ottaa vieraatkin ihmiset vastaan innoissaan, hakee läheisyyttää ja pysähtyy rapsutettavaksi. Donia on helppo käsitellä ja se on herkän oloinen koira. Aktiivit kuvailevat Donia sanoilla: “Ystävällinen ja itsevarma, hieman alistuvainen. Mielettömän kaunis ja upea koira.” Doni kiintyy ihmisiin helposti ja nauttii ihmisen läheisyydestä. Vaikka Doni on hieman rauhallisempi kuin häkkitoverinsa Amigo, on se silti energinen ja sille sopisikin aktiivinen koti. Mistä löytyisi tälle upealle pojalle ikioma koti? Lisätty uusia kuvia Donista.
16.4.2015
Doni sai tänään ilouutisia, se on varattu ikiomaan kotiin Suomeen!
2.5.2015
Doni matkusti tänään omaan kotiin!
10.5.2015
Saimme ihania kotikuulumisia Donilta ensimmäisen viikon jälkeen:
“Terve!

Ensimmäinen viikko on nyt kulunut ja yllättänyt todella positiivisesti. Ensinnäkin Doni on osoittautunut täysin sisäsiistiksi ja se kulkee hihnassa nätimmin kuin mikään, kiltisti vasemmalla vierellä samaa tahtia kuin taluttajakin. Panta, hihna tai isot liikkuvat tai ääntäpitävät esineet ei ole jännittänyt ollenkaan, kuten ei suihku tai kynsienkään leikkaaminen. Doni on melko leikkisä, tottelevainen ja tulee kiltisti luokse, kun sitä kutsuu. Se pitää huomiosta, mutta osaa olla omissakin oloissaan.

Ensimmäisinä päivinä herra oli kovin väsynyt ja vierasti talon isäntää hieman, mutta nyt se ottaa jo kaikki ihmiset vastaan helposti. Jännittäessään Doni ei vingu tai riuhdo vaan painautuu matalaksi ja odottaa, että tilanne menee ohi tai muuttuukin mukavaksi. Doni on haukkunut vain kerran pihatielle ilmestynyttä naista, mutta antoi tämänkin rauhassa rapsuttaa. Toiset koirat kiinnostavat sitä kovasti, mutta vastaan ei vielä ole tullut sellaista kaveria, joka ei alkaisi ensin räyhäämään Donille.
Yksinolemista harjoitellaan yhä ahkerasti ja toinen juttu on syöminen. Ilmeisesti Donilla on vieläkin hieman huono olo, sillä se ottaa ruoasta vain pienen osan ja mieluiten söisi vain ruohoa pihalta. Olen sekoittanut ruoan sekaan hieman jauhelihaa ja jättänyt herkut kokonaan pois, mikä on vähän lisännyt ruokahalua. Vettä se on juonut onneksi riittävästi.
Kaikesta varautumisestamme huolimatta Doni on uskomattoman ihana nappisilmä eikä siitä ole mitään pahaa sanottavaa!Donin ensimmäinen hännänheilutushetki tallentui videollekin. Katso video tästä.

Meiltä paljon iloisia terveisiä ja kiitoksia Kulkureille!
<3: Oodi & Doni”
Isot kiitokset Doni&Oodi terveisistä!
Donin adoptiossa auttoi Niina.
Video 3/2015:
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.