Kodin saanut koira: GRASA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

 

GRASA

* 4-5v

*steriloitu narttu

 

 

 

 

 

29.01.2014
Grasa on tällä hetkellä Romaniassa Anda Murgun tarhalla odottamassa omaa kotiaan.

Grasan tarina, se osa joka millä on tiedossa, alkaa joulukuussa 2013. Andan luona vieraili Saksalainen nainen, joka oli ennen Andalle menoaan käynyt vierailemassa Odain kunnallisella tarhalla. Kunnallisella tarhalla nainen tapasi Grasan ja päätti muuttaa juuri tämän koiran elämän suunnan. Niin Grasa päätyi Andalle odottamaan sitä lopullista omaa kotiaan.

Grasa on erittäin ihmisystävällinen. Sen elämän kaksi tärkeintä asiaa ovat ihmiset ja ruoka. Grasa rakastaa ihmisiä ja se on aina valmis hellittäväksi ja halattavaksi. Grasa on iloinen koira, sen naama on aina naurussa ja sen silmistä loistaa suunnaton elämän ilo. Kuten kuvista näkyy se todella myös rakastaa ruokaa ja on ollut ruoka-aikaan myös paikalla. Tulevan kodin täytyy olla valmiina laihduttamaan Grasaa oikean ruokinnan ja liikunnan kanssa.

Grasa tulee toimeen muiden koirien kanssa, ja tyttö on melkoisen leikkisä tapaus. Koska ruoka on Grasalle lähes pyhä asia, se suojelee ruokaansa muilta. Grasan tulevassa kodissa voisi siis mahdollisesti olla toinen koira, mutta omistajan tulee osata suhtautua Grasan ruokien omistushaluisuuteen ja osata ohjata myös Grasan käytöstä toisen koiran kannalta suotuisampaan suuntaan. Grasaa ei kuitenkaan tulla luovuttamaan toisen ruuastaan tarkan koiran kaveriksi.
Grasa ei ole virallisesti testattu kissoilla, mutta tarhalla se on käytöksellään osoittanut, että myös kissakaveri voisi tulevassa kodissa olla mahdollinen.

Grasan tulevan kodin tulee olla valmis opettamaan tytölle kaikki alusta lähtien, aina remmikävelystä ja sisäsiisteydestä alkaen. Grasa on melkoisen energinen tyttö, joten laihdutuskuurin jälkeen Grasasta voisi saada mitä parhaimman harrastuskoiran tai loisto seuraa pitkille lenkeille.

Grasalla on painoa tällä hetkellä 35kg.

08.04.2014
Kulkurien aktiivit tapasivat myös Grasan matkallaan Romaniassa maaliskuussa. Grasa on varovaisenkin arvion mukaan todella lihava, selän leveys on vähintäänkin 50 cm. Grasa todellakin kaipaisi omaa kotiaan, jossa panostettaisiin painonhallintaan ja liikunnan lisäämiseen. Grasa asuu samassa häkissä pentujen kanssa, johon on syynä Grasan ruuanpuolustusherkkyys. Tämä tulee ehdottomasti ottaa huomioon Grasaa harkitessa. uonteeltaan Grasa on rauhallinen, tosin se saattaa myös johtua ylipainosta ja siitä, ettei Grasa oikeasti jaksa puuhata juuri mitään. Olisiko juuri sinusta kuorimaan Grasan uhkeuden alta se reipas nuorehko koira, joka Grasa on?

26.06.2014
Grasa odottelee edelleen kotiaan Anda Murgun hoteissa Jilavan tarhalla. Grasa on leppoisa ja ystävällinen likka, jolta ei intoa puutu. Grasa on edelleen paksu, pikkasen pläski toki saisi olla, mutta Grasan ylipaino vaikuttaa selkeästi sen energiatasoon ja kuumalla ilmalla Grasa lähinnä lepäilee. Dieetti kotiuduttua on siis paikallaan. Grasa jakaa edelleen häkkinsä pentujen kanssa, sillä ruuan puolustaminen on edelleen Grasalla valloillaan. Nuorempien koirien kanssa toimeen tulo siis onnistuu, mutta aikuisten kanssa ruoka on Grasalle niin iso resurssi, että tappeluksi menee.

Grasa kaipailee omaa perhettään, jossa panostettaisiin tytön painonpudotukseen ja sen nuorehkon koiran kaivamiseen kaiken ylipainon alta. Grasa on huikean sosiaalinen ja lempeä tyttö ihmisten kanssa. Kuvissa Grasalle laitettiin juuri loishäätöä, josta tyttö ei juurikaan nauttinut.

10.01.2015
Grasa sai oman kodin Ranskasta.

 

Yhteydenotot otti vastaan Johanna Lisko.

Video Grasasta 9.3.2014 Jilavan tarhalta täällä.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: